29 Bästa E-sport ESportss 2022

Denna eSports bettingguide beskriver allt spelarna behöver veta om ämnet, de bästa eSports bettingsidorna och mer. Det råder ingen tvekan om att eSport är en av de branscher som har fortsatt att frodas även under pandemin. De senaste prognoserna från Statista visar att 2021 års eSports-marknadsstorlek värderas till drygt 1,08 miljarder dollar, nästan 50 % tillväxt från 2020.

Även eSports bettingbranschen har växt exponentiellt. Med alla traditionella livematcher stoppade på höjden av pandemin, blev eSports en favorit hos fans eftersom de har en mänsklig touch, till skillnad från virtuella sporter, det enda andra alternativet då.

29 Bästa E-sport ESportss 2022
Historia om eSports vadslagningTyper av eSports vadslagningEsports betting tipsAnsvarsfullt spelande

I den här CS: GO-bettingguiden kan spelarna hitta allt de behöver veta om vadslagning på first-person shooter-videospelet. Oavsett om det är spelet och reglerna eller vadslagningsmarknaderna och oddsen, den här sidan berättar allt. Det råder ingen tvekan om att eSports betting tar över. 

Visa mer...

Dota 2 är ett av de där videospelen med ett stort antal följare. Idag (från och med 2021) ansluter miljontals spelare runt om i världen med varandra för att få sin beskärda del av spelet. Faktum är att minst 10 miljoner människor spelar det här spelet varje månad. Spelet har en mängd turneringar och ligor för spelare att tävla i. 

Visa mer...

League of Legends (LoL) har blivit ett av de mest populära spelen i spelhistorien, med miljoner som spelar i timmar varje dag. Det är en multiplayer online battle arena (MOBA) som släpptes av Riot Games 2009. Den integrerades som en eSport i World Cyber Games för fyra år sedan. 

Visa mer...

Valorant esports betting är bland de viktigaste sakerna som händer på esports bettingscenen. I den här guiden tar du reda på allt som finns att veta om vadslagning på detta relativt nya spel som konkurrerar med sådana som Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) och Fortnite på både e-sportscenen och vadslagningsbranschen.

Visa mer...

Många av de mer populära esport-spelen kommer från ganska nya franchising. Men Mortal Kombat-serien är annorlunda eftersom konkurrenskraftiga turneringar har förekommit sedan slutet av 1990-talet. Detta betyder att det går före själva konceptet med internetbaserade sportspel. Medan de senare Mortal Kombat-avsnitten har gjort framsteg i grafiken och spelandet, har kärnelementen förblivit desamma sedan lanseringen av det första spelet 1992. Spelare kontrollerar en karaktär som måste slåss mot fiender i 1-1-matcher. När antingen spelaren eller fienden har utarmat tillräckligt med hälsa, kan de dödas med ett avslutande drag.

Visa mer...

De senaste åren har battle royale-spel visat sig vara mycket populära inom eSports bettingcommunityt. Ett bra exempel på detta är FPS Call of Duty: Warzone. Det är gratis att spela och tillgängligt på en rad olika plattformar. Detta inkluderar versioner på nuvarande generations PlayStation- och Xbox-konsoler, såväl som datorer. CoD: Warzone är en del av 2019 års Modern Warfare-avbetalning, snarare än att vara en individuell titel. Den släpptes under den andra säsongen av Modern Warfare-innehållsuppdateringar. Detta innebär att en stor etablerad CoD-spelarebas kunde komma åt den.

Visa mer...

StarCraft II (SC II) är populärt över hela världen och utmanar spelare att använda realtidsstrategier för att slå konkurrenterna i några av världens mest populära e-sportturneringar. Sedan lanseringen 2010 fortsätter SC II att uppleva en enorm efterföljare. Även med toppspel som Dota 2 och League of Legends som säkrar topplaceringar i e-sporttävlingar, lockar StarCraft II fortfarande ett enormt antal följare.

Visa mer...

Publicerad av Ubisoft för flera år sedan, Tom Clancy's Rainbow Six Siege är för närvarande i kategorin högt uppsatta e-sportspel. De flesta hänvisar till detta first-person shooter (FPS) videospel, som Ubisoft Montreal släppte 2015, som R6. Från början var det tillgängligt på Xbox One, Microsoft Windows och PlayStation 4. Några år senare, i december 2020, släpptes en uppgraderad Rainbow Six-version som kan spelas på Xbox Series X/S och PlayStation 5, vilket gör det här spelet tillgängligt för fler FPS fans över hela världen. 

Visa mer...

Age of Empires

Historia om eSports vadslagning

Historia om eSports vadslagning

Ursprunget till eSport kan dateras tillbaka till 1971 i ett evenemang då tvärvetenskapliga studenter deltog i ett vintage Spacewar-spel. Även om det inte var en eSport i sig, banade det vägen för det första konkurrenskraftiga spelevenemanget, 1980 Space Invaders Championship.

Men för betting var det inte förrän i början av det senaste decenniet som eSports betting blev verklighet. Detta var vid en tidpunkt då eSport-scenen började vara värd för flerspelarturneringar online. Så vadslagning kunde ha varit med i spelscenen tidigare. Ändå fanns det oro för att de flesta av spelarna som gillade e-sport var under 18 år, vilket betyder att de inte fick spela. Vad mer? eSport var mycket oreglerat, så matchriggningsproblem skulle uppstå.

Men med populariseringen av eSport-lag tog saker och ting en annan vändning. För det första blev eSports mer populärt och lockade till och med vuxna som lagligen fick spela. Sedan kom enorma sponsringsavtal och enorma tittarsiffror som tog eSports till nästa nivå.

Esport är ett tävlingssysselsättning där professionella spelare har kontrakt och rejäla lönecheckar, precis som traditionella proffsidrottare. Det finns gott om toppturneringar som lockar miljontals dollar i prispengar.

Bookmakers, å andra sidan, har utnyttjat den ständigt växande efterfrågan på eSports bettingmarknader. Operatörer skyndar sig att erbjuda spelare de senaste eSports-marknaderna för att komplettera virtuella spel, som saknar den mänskliga touchen.

Från alla indikationer är eSports betting bland de snabbast växande kategorierna i hela onlinespelbranschen.

Enligt de senaste siffrorna förväntas eSports vadslagningsmarknadens storlek uppgå till hela 205 miljarder dollar år 2027. Intressant nog fanns det över 6,5 miljoner eSports satsare 2020. Naturligtvis har antalet eSports satsare ökat nu när eSport är nyaste barnet på blocket i sportspelsvärlden.

Historia om eSports vadslagning
Typer av eSports vadslagning

Typer av eSports vadslagning

För spelare som är intresserade av eSports vadslagning inkluderar grunderna att förstå de olika formerna av eSports vadslagning.

eSport växer i en första takt. Men sedan bestäms de tillgängliga spelen av genrens popularitet i den aktuella e-sportscenen. Nedan finns en lista över de populära eSports-genrarna som spelarna kan satsa på och, viktigare, de mest populära eSports-spelen och de största tävlingarna i varje genre.

MOBA eSport

Även känd som multiplayer online battle arena-spel, MOBA är ett strategispel. De mest populära MOBA-spelen att satsa på inkluderar League of Legends (LOL) och DOTA 2. De viktigaste MOBA-evenemangen inkluderar The International, DOTA 2:s största turnering och League of Legends World Championship.

FPS eSport

Förstapersonsskjutspel involverar strid från förstapersonsperspektiv. De mest populära eSports-spelen att satsa på i kategorin FPS inkluderar Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty och Rainbow Six Siege. De största FPS eSports-turneringarna inkluderar CS: GO Major Championships och Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSport

Battle royale-videospel har många spelare i en sista man-stående match. De mest kända Battle Royale-spelen inkluderar Fortnite och Apex Legends. Men när det kommer till de största turneringarna finns Fortnite World Cup och Apex Legends Global Series.

Sportsimulering eSport

Som namnet antyder efterliknar dessa riktiga sporter, som fotboll, basket, hockey, etc. De bästa eSports-spelen att satsa på i sportsimuleringsgenren inkluderar FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (tidigare PES), etc.

RTS eSport

Även kända som strategispel i realtid, RTS eSports är också populära. De bästa spelen att satsa på i denna kategori inkluderar StarCraft och WarCraft. När det gäller turneringarna är den största WCS Global Finals.

Typer av eSports vadslagning
Esports betting tips

Esports betting tips

Det finns några tips för spelare som är nya på e-sportscenen för att hjälpa dem komma igång.

Den första diskussionspunkten handlar om val av bookmaker. Till att börja med har inte alla sportspelsajter eSports bettingmarknader. Så efter att ha hittat några eSports-bettingsidor måste spelare kontrollera om de har just det eSports-spel de vill satsa på. Andra överväganden inkluderar licensiering och bestämmelser, bankalternativ, webbplatsanvändbarhet och kampanjer.

Ett annat tips; spelarna bör bekanta sig med reglerna och spelet för de e-sportspel de vill satsa på. Många spelarna gör misstaget att satsa på spel som de knappt förstår. Reglerna och förordningarna, vadslagningsmarknaderna och vadslagningsoddsen bör finnas till hands för alla spelarna.

För det tredje bör spelare följa den senaste utvecklingen inom eSport-spelet de satsar på. Ta reda på vilka som är de bästa lagen för tillfället i League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO eller någon annan e-sport. Lagens senaste körning spelar så klart också roll.

Slutligen, när det kommer till sportsimuleringsspel, satsa inte blint baserat på laget en professionell spelare spelar med. Inom eSport handlar det inte om storheten hos laget spelaren använder i den verkliga världen. Istället bestäms resultatet av ett FIFA- eller PES-spel i eSports av proffsspelarens skicklighetsnivå.

Esports betting tips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Esportspel online har allt det roliga, oavsett om en spelare är en eSport-entusiast eller bara en tillfällig sportbettingentusiast. Men då bör ansvarsfullt spelande förbli grundläggande hela tiden. Precis som videospel kan betting på eSport vara mycket beroendeframkallande. Spelare bör alltid följa reglerna för ansvarsfullt spelande.

Först i listan över regler för ansvarsfullt spelande bör eSports vadslagning inte ersätta skola eller arbete. Nästa viktiga sak som spelare bör komma ihåg är att sätta en budget för eSports vadslagning och strikt hålla sig till den. Viktigt är att de borde veta när de ska sluta; försök aldrig jaga förluster.

Ansvarsfullt spelande

Senaste nytt

Rainbow Six Siege Year 7 Säsong 1
2022-05-12

Rainbow Six Siege Year 7 Säsong 1

Rainbow Six (R6) Siege År 7 Säsong 1 välkomnade precis Demon Veil. Innan den officiella releasen den 15 mars 2022 fanns det många rapporter på marknaden. Även om vissa läckor har blivit verklighet, har många inte gjort det. Men alla dessa tjänade bara till att måla bilden av vad som komma skulle.

Team Liquid - laget att slå i Esports
2022-05-05

Team Liquid - laget att slå i Esports

Team Liquid kommer definitivt att spänna musklerna ytterligare i ett försök att hävda sin position som det mest framgångsrika eSport-laget. Sedan uppkomsten av online eSports betting har detta varit ett av de bästa eSports lagen att satsa på. Med de bästa faciliteterna i klassen och en rik pool av talanger råder det ingen tvekan om att Team Liquid esportdominans är här för att stanna.

FIFA eWorld Cup 2022 eSports Betting Guide
2022-04-28

FIFA eWorld Cup 2022 eSports Betting Guide

Ett av de mycket efterlängtade eSports-evenemangen i år är FIFA eWorld Cup 2022, den mest prestigefyllda turneringen inom FIFA eSports-scenen. Ja, det finns många andra FIFA-turneringar att satsa på, men de drar inte till sig den inflytande som kommer med FIFA eWorld Cup. I den här artikeln kan spelarna ta reda på allt som finns att veta om denna kommande turnering.

Leo Vegas tar över esportspel
2022-04-21

Leo Vegas tar över esportspel

Det råder ingen tvekan om att Leo Vegas är ett av de bästa onlinekasinonen idag. Det svenska företaget är känt för sin fantastiska casinospelsportfölj tack vare det stora nätverket av leverantörer av casinomjukvara. Så oavsett om det är de senaste onlinekasinospelen eller de där autentiska livedealer-spelen, så har Leo Vegas allt.