Odds

När esportspel blir populärt måste spelare förstå hur man satsar på olika lag. Framgångsrik vadslagning skulle dock bara vara möjlig om de känner till några tips på vadslagning på e-sport. Ett av de mest kritiska tipsen är att förstå hur odds på esports betting fungerar.

Esports betting odds hjälper bättre att avgöra händelser som har stor sannolikhet att inträffa. Här har du två spel med två möjliga händelser efter att ha spelat. Saken är den att ett lag vinner medan det andra kommer att förlora. Även om båda lagen kan vinna matchen, finns det ett som har större chans att vinna. Esports bookmakers använder olika faktorer som lagens historia, form, tillgängliga karaktärer, bland annat, för att beräkna odds.

Se dock till att du går igenom flera esportspeltips för att lära dig hur du använder odds för att placera framgångsrika vad. Om möjligt kan du besöka andra e-sportspelsajter för att se oddsen de har gett till lagen du är intresserad av att satsa.

Line shopping hjälper dig att veta vad andra bookmakers förutspår om ett spel, och du kan använda den informationen för att placera framgångsrika vad. Du kan också radhandla för att leta efter e-sportspelsajter som ger dig de bästa utbetalningarna om du vinner. Låt oss nu ta reda på hur odds på esports betting fungerar.

Esports betting odds förklarasTyper av eSport-oddsHur man läser eSports oddsHur olika eSports odds fungerar
Esports betting odds förklaras

Esports betting odds förklaras

Hur fungerar odds på eSports betting?

När du satsar på e-sportsspel, kan titta på oddsen hjälpa dig med användbar information. Betting odds förlitar sig på sannolikhet för att avgöra vilket lag som sannolikt kommer att vinna. Om oddsen gynnar resultatet för ett visst lag, har laget en hög sannolikhet att vinna. Å andra sidan, om oddsen inte gynnar resultatet av ett lag, har laget en låg sannolikhet att vinna.

Till exempel kan vi använda siffror för att bestämma sannolikheten för att ett lag vinner. Låt oss säga att du har två lag, A och B, där lag A har 1/2 odds och lag B har 2/1 odds. När du satsar vet du att lag A har en högre sannolikhet att vinna än lag B. Lag A har 66,7 % sannolikhet att vinna medan lag B har 33,3 % sannolikhet att vinna. Men hur mycket du kommer att vinna när du satsar på att ett visst lag vinner kommer att påverkas mycket av oddsen.

Bookmakers drar fördel av spelarna som inte är särskilt intresserade av hur oddsen hjälper till att avgöra sannolikheten. Ditt favoritlag kan vara underdogs, så att satsa på att de vinner skulle vara en fördel för bookmakers. Oddsen är att ditt lag har en stor chans att förlora än att vinna. Vi kommer att diskutera vidare hur du läser och förstår odds så att du kan satsa klokt.

Esports betting odds förklaras
Typer av eSport-odds

Typer av eSport-odds

När du går med på eSports bettingsidor kommer du sannolikt att stöta på odds som visas i olika format. Regionen och populariteten för odds avgör dessa format. Till exempel kommer de flesta bookmakers att visa sina odds i tre olika format. De tre formaten är:

  • Decimalodds
  • Bråkodds
  • Amerikanska odds

De flesta bookmakers föredrar att använda decimalodds eftersom spelarna tycker att de är lätta att förstå i de flesta delar av världen. Däremot använder bettingsajter i Storbritannien och USA inte decimalodds. Om du kommer från en annan region och besöker USA eller Storbritannien, måste du bekanta dig med deras odds för att lägga vad.

Bråk odds gör det äldsta sättet att visa odds. Bråkodds användes i spel på hästkapplöpningar och är fortfarande populära i Storbritannien och Irland. När du använder bråk-odds för att satsa i e-sportspel, kommer de två lagen att ha olika bråkdelar som representerar sannolikheten att vinna. Du måste göra din matte väl för att känna ditt favoritlag och vinna om du satsar på det.

De amerikanska oddsen existera i Amerika, men du kan ibland hitta dem använda i Kanada. Du kan tycka att amerikanska odds är förbryllande, speciellt om du kommer från andra regioner. Men när du väl förstår hur de fungerar kan du bli förvånad över att inse att de är enklast att använda.

Låt oss nu ta reda på hur man läser och förstår de tre eSports bettingformaten. Du kommer också att lära dig att använda odds för att bestämma favoritlagen och hur mycket du ska vinna efter vadslagning.

Typer av eSport-odds
Hur man läser eSports odds

Hur man läser eSports odds

Decimalodds

När du använder decimalodds för att satsa, bör du multiplicera beloppet du satsar (insats) med oddsen. Låt oss säga ditt favoritlag A har odds som visas som 2.1. När du satsar på att lag A vinner med en insats på 10 $ blir din totala utbetalning 21 $.

Du kan beräkna din vinstsannolikhet genom att räkna ut procentandelen för båda lagen. Du kan komma fram till procenten genom att dividera ett med oddsen för ett lag som de multiplicerar med 100. För lag A är vinstprocenten (12,1) x 100=47,6%.

Bråk odds

Om ditt favoritlag har 1/2 odds och du lägger ett spel med $10 för att laget ska vinna, blir din totala utbetalning (2÷1) x $10=$20. För att hitta vinnarprocenten för ditt favoritlag tar du täljaren och dividerar med summan av täljare och nämnare och multiplicerar resultaten med 100. Till exempel är ditt favoritlags vinnande procentandel (1÷3) x 100=33,3 %

Amerikanska odds

Amerikanska odds kommer med positiva eller negativa udda tal. Till exempel kan ditt lag ha odds på +200. Det betyder att om du satsar med $100, får du en utbetalning på $200 när laget vinner. Med ogynnsamma odds betyder siffrorna som visas det belopp du skulle satsa för att vinna $100. Till exempel, om ditt lag hade odds på -200, kommer beloppet att satsa vara $200 för att vinna $100.

Hur man läser eSports odds
Hur olika eSports odds fungerar

Hur olika eSports odds fungerar

När du lär dig hur du satsar på e-sport måste du förstå hur e-sportodds fungerar. Låt oss analysera olika spel för att ta reda på hur deras odds fungerar.

MOBA

MOBA (Multiple Online Battle Arena)-spel har tre betydande oddsvisningar. Oddsen kan visas på bettingsidor i decimal-, bråk- eller amerikanska format. Försäkra dig förstå turneringen och deltagarna innan du lägger dina insatser.

De olika formaten som används för att visa odds kommer att påverka hur du satsar. Om du använder den amerikanska versionen måste du förstå skillnaden mellan de två oddsen som visas med ett positivt och ett negativt tecken. Du kan använda de tre formaten för att bestämma sannolikheten för att ditt lag vinner.

Herre på täppan

När du satsar på Battle Royale bör du utveckla en strategi som hjälper dig att vinna. Du överväger ett lag eller en spelare som har en meritlista av att vinna flera matcher. De tillgängliga oddsen hjälper dig att veta vilket lag eller vilken spelare som har en högre vinstprocent. Här hittar du odds som visas i de tre formaten – decimal-, bråk- och amerikanska format.

Battle Royale-spel är CoD: Warzone och PUBG.

Om du är i Storbritannien och satsar på Battle Royale kommer dina odds att visas i bråkdelar. Till exempel, om du satsar på en Call of Duty: Warzone spel kommer de två lagen som spelar att ha odds som visas i bråkformat. Beroende på din region kan du också få odds som visas i decimalformat eller amerikanskt format.

FPS

First-Person Shooter (FPS)-spel har odds som visas i de tre formaten. När du satsar på FPS-spel, överväg att leta efter spel med de bästa oddsen och en hög vinstprocent. Du kan satsa på FPS-spel som Battlefield, Call of Duty: Warzone, Team Fortress 2, Valorant, bland flera andra.

Sportspel

När du satsar på eSports sportspel är det mest populära spelet eSports FIFA-spelet. Det som är bra är att om du är en FIFA-entusiast kommer du att njuta av att satsa på eFIFA eftersom den udda displayen liknar den för riktig fotboll. När du satsar, leta efter lag med konkurrenskraftiga egenskaper.

Du kommer att upptäcka att oddsen kommer att visas i de tre formaten beroende på din region. Om du vill veta vilket lag som har större chans att vinna, kommer den udda displayen att guida dig väl. Du kan också räkna ut hur mycket du kommer att vinna efter att ha satsat för ett visst lag.

RTS

Real-Time Strategy (RTS) omfattar flera spel, inklusive Age of Empires II eller Starcraft II. Oddsvisningen beror på spelen och de regioner där spelarna kan komma åt dem.

Spelare kan hitta odds som visas i decimal-, bråk- eller amerikanska format. Man bör vara mycket intresserad av odds eftersom de kan känna till lagen eller spelaren med stor sannolikhet att vinna. Odds kommer också att hjälpa bättre att avgöra sina utbetalningar om deras favorit vinner.

Hur olika eSports odds fungerar

Senaste nytt

FIFA eWorld Cup 2022 eSports Betting Guide
2022-04-28

FIFA eWorld Cup 2022 eSports Betting Guide

Ett av de mycket efterlängtade eSports-evenemangen i år är FIFA eWorld Cup 2022, den mest prestigefyllda turneringen inom FIFA eSports-scenen. Ja, det finns många andra FIFA-turneringar att satsa på, men de drar inte till sig den inflytande som kommer med FIFA eWorld Cup. I den här artikeln kan spelarna ta reda på allt som finns att veta om denna kommande turnering.