Nyheter

October 27, 2022

The World of Betsson Esports Betting

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Att hjälpa Betsson Group utöka sin online-sportbok till USA, har betalningsprocessorn Nuvei samarbetat med det svenska spelbolaget. I Colorado har Betsson etablerat en verksamhet som går under namnet Betsafe. Spelare kan automatiskt sätta in pengar på sina spelkonton från sina bankkonton med hjälp av Nuveis omedelbara banköverföringsfunktion.

The World of Betsson Esports Betting

Omedelbara uttag, som gör att spelare kan få sina vinster direkt och dygnet runt till sina bankkonton, är en annan fördel för spelare. När den initiala transaktionen är klar, tokeniserar Nuvei också spelarnas finansiella information så att de kan sätta in pengar eller begära utbetalningar med en "ett-klicks"-betalningsmekanism.

I och med samarbetet ansluter sig Betsson till en växande grupp av esportspelsajter och andra bookmakers som använder Nuvei för sina betalningskrav. På grund av Nuveis integration med The Clearing Houses nätverk för realtidsbetalningar kan spelare omedelbart sätta in pengar på och ta ut pengar från sin spelplånbok till sina bankkonton genom detta förhållande.

Enligt Nuveis ordförande och VD Philip Fayer är omedelbara, enkla insättningar och realtidsbetalningar avgörande för att tillfredsställa amerikanska spelares behov av deras bästa esportspelsajter. På den spännande och snabbt utvecklande amerikanska spelmarknaden från och med 2022 har betalningsleverantören arbetat med några av de mest framstående operatörerna, inklusive Betsson.

Betsson vinner stort på The Swedish Gambling Awards 2022

På Swedish Gambling Awards, livesänd av branschgrupperna SPER och BOS, belönades Betsson med det nya priset Customer Satisfaction - Marketing. Dessa utmärkelser uppmärksammar de lovvärda projekten, grupperna och ledarna som har ökat ansvarsskyldigheten och fortsatt tillväxt inom spelsektorn.

Även om sektorn ger glädje och nöje för många människor i Sverige, måste specifika frågor fortfarande lösas. Volymen och aggressiviteten hos hasardspelsreklam är de saker som ofta drar till sig en hel del kritik. Därför har Swedish Gambling Awards för första gången lagt till en helt ny kategori: Customer Satisfaction - Marketing. 

Betsson vann detta pris på grund av deras webbserie Fimpens Resa, som kan översättas till Fimpens Journey, som verkligen har vunnit svenska sportfans hjärtan.

Varför vann Betsson?

Juryn citerade följande när de utropade Betsson som vinnare: I en värld där marknadsföring ofta likställs med reklam och kortsiktig konvertering som riskerar att eskalera annonsöverbelastningen, valde Betsson att producera högkvalitativt innehåll som den genomsnittliga tittaren tittar på för imponerande 17 minuter i rad. 

Med tanke på att programmet nu är inne på sitt fjärde år är det tydligt att detta är en långsiktig strategi som gynnar både Betsson och dess tittare. Utöver snabba vinster och bonusar främjar det ett känslomässigt band med Betsson. Efter att ha gjort avtryck "klubbade" Betsson juryn som segrare. Det är därför bästa esport bookie recensenter har så många positiva recensioner om Betsson.

Vad betyder det här priset för Bookmaker?

Vinnaren, Robin Olenius, PR-chef på Betsson, uttryckte sin glädje över att ta hem priset i hård konkurrens. Enligt deras åsikt framstår det de kom fram till i samarbete med Fimpens Resa verkligen som en bästa praxis för hur en speloperatör kan ge värde genom att subtilt kommunicera. 

Företaget producerar material av hög kvalitet som tilltalar och engagerar hockeyälskare över hela landet. Som ett resultat är de hedrade att få denna typ av erkännande vid Swedish Gambling Awards i en ofta kritiserad sektor för sin aggressiva marknadsföring.

Bettson emitterar obligationer för att samla in 90 miljoner euro

De treåriga obligationerna, värda 90 miljoner dollar, emitterades av Betsson, Swedish online gaming and sportsbook. De skulle förfalla i juni 2025. Betsson specificerade inte hur medlen kommer att användas, men de kommer när bolaget försöker växa på nyligen reglerade nordamerikanska marknader.

Obligationernas ränta är fast till 6,5 % plus tre månader av det gemensamma ränteindexet, EU:s interbankstandardränta (EURIBOR). Martin Ahman, Chief Financial Officer, uttryckte sin tillfredsställelse över det betydande intresse som ett brett spektrum av investerare, inklusive nordiska och internationella institutioner, visat för bolagets nya obligation. 

CFO ansåg att åtgärden visar förtroende för deras företagsstrategi, som fortsätter att producera konsekventa kassaflöden och lönsam tillväxt.

Dessutom avslöjade Betsson resultatet av sitt uppköpserbjudande till innehavarna av företagets utestående obligationer värda 1 miljard SEK (79 miljoner pund, 97 miljoner dollar eller 93 miljoner euro), som är planerade att förfalla i slutet av september. Erbjudandet, som löper ut den 15 juni 2022, motsvarar 100,5 % av varje obligations nominella värde plus upplupen och obetald ränta.

Pontus Wernbloom Blir Medlem i Betsson

Betsson anlitade fotbollsstjärnan Pontus Wernbloom som sin nya varumärkesambassadör för att fortsätta producera det bästa innehållet i Sveriges spelsektor. Wernbloom, vars karriär precis var över, kommer att vara en del av Betssons pågående satsning på svensk och fotbollsidrott. För hockey och tennis och padel jobbar Betsson sedan tidigare med Christian "Fimpen" Eklund och Jonas Björkman.

Pontus Wernbloom spelade för AZ Alkmaar i Nederländerna, CSKA Moskva i Ryssland och PAOK i Grekland tills han bestämde sig för att kalla det en karriär 2021 i IFK Göteborg. Han har nu en ny tjänst som partner hos Betsson, där han bland annat kommer att delta i företagets aktiviteter kring fotboll och många andra sportrelaterade initiativ och produktioner.

Senaste nytt

Echo Esports segrar i Intense Race to World First
2023-11-27

Echo Esports segrar i Intense Race to World First

Nyheter