Responsible Gaming

Se till att du satsar ansvarsfullt

Ansvarsfullt spelande eller spelande är en term som mycket ofta används av kasinon och bookmakers. Men vad betyder det och varför är det viktigt att prata om? I det här avsnittet talar vi om vikten av denna fråga. Om du känner någon som är eller har varit beroende av spel eller spel, tveka inte att ta en titt på någon av våra rekommenderade webbplatser som är värda att kolla in.

Varför du bör satsa ansvarsfullt

  • Det hjälper till att upprätthålla det roliga när du satsar
  • Hjälper dig att hantera din ekonomi
  • Hjälper till att upprätthålla en sund relation med människor omkring dig

Ansvarsfullt spelande

Vad du bör nu för att upprätthålla sunda spelvanor:

  • Ha en spelbudget som sätts efter din inkomst
  • Undvik känslor när du spelar
  • Om du känner att du förändras, tveka inte att be om hjälp
  • Uppmuntra andra att spela eller satsa ansvarsfullt

Dessa är väldigt enkla vanor, men du måste inse om det har skett förändringar i din attityd i spel eller till och med i verkliga livet, relationer och att spendera pengar. Det är inte en lätt uppgift att skapa vanor av vadslagning på ett hälsosamt sätt.

Här ger vi dig några tips på hur du startar din hälsosamma spelresa.

Skapa en specifik vadslagningsnisch

Om du vill behålla en bra budget som du kan spela med bör du först sätta ett belopp vad du kan spela med. Det är avgörande att ha en stabil inkomst när du spelar – fall inte in i tanken på att leva på pengar du tjänar på spel. Betting och hasardspel i allmänhet är en hobby, en rolig grej att göra efter en lång dag. Det ska inte vara förödande och det ska inte förstöra din ekonomi.

Hitta bettingpartners

Att hitta partners och spela i grupp är mycket roligt. Först och främst kan du ha djupgående konversationer om betting odds, vilka är de bästa bettingsidorna du nyligen provat, hur du kommer på vad du ska satsa på, eller så kan du helt enkelt bara dela dina tankar - vilket någon annan inte nödvändigtvis skulle göra förstå. Ni kan uppmuntra varandra att spela ansvarsfullt och stötta varandra i svåra tider.