Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters är en av de största serierna av esportturneringar i världen. Det är ett globalt fenomen som sponsras av Intel och hålls i många olika länder över hela världen. Det ägs av Electronic Sports League (ESL), en Tyskland-baserad e-sportarrangör som är känd för att ha flera spelturneringar under sitt bälte.

Idén till det skapades 2006 efter att ESL insett potentialen med ett världsomspännande e-sportevenemang. Den fick medel från Intel och fick namnet Intel Extreme Masters. Tävlingen har små evenemang under hela året som leder till evenemanget "Grand Final", som hålls på CeBIT i Hannover, Tyskland.

Allt du behöver veta om Intel Extreme Masters

Allt du behöver veta om Intel Extreme Masters

I början hade den bara turneringar för Counterstrike 1.6, men från och med nu har den hållit turneringar i totalt 11 spel, varav två är Counter-Strike: Global Offensive och StarCraft II.

Intel Extreme Masters-turneringar har hållits i städer som Katowice, Toronto, Guangzhou, New York City och Dubai. Intel Extreme Masters senaste turnering för Counterstrike: Global Offensive hade ett storpris på $100 000.

Allt du behöver veta om Intel Extreme Masters
Allt om CS: GO

Allt om CS: GO

Counter-Strike: Global Offensiv, eller CS:GO, är en av de mest sedda och spelade Intel Extreme Masters esport-turneringarna. 2020 fick den över 1 miljon visningar. CS:GO är ett gratis first-person shooter (FPS)-spel som släpptes 2012.

Det ursprungliga Counter-Strike-spelet var en mod av Valves populära spel Half-life. Idag finns det fyra spel i CS-serien.

Utvecklat av Valve och Hidden Path Entertainment involverar spelet två lag, Terrorister och Counter-Terrorists, som slåss mot varandra i olika spellägen. Spelet är fortfarande enormt populärt i spelgemenskapen och det får regelbundna uppdateringar av Valve.

Under 2018 introducerade Valve ett Battle Royale-läge som heter "Danger Zone". Det finns 9 andra spellägen, med den mest populära är "Bomb Defusal." Spelet har fått flera utmärkelser inom e-sportbranschen, inklusive Game Awards för 2017, 2019 och 2020.

Spelet är det fjärde spelet i CS-serien och det är tillgängligt på Windows, macOS, Xbox 360 och PS3. Sedan lanseringen har Valve introducerat massor av nya funktioner, inklusive nya kartor, vapen, spellägen och skal. Skins hjälpte till att bilda en "virtuell ekonomi" i spelet vilket i slutändan resulterade i esports vadslagning och hasardspel.

CS:GO Esports vadslagning och turneringar

CS:GO-turneringar som har de största prispotterna kallas Stora mästerskapen. De började med en prispott på $250 000 USD och har gått upp till $1 000 000 USD. Intel Extreme Masters har hållit en av Counter Strike Majors från 2008 till 2012 men det var för CS 1.6.

Innan släppet av CS:GO var seriens framtid i esportbranschen osäker på grund av att många spelare runt om i världen inte ville spela CS 1.6 i en konkurrensutsatt miljö. När CS:GO lanserades 2012 återupplivade det esportsandan i CS-communityt.

Medan den ursprungliga versionen av spelet fortfarande hade sina brister, lade Valve kontinuerligt ut patchar för att förbättra det. Det första CS:GO Major Championship finansierades av Valve och ägde rum i Sverige kl Drömhack Vintern 2013.

Spelet har dock haft en hel del kontroverser. Många spelare har visat sig fuska men de är förbjudna av "Valve Anti-Cheat (VAC)" så fort de upptäcks. Spelare som upptäcks fuska vid turneringar är permanent avstängda och ibland borttagna från sina lag.

När vapenskinn introducerades, e-sportbettingsidor online skapades i syfte att satsa skins. Detta övergick snart till spel om minderåriga på grund av vilket Valve och spelsajter fick två stämningar.

Allt om CS: GO
Intel Extreme Masters odds

Intel Extreme Masters odds

Det finns tre typer av odds:

  • Bråkodds
  • Decimalodds
  • Moneyline odds

Intel Extreme Masters erbjuder en mängd olika alternativ för dem som vill satsa på sin favorit eller underdog. Den vanligaste typ av betting odds som Intel Extreme Masters har är decimalodds och moneyline odds. Skillnaden mellan de två är att den förra används i Europa och den senare i Amerika.

På IEM Dallas-turneringen visade sig "Looking for Org" vara underdogen, med oddset 301,00. Team Vitality och Astralis hade båda oddset 18.00 vilket gjorde dem till turneringens säkraste insats.

I den pågående Intel Extreme Masters säsong XVII har Astralis oddset 3,82 och Natus Vincere har oddset 1,26.

Chansen att lyckas är stor när du vet vilka odds du ska satsa på. Att satsa på det mest sannolika resultatet och ditt favoritlag kan tyckas vara det bästa alternativet, men det vettigare att göra är att satsa för värde.

Det finns olika esportbettingsidor online där du kan leta efter de bästa oddsen. Det är ingen stor skillnad mellan värdena på dessa webbplatser, men de små skillnaderna kan ackumuleras och ge betydande avkastning.

Intel Extreme Masters odds
Varför är Intel Extreme Masters en populär turnering att satsa på?

Varför är Intel Extreme Masters en populär turnering att satsa på?

Varje år kommer miljontals spel- och videospelsentusiaster från hela världen att titta på Intel Extreme Masters-ligorna. Det är en hög konkurrenskraftig turnering som lockar en global publik.

Vad är anledningen till dess popularitet? Det är värd för turneringar för några av de största spelen i världen. Counter-Strike: Global Offensive och Starcraft II är fanfavoritspel att satsa på.

En annan anledning som lockar både spelare och bättre till det är den stora prispotten. Intel Extreme Masers Katowice 2022 var inte en major, men den hade en prispott på 1 miljon dollar. $400 000 gavs till de bästa vinnarna.

Det har hållits stora mästerskap för Counter-Strike och ytterligare ett Counter-Strike: Global Offensive Major Championship kommer att hållas i Rio de Janeiro, Brasilien 2022, den första IEM-majoren någonsin som äger rum i Brasilien.

Intel har upprepade gånger sagt att deras mål är att ta med spelteknologier till alla delar runt om i världen. Brazil Major kommer att vara Intel Extreme Masters 10:e major. Det är ett av de äldsta e-sportföretagen och du hittar det på varje lista över esportturneringar.

Dess globala dragningskraft är en av de främsta anledningarna till att den är så populär idag.

Varför är Intel Extreme Masters en populär turnering att satsa på?
Intel Extreme Masters bästa team

Intel Extreme Masters bästa team

Astralis och Natus Vincere är vanliga spelare i turneringen. I 2020-turneringen som ägde rum i Katowice tog Natus Vincere hem förstapriset på $250 000 medan Astralis fick det tredje priset på $40 000.

Team WE (World Elite) är en annan ordinarie som har vunnit totalt 3 turneringar sedan 2011. Laget är en Kina-baserad e-sportorganisation.

I 2017 Intel Extreme Masters-turnering som ägde rum i Australien, SK Gaming tog pokalen efter fyra dagars CS:GO. Laget kämpade emot FaZe klan och vann 3 av 4 matcher.

Flash Wolves, eller FW, ett taiwanesiskt esportlag som skapades i april 2013. Dess ursprungliga namn var "yoe IRONMEN" och ändrades inte till Flash Wolves förrän i augusti 2013. De anses vara ett av de bästa lagen i League of Legends och vann Intel Extreme Masters Season XI World Championship.

Gambit Esports är en annan e-sportorganisation som är känd för att vara ett av topplagen i League of Legends. Det är ett ryskt lag som är baserat i Storbritannien. De vann flera titlar i Intel Extreme Masters från 2013 till 2014. De har inte meddelat några planer på att delta i framtida Intel Extreme Masters-turneringar.

Intel Extreme Masters bästa team
Intel Extreme Masters största ögonblick

Intel Extreme Masters största ögonblick

Det skulle vara en otjänst för e-sportbranschen att inte nämna den allra första Intel Extreme Masters-turneringen när lag från 24 olika länder spelade Counter-Strike och World of Warcraft III. Prispotten var €160 000.

Det Polen-baserade Team Pentagram och H2K Gaming slogs om slutpriset och det förstnämnda tog hem 40 000 €. Det var en hård konkurrens som även fick Fnatic och SK Gaming att delta i, två lag som skulle gå vidare och tävla även i framtida turneringar.

Med varje säsong expanderade Intel Extreme Masters inte bara vad gäller spel, utan även länder och städer. Starcraft 2 introducerades i säsong V och det hade också en League of Legends inbjudningsturneringar som gjorde fansen entusiastiska inför nästa säsong.

Efter inbjudningsturneringen, League of Legends introducerades äntligen i säsong VI. Under säsong XI, för första gången i turneringens historia, ägde finalen rum i Katowice under två helger.

Intel Extreme Masters största ögonblick
Var man kan satsa och den bästa strategin att satsa på IEM

Var man kan satsa och den bästa strategin att satsa på IEM

Det finns många olika esportbettingsidor där du kan spela på Intel Extreme Masters turneringar. Här är några webbplatser som du kan använda:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sport
  • 1xBet
  • 20 Bet

Att satsa på e-sport är en mycket enkel process. Du väljer den sida du vill använda, tittar på oddsen och satsar på laget du ställer dig på, sätter in dina pengar och väntar sedan för att se vem som vinner.

Den bästa strategin att följa är att analysera oddsen. Kom ihåg att ju högre odds, desto lägre är chansen att laget vinner. Ett lag med högre odds skulle ge större avkastning, men det skulle ha en låg chans att vinna.

En annan sak att hålla ett öga på är lagets historia. Hur har de presterat de senaste matcherna? Det här är några faktorer som du bör ta med i din bettingstrategi för att öka dina chanser att vinna.

Var man kan satsa och den bästa strategin att satsa på IEM