Bästa Age of Empires vadslagningssajter 2024

Age of Empires är en prisbelönt serie av realtidsstrategier (RTS) videospel som har släppts under över två decennier. Denna exceptionella historiska RTS har vunnit hjärtan hos miljontals spelentusiaster, inklusive de som är intresserade av e-sportbetting. Listan över Age of Empires-älskare är lång och den fortsätter att växa. Detta kan förklaras av dess fantastiska funktioner, inklusive fascinerande historiska teman, massor av civilisationer, äkta gameplay och episk grafik.

Intressant nog är seriens spelares kapacitet med artificiell intelligens (AI) något begränsad, så de har inte fördelen gentemot mänskliga spelare. Detta ger rättvist spel, vilket de flesta av de senare gillar.

Bästa Age of Empires vadslagningssajter 2024
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Allt om Age of Empires-serien genom åren

När du skriver (januari 2022) kommer Age of Empires med nio spel. Kolla in de viktigaste PC-exklusiva titlarna:

Age of Empires (1997)

Detta var det första Age of Empires-spelet som Ensemble Studios släppte 1997. Xbox Game Studios publicerade denna titel, som utnyttjar Genie-spelmotorn. Det var inte många RTS-spel tillgänglig då, och detta var den första med ett historiskt tema.

GameSpot, populärt känt för sina omfattande spelrecensioner, definierade Age of Empires som en kombination av Blizzard Entertainments Warcraft: Orcs & Humans och Sid Meier's Civilization. Men den här amerikanska videospelswebbplatsen beskrev också sin design som något förvirrad. Trots detta och andra negativa recensioner från kritiker togs det här spelet väl emot och sålde mer än tre miljoner enheter på tre år.

Microsoft publicerade Age of Empires expansionspaket Age of Empires: The Rise of Rome 1998.

Age of Empires II (1999)

Liksom den första Age of Empires-titeln, utnyttjar Age of Empires II: The Age of Kings Genie-spelmotorn. Dessa titlars spel är också liknande. Men till skillnad från sin föregångare som erbjuder tolv civilisationer för spelare att välja mellan, använder Age of Kings tretton av dem från Mellanöstern, Asien och Europa.

2000 släpptes Age of Kings expansion, The Conquerors. De flesta spelare var imponerade över att det kom med ytterligare nya funktioner, inklusive ytterligare fem civilisationer.

Age of Empires III (2005)

Detta är den tredje huvuddelen av AoE-serien. Age of Empires III har en uppsjö av nya funktioner, som hemstäder, för att ge spelare resurser och uppgraderingar. The WarChiefs, detta spels första expansion, introducerades till spelvärlden 2006. 2007 släppte Microsoft Game Studios sin andra expansion, The Asian Dynasties.

Age of Empires IV (2021)

Relic Entertainment samarbetade med World's Edge för att utveckla Age of Empires IV, som ursprungligen släpptes i slutet av oktober 2021. Den delar flera funktioner med Age of Empires II. MobileSyrup, en kanadensisk bookie som recenserar olika tekniska produkter, beskrev till och med den här titeln som den senare, men med ett nytt lager färg.

Det är också anmärkningsvärt att Age of Empires också har dessa spin-off-spel:

 • Age of Mythology (2002)
 • Age of Mythology: The Titans (2003)
 • Age of Empires: The Age of Kings (2006)
 • Age of Empires: Mythologies (2008)
 • Age of Empires Online (2011)

Age of Empires Betting 2024 : allt du behöver veta

De flesta videospelsentusiaster gillar att ägna sig åt Age of Empires-betting. Dessa inkluderar företag som vill maximera sina vinster. Men allt handlar inte om materiell vinst. En stor del av parterna som deltar i denna aktivitet är fascinerade av spänningen den erbjuder.

Dessutom är Age of Empires esportbetting bekvämt enkelt. Till att börja med måste spelarna identifiera en bookmaker med den unika kombinationen av funktioner de letar efter. Sedan måste de finansiera sina spelkonton för att satsa på deras föredragna AoE-lag eller spelare. Det är så enkelt!

Som massor av erfarna tippare redan har märkt, liknar betting på Age of Empires satsningar på många andra sportevenemang. Spelare får många matcher att välja mellan. Vad som är ännu mer tilltalande är att det finns en stor pool av eSport bettingsidor tillgängliga, alla tillhandahåller olika marknader för dem.

Det är viktigt att lära sig de grundläggande termerna som används i AoE-spel för att undvika hänsynslösa missräkningar. Till exempel, för att placera en pengalinjesatsning måste spelare förutsäga laget som sannolikt kommer att vinna en viss händelse. Om man inte förstår detta i första hand kan det vara knepigt att satsa på denna legendariska e-sport.

Varför är Age of Empires populärt?

Utan tvivel har detta esportspel en av de största fanbaserna globalt. Varför kan inte esportälskare få nog av den här strategispelserien? Följande är de främsta anledningarna.

Age of Empires internetgemenskap

Age of Empires virtuella community är brett, och det omfattar spelare från alla delar av världen. Dessa individer binder sig inte bara över sin kärlek till denna esporttitel. De upplyser också varandra om en rad ämnen, inklusive:

 • Hur man navigerar i Age of Empires forum och drar maximal nytta av dem
 • Age of Empires-evenemang och vadslagningsmöjligheter
 • Hur man finslipar sin AoE-spel- och vadslagningsförmåga
 • De bästa funktionerna i de nuvarande AoE-titlarna och vad de skulle vilja se i framtida utgåvor

Denna grupps sammanhållning drar fler Age of Empires-fans varje dag, vilket gör det här spelet ännu mer populärt.

Spela Age of Empires online

Lättheten att spela Age of Empires är en annan faktor som fortsätter att fånga uppmärksamheten hos spelare som brinner för e-sport. Man behöver inte ens flera års erfarenhet för att njuta av att spela detta spel online, hemma, på språng eller på någon annan lämplig plats.

Hur man spelar Age of Empires

Vissa spelare föredrar Age of Empires andra tv-spel eftersom det är enkelt att uppfylla sina systemkrav och njuta av olika titlar. Dessa inkluderar en 64-bitars processor, 8 GB RAM (minne) och NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafik). Observera att dessa inte är fasta; Dessutom kan de variera från en Age of Empires-version till en annan.

Biggest Age of Empires spelare och lag att satsa på

Prominenta Age of Empires-spelare har också bidragit till denna videospelseries popularitet. Oftare än inte ser yngre spelare upp till dem. De spelar det här spelet ofta för att förbättra sina färdigheter och förhoppningsvis vara lika bra som de spelare de beundrar.

De flesta av dagens AoE-skickliga spelare har fans som följer varje match de spelar. Dessutom stöder de dessa gamers lag och uppmuntrar sina vänner att hoppa på tåget. Detta har avsevärt ökat acceptansen av denna RTS på global skala.

Finns det några Age of Empires-mästerskap?

Ja. Det finns olika Age of Empires globala turneringar där spelare och lag tävlar mot varandra för att vinna en viss summa. I de flesta fall delas prispotten mellan de deltagande lagen men i ett förutbestämt förhållande. Eftersom den här videospelsserien har olika titlar, varierar andra turneringsfunktioner.

Till exempel hölls 2v2 World Cup 2020-turneringen för Age of Empires II-lag. Den kom med ett 2 mot 2, GSL-system & enkel-elimineringsformat, och en prispott på $28 570. Age of Empires-lagen som kom först (Kina A) och tvåa (Norge A) fick $7 200 respektive $5 100.

Det var ett globalt mästerskap för Age of Empires III-spelare 2021. Till skillnad från 2v2 World Cup 2020 innehöll denna turnering en prispott på $5 000. Vinnaren, Haitch, gick hem med $1 500, medan den andra tvåan, Mitoe, fick $1 000.

Noterbart deltar olika jurisdiktioner i Age of Empires världsmästerskap. Dessa inkluderar Storbritannien, Kanada, Finland, Österrike, USA, Turkiet, Frankrike, Nederländerna, Australien, Tyskland och Polen. Som väntat investerar spelare och lag som tävlar i dessa turneringar mycket tid på att förbereda dem för att slå sina motståndare och göra sina länder stolta.

Det finns också AoE-turneringar för Age of Empires IV som definitivt är värda att satsa på:

Hitta de bästa Age of Empires esports bookmakers

Spelare kan satsa på AoE på de otaliga webbsidorna för betting av esports online. Men det är alltid en fantastisk idé att först granska funktionerna hos en bookmaker innan du väljer den. Kolla in några av frågorna som alla borde svara på innan de registrerar sig på en plattform för att satsa på den här videospelsserien:

 • Erbjuder det gynnsamma Age of Empires odds?
 • Vilka är de tillgängliga betalningsmetoderna för insättningar och uttag? Är de säkra och snabba?
 • Accepterar de angivna insättnings- och uttagsalternativen spelarens lokala valuta?
 • Är det möjligt att satsa på Age of Empires på mobilen?
 • Kan spelarna få tillgång till egaming betting-appen på flera språk?
 • Är bookmakerns kundsupport pålitlig och användbar på bekväma sätt?
 • Vilken myndighet har licensierat bookmakern att verka i spelarens jurisdiktion?
 • Har bookmakern vidtagit några specifika åtgärder för att göra användarnas konton omöjliga att hacka sig in på?

Att få tillräckligt bra svar på dessa frågor är avgörande eftersom det avgör om en tippare har fantastiska Age of Empires vadslagningsupplevelser eller hemska sådana. När de surfar på internet och söker efter de bästa Age of Empires-leverantörerna, här är några toppklassalternativ som de kan tänka på:

 • 22 Satsa
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • Betwinner
 • 10 Satsa

Följ de bästa Age of Empires-lagen för att satsa korrekt

Om en tippare vill satsa på Age of Empires bör de ta reda på den här videon spelets bästa lag och deras senaste framträdanden. Detta kan hjälpa dem i deras vadslagningsresa genom att göra det lättare att förutsäga favoriter och underdogs.

Här är några anmärkningsvärda Age of Empires-lag värda att följa:

Verkningarna

Detta lag är känt för att ha tävlat i Age of Empires II-turneringar, den första var Into the Darkness (2016), som det vann. Då bestod Aftermath av MbL, Liereyy och Hearttt, men Hera och Nicov är också en del av den här truppen nu.

Team GamerLegion

Denna tyska e-sportorganisation grundades 2017. Även om de flesta känner till den för att ställa upp listor i League of Legends, har den också ett fantastiskt AoE-lag.

Vietnam Legends (VNA)

Vietnam Legends, som ursprungligen grundades av All, KoolPixel och Binh, har deltagit i Age of Empires-turneringar i nästan två decennier. Från och med januari 2022 bestod lagets aktiva trupp av ACCM, SongSong, CooL, saymyname och BadBoy.

Suomi

Detta lag grundades av finska Age of Empires II-spelare som ville tävla i denna titels turneringar tillsammans. Dess aktiva spelare är Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock och Zuppi.

Fler lag kända för att spela Age of Empires är Team Secret, Infinity Legends, SalzZ, Tempo Storm, Rulers of Rome, Clown Legion, Dark Empire och Heresy.

Fördelar och nackdelar

De flesta tippare som funderar på att börja sin Age of Empires-satsning eller spela resa vill veta vad de har för pengarna. Tja, det här är för- och nackdelarna att förvänta sig.

Fördelar

 • Tillgänglighet: De flesta Age of Empires-titlar är ganska lätta att komma åt, tack vare deras tillgänglighet på Steam, Microsoft Store och Xbox Game Pass. Dessutom är en majoritet av avbetalningarna gratis att spela på iOS-, Windows- och Android-enheter.
 • Spelbarhet: Alla intresserade spelare kan spela spelet. Att gå igenom några artiklar om det räcker för att upplysa dem om spelet och teman för att veta exakt vad de kan förvänta sig. Konsekvent övning är dock obligatorisk för dem som hoppas kunna förbättra sina färdigheter.
 • Fostrande: Spännande nog erbjuder Age of Empires mer än bara underhållning. Det utrustar också spelare med praktiska färdigheter som att utnyttja olika resurser, frodas i en mycket konkurrensutsatt miljö och innovation.
 • Kvalitet: Det här esportspelet är ett utmärkt val för de som letar efter de bästa esportspelen på marknaden just nu. Dess bilder och grafik har förbättrats enormt under åren. Det har också skett en anmärkningsvärd förbättring av dess andra funktioner, såsom civilisationer, AI och ljudspår.

Lura

 • Även om den här spelserien är ganska lätt att spela, är den lite knepig att bemästra, särskilt för amatörspelare.

Förstå Age of Empires odds

I eSport-spel som Age of Empires representerar oddsen sannolikheten för ett visst resultat. Det kan vara som att ett specifikt lag vinner en turnering eller att en spelare slår ett annat.

De hjälper spelarna att beräkna sin möjliga avkastning efter att ha satsat på olika Age of Empires-matcher. Vanligtvis skiljer de sig från en bookmaker till en annan, och de kan komma i olika format. Spelare bör förstå dem för att skilja favoriter från underdogs och placera de mest rimliga satsningarna.

Nedan är de mest populära typerna av AoE odds bookmakers tillhandahåller:

 • Bråkodds: Dessa odds är populära bland spelbolag inom e-sport i Storbritannien. De flesta spelarna gillar dem eftersom de är ganska enkla. Till exempel, om ett visst Age of Empires-lag har odds på 2/5, får spelarna $2 för varje $5 de satsar och vinner.
 • Decimalodds: De flesta spelarna har också lätt att beräkna sina potentiella vinster med decimalodds. De behöver bara multiplicera sina insatser med dem.
 • Amerikanska odds: Amerikanska odds erbjuds främst av webbsidor för e-sportspel i USA eller Kanada. De kan antingen vara positiva talodds eller negativa talodds. Den förra visar den möjliga utbetalningen när en tippare satsar $100, medan den senare indikerar hur mycket man behöver satsa för att ha en chans att vinna $100.

Bettingtips & tricks

Age of Empires-spelarna kan utnyttja ett fåtal praktiska strategier att njuta av att satsa på denna eSport. Man kan börja med att bara välja den bästa bettingsidan för videospel som accepterar spelare från deras land. Helst bör bookmakern de väljer också komma med en mobilvänlig sida, olika betalningsalternativ, kommande kundtjänstagenter och bekväma odds.

Ett annat praktiskt tips från Age of Empires är att undersöka det här spelet innan du satsar. Spelare bör kolla in kommande turneringar och de lag/spelare som deltar för att identifiera de bästa vadslagningsmöjligheterna.

Amatörer bör inte tänka två gånger på att konsultera professionella AoE-spelare; de kanske lär sig ett och annat om hur man vinner.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson