Satsa på Arena of Valor International Championship 2024

Arena of Valor, tidigare Strike of Kings, är ett online-videospel utvecklat av TiMi Studio Group. Den är tillgänglig på iOS-, Android- och Nintendo Switch-enheter. Det är bland de mest populära spelen i Asien eftersom det finns med i nästan alla stora eSport-evenemang i regionen.

Arena of Valor International Championship är Arena of Valors mest hyllade evenemang. Denna turnering har ägt rum årligen under de senaste fem åren under AIC-serien. Den sjätte upprepningen, organiserad av VSPN, Level Infinite och Garena, började den 16:e juni 2022 och avslutas den 10:e juli 2022. Poolpriset varierar vanligtvis årligen, med 2022 års evenemang som kommer att ha det högsta poolpriset på 2 miljoner dollar. Hittills har alla Arena of Valor International Championship-evenemang hållits online.

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Allt du behöver veta om Arena of Valor International Championship

Arena of Valor, tidigare Strike of Kings, är ett onlinevideospel utvecklat av TiMi Studio Group. Den är tillgänglig på iOS-, Android- och Nintendo Switch-enheter. Det är bland de mest populära spelen i Asien eftersom det finns med i nästan alla stora eSport-evenemang i regionen.

AoV-spelet

Arena of Valor är ett multiplayer-spel som har en stridsarena. Varje spelare väljer en karaktär att kontrollera på slagfältet. Spelets karaktärer kallas hjältar, var och en har unika förmågor.

Ju mer en spelare använder en hjälte, desto fler förmågor får hjälten. Spelare kan tjäna erfarenhet och guld på flera sätt, inklusive att döda monster och hantlangare, förstöra strukturer och besegra andra spelare.

Guld kan sedan användas för att köpa speciella spelobjekt som ger en spelare överlägsna förmågor som kommer väl till pass i stridsarenan. Dessutom kan guld hjälpa spelare att köpa fler hjältar. Å andra sidan kan erfarenheten som du tjänar låsa upp och utöka fler förmågor för att göra en hjälte mer kraftfull.

Spellägen

Arena of Valor har flera spellägen, där det mest populära är 5v5, vanligtvis kallad Grand Battle. Spelarnas huvudmål i detta läge är att förstöra fiendens torn och säkra flera uppdrag, som att döda Dark Slayer och förstöra motståndarens kärna. Grand Battle-matcherna varar vanligtvis mellan 12 och 18 minuter.

Black City Arena, som är ett 1v1-läge, är ett annat populärt läge i gameon. Den har bara en enda körfält, ett torn, en kärna för rött och blått, två borstar vid sidorna av det horisontella slagfältet och en HP-kruka.

Skuggduellen spelas också ofta. Detta 3v3-läge spelas på Flatland Battlefield och har en mindre karta. Den har bara ett torn, och varje lag har en kärnbas. Spelen är snabbare, var och en varar 4 till 6 minuter.

Andra anmärkningsvärda spellägen inkluderar Abyssal Clash, Hook Wars, Football Fever, Death Match, Gladiator's Summit, Mayhem Mode och Duo Race.

Arena of Valor International Championship Betting Odds

Spelare som är sugna på att satsa på Arena of Valor International Championship-turneringar är mest angelägna om att undersöka oddsen som erbjuds av olika eSports bettingsidor. Idealiskt sett varierar bettingoddsen på Arena of Valor vanligtvis beroende på flera faktorer, såsom satsningstyp och vald eSports bettingsida. De flesta leverantörer av eSport-spel erbjuder vanligtvis ett brett utbud av speltyper för praktiskt taget alla matcher i evenemanget.

Matchvinnaren är en av de mest populära speltyper i de bästa Arena of Valor International Championship-turneringarna. Spelarna förutspår vilket lag som kommer att vinna en specifik match. Resultatet av vadet kan vara antingen en vinst eller en förlust.

Oddsen är vanligtvis betydligt lägre för att favoritlaget ska vinna. En annan relaterad satsningstyp är evenemangets vinnare. För det satsar spelarna på vilket lag som vinner mästerskapet.

Handicap-speltyper ser begränsningar kopplade till favoritlaget för att vinna, vilket gör insatserna jämnare. Resultatet är att oddsen också blir närmare, vilket fungerar bäst för tippare som vill satsa på att underdog-laget vinner.

Typen över/underinsats kräver att spelare satsar på om ett lag kommer att göra fler eller mindre poäng än ett angivet antal. Helst ger denna satsning spelarna friheten att förutsäga poängen med ett bredare utbud.

Andra satsningstyper för Arena of Valor International Championship inkluderar korrekt poäng, första blod, totala dödsfall, karthandicap och kartvinnare.

Varför är Arena of Valor International Championship populär bland poängspelare?

Mångfalden av vadslagningsmarknader är utan tvekan en av de främsta anledningarna till att Arena of Valor International Championship är populärt bland spelarna. De mest välrenommerade eSport-bettingsajterna online tillhandahåller vadslagningsmarknader för nästan alla matcher som ingår i evenemanget, vilket gör det enkelt för spelarna som älskar spelet att satsa på sina favoritspelare och lag.

En annan anledning är att de flesta eSports bettingsidor erbjuder attraktiva odds (låga marginaler) för de flesta Arena of Valor-matcher. Oddsen är mer tilltalande än vanligt och lockar fler tippare till respektive sajter. De potentiella beloppen som spelarna kan vinna genom att satsa på turneringen ökar med de förbättrade oddsen.

Att satsa på Arena of Valor International Championship-ligorna är också relativt enkelt. De flesta speltyper som erbjuds av eSports bettingleverantörer är lätta att förstå och placera. Det gör dem lämpliga även för tippare utan vadslagningserfarenhet. De flesta bookmakers tillhandahåller också livespelmarknader för turnering.

Det är praktiskt eftersom det låter spelarna analysera matcherna och placera livespel baserat på tillförlitlig realtidsinformation. Dessutom är alla spel vanligtvis väl schemalagda före turneringen, vilket gör det enkelt för spelarna att fånga alla matcher live.

AoV internationella mästerskap vinnande lag och största ögonblick

Många Arena of Valor-lag har varit med i de sex iterationer av Arena of Valor International Championship som har ägt rum hittills, med de flesta av dem som har olika spelare varje år.

Flera lag och spelare har dock stuckit ut i tävlingen på grund av sina imponerande prestationer. Här är stora Arena of Valor International Championship-turneringar de senaste åren, att döma av deras imponerande prestationer.

Burrium United E-Sports

Burriam United eSports är 2021 års Arena of Valor International Championship-titelinnehavare. Laget vann 40 % av prispotten på 1 miljon dollar, med 20 % till den första tvåan, V Gaming. Hong Kong Attitude var den andra tvåan och vann 15 % av prispotten.

Burriam United eSports är en professionell e-sportorganisation baserad på thailändska. De aktiva spelarna som vann mästerskapet 2021 var Satittirat Chetnarong, Anurak Saengjan, Pakinai Srivijarn och Weerapat Rungchaeng.

Lagets prestation var så imponerande att de flesta av dess spelare fick utmärkelser. Identifierad av sina spelar-ID:n, vann NuNu finalens MVP-pris och Best Line-Up Mid, Overfly vann Best Line-Up Dark Slayer-priset och Difoxn vann priset Best Line-Up Abyssal Dragon.

MAD Team

MAD-teamet vann den fjärde upprepningen av Arena of Valor International Championship, som ägde rum 2020. Detta professionella eSport-team är baserat i Taiwan. Efter sin enastående prestation tilldelades laget 40 % av prispotten, som stod på $200 000.

Några av spelarna i enheten som hade imponerande prestationer var spelare 03.22, som var finalens MVP och bästa line-up Abyssal Dragon, och KuKu, som var vinnaren för bästa line-up support.

Team Flash

Tolv lag ägde rum i 2019 Arena of Valor International Championship, med Team Flash som blev mästarna. Laget vann $200 000 från prispotten på $500 000. De två Team Flash-spelare som stack ut mest under det evenemanget var XB, som vann finalens MVP-pris, och ADC, som vann priset för Best Line-Up-djungeln.

J Team

J Team vann Arena of Valor International Championship 2018 och tjänade $250 000 från prispotten. Turneringens MVP-utmärkelse gick till J-lagets spelare med användarnamnet Neil.

Rör sig fortfarande under skottlossning

Still Moving Under Gunfire-laget var det första laget någonsin att vinna Arena of Valor International Championship. Laget vann den första upprepningen av turneringen, som var 2017, efter att ha tävlat mot 11 andra internationella proffslag. Prissumman för det vinnande laget var $200 000.

Var man kan satsa på Arena of Valor International Championship

Att hitta en lämplig eSports bettingsajt för att satsa på den största Arena of Valor International Championship-turneringarna kan vara utmanande på grund av de enorma alternativen tillgängliga för eSports-spelarna. Vissa bettingsidor för videospel är inte så bra och kan resultera i en dålig bettingupplevelse.

Att titta på listan över eSports-turneringar och vadslagningsplattformar kan vara ganska svårt att hitta den mest lämpliga spelplattformen. En av de mest effektiva lösningarna är att besöka en dedikerad eSports betting ranking site. Sådana sajter har vanligtvis all relevant information som behövs för att välja lämpliga eSports bettingsidor baserat på preferenser, inklusive toppförslag.

Hur du placerar dina insatser på AoV IC

Bettingprocessen är relativt enkel efter att ha valt eSports bettingsajt. Spelare måste först registrera sig och logga in på spelsidan och finansiera sina spelkonton. De måste sedan välja en speltyp och spelmarknad som de väljer. Urvalet kan baseras på många faktorer, inklusive odds och potentiella utfall.

Dessutom måste spelarna också bestämma hur mycket pengar de vill satsa för varje spel. Steg-för-steg-processen för att placera satsningarna kan variera på olika eSports bettingsidor men involverar vanligtvis bara några få klick. Något att notera är att alla spel måste läggas i tid, vanligtvis innan respektive match startar.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson