Din esports oddsguide

Anta att du planerar att börja satsa på dina favoritspel på e-sport, att förstå hur odds fungerar kommer att vara en förutsättning för framgångsrika vad. Det skulle vara meningslöst att satsa på spel utan att tänka på vilka som har större chanser att vinna. Men ibland kan det vara omöjligt att avgöra vilket lag som har större chans att vinna. Det är här oddsen kommer in.

Bookmakers använder odds för att representera sannolikheten för att en händelse inträffar. Odds hjälper också spelarna att avgöra spelen med en högre sannolikhet att vinna. När bättre satsar på lag som gillar att vinna kan de avgöra sina potentiella vinster.

CSGO-betting är ganska populärt nuförtiden. En stor anledning till att csgo betting är så populärt är att själva spelet är väldigt populärt. CSGO har också en massiv e-sportscen med galen hype och prispotter som regelbundet överstiger en halv miljon dollar. CS: GO-tävlingar är några av de mest spännande sportevenemangen, och folk älskar att satsa på dem.

Visa mer

När vi pratar om first-person shooters är förmodligen det första spelet som kommer att tänka på Call of Duty. Massor av människor anser att detta esportspel är pionjären för förstapersonsskjutare. COD är också ett av de mest populära spelen, med miljontals spelare från hela världen som regelbundet spelar Call of Duty. Många fler spelare kommer in i Call of Duty när ett nytt spel släpps varje år.

Visa mer

Under de senaste åren har det skett en massiv ökning av människor som har börjat satsa på e-sportspel som League of Legends. En av de främsta bidragande faktorerna till det var nedläggningen av vanliga sportevenemang på grund av Covid 19.

Visa mer

Dota 2 är utan tvekan det mest populära e-sportspelet, med flera miljoner aktiva spelare. Tillsammans med de aktiva spelarna finns det massor av andra människor som var vanliga Dota 2-spelare men som nu bara tittar på e-sportevenemang för Dota. Människor från båda dessa samhällen börjar börja satsa på esports på grund av hur spännande det är.

Visa mer

Om du har spelat videospel ett tag nu eller om du är bekant med sportsimuleringsvideospel, då vet du förmodligen vad FIFA är. FIFA är utan tvekan det mest populära sportsimuleringsspelet där ute, med hundratusentals spelare som regelbundet spelar spelet.

Visa mer

Valorant lanserades med en av de bästa marknadsföringsstrategierna någon någonsin sett. Det var så framgångsrikt att miljontals spelare började spela spelet redan innan det kom ut ur betafasen. Snabbspola fram till idag är spelarbasen för Valorant fortfarande stark. Spelet har också en enorm e-sportscen, med enorma evenemang varje år.

Visa mer

Om du har spelat FPS-spel hela ditt liv har du förmodligen inte hört talas om detta spel. Du skulle dock bli förvånad över att höra att Age of Empires är ett superpopulärt videospel. Age of Empires har också sin egen esportscen, med esportevenemang som regelbundet äger rum.

Visa mer

Lanseringen för Rainbos Six Siege var inte så stor, minst sagt. Spelet har dock förändrats mycket sedan lanseringen. Den har lyckats få massor av dragkraft. Det har nu kommit till punkten att det finns en massiv e-sportscen dedikerad till R6.

Visa mer
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Allt du behöver veta om odds på e-sport

Men du behöver inte oroa dig om du känner dig förvirrad. Den här guiden hjälper dig att förstå hur odds på e-sport fungerar för att säkerställa att du fattar ett välgrundat beslut när du spelar.

När esportspel blir populärt måste spelare förstå hur man satsar på olika lag. Framgångsrik vadslagning skulle dock bara vara möjlig om de känner till några tips på esports vadslagning. Ett av de mest kritiska tipsen är att förstå hur odds på esports betting fungerar.

Esports betting odds hjälper bättre att avgöra händelser som har stor sannolikhet att inträffa. Här har du två spel med två möjliga händelser efter att ha spelat. Saken är den att ett lag vinner medan det andra kommer att förlora. Även om båda lagen kan vinna matchen, finns det ett som har större chans att vinna.

Hur beräknas esportodds?

Esports bookmakers använder olika faktorer som lagens historia, form, tillgängliga karaktärer, bland annat, för att beräkna odds.

Se dock till att du går igenom flera esportspeltips för att lära dig hur du använder odds för att placera framgångsrika vad. Om möjligt kan du besöka andra e-sportspelsajter för att se oddsen de har gett till lagen du är intresserad av att satsa.

Line shopping hjälper dig att veta vad andra bookmakers förutspår om ett spel, och du kan använda den informationen för att placera framgångsrika vad. Du kan också handla i butik för att leta efter e-sportspelsajter som ger dig de bästa utbetalningarna om du vinner. Låt oss nu ta reda på hur odds på esports betting fungerar.

Esports betting odds förklaras

Hur fungerar odds på eSports betting?

När du satsar på e-sportsspel, kan titta på oddsen hjälpa dig med användbar information. Betting odds förlitar sig på sannolikhet för att avgöra vilket lag som sannolikt kommer att vinna.

Om oddsen gynnar resultatet för ett visst lag, har laget en hög sannolikhet att vinna. Å andra sidan, om oddsen inte gynnar resultatet av ett lag, har laget en låg sannolikhet att vinna.

Till exempel kan vi använda siffror för att bestämma sannolikheten för att ett lag vinner. Låt oss säga att du har två lag, A och B, där lag A har 1/2 odds och lag B har 2/1 odds.

När du satsar vet du att lag A har en högre sannolikhet att vinna än lag B. Lag A har 66,7 % sannolikhet att vinna medan lag B har 33,3 % sannolikhet att vinna. Men hur mycket du kommer att vinna när du satsar på att ett visst lag vinner kommer att påverkas mycket av oddsen.

Bookmakers drar fördel av spelarna som inte är särskilt intresserade av hur oddsen hjälper till att avgöra sannolikheten. Ditt favoritlag kan vara underdogs, så att satsa på att de vinner skulle vara en fördel för bookmakers. Oddsen är att ditt lag har en stor chans att förlora än att vinna. Vi kommer att diskutera vidare hur du läser och förstår odds så att du kan satsa klokt.

Typer av eSport-odds

När du går med på eSports bettingsidor kommer du sannolikt att stöta på odds som visas i olika format. Regionen och populariteten för odds avgör dessa format. Till exempel kommer de flesta bookmakers att visa sina odds i tre olika format. De tre formaten är:

  • Decimalodds
  • Bråkodds
  • Amerikanska odds

De flesta bookmakers föredrar att använda decimalodds eftersom spelarna tycker att de är lätta att förstå i de flesta delar av världen. Men vadslagningssajter i Storbritannien och USA använder inte decimalodds. Om du kommer från en annan region och besöker USA eller Storbritannien, måste du bekanta dig med deras odds för att lägga vad.

Bråk odds gör det äldsta sättet att visa odds. Bråkodds användes i spel på hästkapplöpningar och är fortfarande populära i Storbritannien och Irland. När du använder bråkodds för att satsa i e-sportspel, kommer de två lagen att ha olika bråkdelar som representerar sannolikheten att vinna. Du måste göra din matte väl för att känna ditt favoritlag och vinna om du satsar på det.

De amerikanska oddsen existera i Amerika, men du kan ibland hitta dem använda i Kanada. Du kan tycka att amerikanska odds är förbryllande, speciellt om du kommer från andra regioner. Men när du väl förstår hur de fungerar kan du bli förvånad över att inse att de är enklast att använda.

Låt oss nu ta reda på hur man läser och förstår de tre eSports bettingformaten. Du kommer också att lära dig att använda odds för att bestämma favoritlagen och beloppet att vinna efter vadslagning.

Hur man läser odds på eSports

Vad är decimalodds?

När du använder decimalodds för att satsa, bör du multiplicera beloppet du satsar (insats) med oddsen. Låt oss säga ditt favoritlag A har odds som visas som 2.1. När du satsar på att lag A vinner med en insats på 10 $ blir din totala utbetalning 21 $.

Du kan beräkna din vinstsannolikhet genom att räkna ut procentandelen för båda lagen. Du kan komma fram till procenten genom att dividera ett med oddsen för ett lag som de multiplicerar med 100. För lag A är vinstprocenten (12,1) x 100=47,6%.

Bråk odds

Om ditt favoritlag har 1/2 odds och du lägger ett spel med $10 för att laget ska vinna, kommer din totala utbetalning att vara (2÷1) x $10=$20. För att hitta vinnarprocenten för ditt favoritlag tar du täljaren och dividerar med summan av täljare och nämnare och multiplicerar resultaten med 100. Till exempel är ditt favoritlags vinnande procent (1÷3) x 100=33,3 %

Hur fungerar amerikanska odds?

Amerikanska odds kommer med positiva eller negativa udda tal. Till exempel kan ditt lag ha odds på +200. Det betyder att om du satsar med $100, får du en utbetalning på $200 när laget vinner.

Med ogynnsamma odds betyder siffrorna som visas det belopp du skulle satsa för att vinna $100. Till exempel, om ditt lag hade odds på -200, kommer beloppet att satsa på $200 för att vinna $100.

Hur olika eSport-odds fungerar efter genre

När du lär dig hur du satsar på e-sport måste du förstå hur e-sportodds fungerar. Låt oss analysera olika spel för att ta reda på hur deras odds fungerar.

MOBA

MOBA (Multiple Online Battle Arena)-spel har tre betydande oddsvisningar. Oddsen kan visas på bettingsidor i decimal-, bråk- eller amerikanska format. Försäkra dig förstå turneringen och deltagarna innan du lägger dina insatser.

De olika formaten som används för att visa odds kommer att påverka hur du satsar. Om du använder den amerikanska versionen måste du förstå skillnaden mellan de två oddsen som visas med ett positivt och ett negativt tecken. Du kan använda de tre formaten för att bestämma sannolikheten för att ditt lag vinner.

Herre på täppan

När du satsar på Battle Royale bör du utveckla en strategi som hjälper dig att vinna. Du överväger ett lag eller en spelare som har en meritlista av att vinna flera matcher. De tillgängliga oddsen hjälper dig att veta vilket lag eller vilken spelare som har en högre vinstprocent. Här hittar du odds som visas i de tre formaten – decimal-, bråk- och amerikanska format.

Battle Royale-spel är CoD: Warzone och PUBG.

Om du är i Storbritannien och satsar på Battle Royale, kommer dina odds att visas i bråkdelar. Om du till exempel satsar på en Call of Duty: Warzone spel kommer de två lagen som spelar att ha odds som visas i bråkformat. Beroende på din region kan du också få odds som visas i decimalformat eller amerikanskt format.

FPS

First-Person Shooter (FPS)-spel har odds som visas i de tre formaten. När du satsar på FPS-spel, överväg att leta efter spel med de bästa oddsen och en hög vinstprocent. Du kan satsa på FPS-spel som Battlefield, Call of Duty: Warzone, Team Fortress 2, Valorantbland flera andra.

Sportspel

När du satsar på eSports sportspel är det mest populära spelet eSports FIFA-spelet. Det som är bra är att om du är en FIFA-entusiast kommer du att njuta av att satsa på eFIFA eftersom den udda displayen liknar den för riktig fotboll. När du satsar, leta efter lag med konkurrenskraftiga egenskaper.

Du kommer att upptäcka att odds kommer att visas i de tre formaten beroende på din region. Om du vill veta vilket lag som har större chans att vinna, kommer den udda displayen att guida dig väl. Du kan också räkna ut hur mycket du kommer att vinna efter att ha satsat för ett visst lag.

RTS

Real-Time Strategy (RTS) omfattar flera spel, inklusive Age of Empires II eller Starcraft II. Oddsvisningen beror på spelen och de regioner där spelarna kan komma åt dem.

Spelare kan hitta odds som visas i decimal-, bråk- eller amerikanska format. Man bör vara mycket intresserad av odds eftersom de kan känna till lagen eller spelaren med stor sannolikhet att vinna. Odds kommer också att hjälpa bättre att avgöra sina utbetalningar om deras favorit vinner.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson