Bästa League of Legends vadslagningssajter 2024

League of Legends (LoL) har blivit ett av de mest populära spelen i spelhistorien, med miljoner som spelar i timmar varje dag. Det är en multiplayer online battle arena (MOBA) som släpptes av Riot Games 2009. Den integrerades som en eSport i World Cyber Games för fyra år sedan.

Spelet kombinerar fartfylld action och strategi som du kanske inte hittar någon annanstans. Tillsammans med detta kommer en mängd andra funktioner som gör det unikt för många spelare. Andra roliga inslag i spelet inkluderar möjligheten att gå med i loungen och titta på strömmande innehåll, som filmer och program medan du spelar. LoL anses faktiskt vara den mest populära MOBA i världen.

Bästa League of Legends vadslagningssajter 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

League of Legends Betting 2024 : allt du behöver veta

League of Legends, eller LoL, som det förkortas, är ett online-videospel för stridsarena för flera spelare publicerat av Riot Games. Det släpptes officiellt den 27 oktober 2009. Spelet spelas antingen som en spelare (solo) eller med två lag med fem spelare vardera.

Spelet är baserat på en kontinuerlig onlinekamp mellan två lag om fem spelare, där spelare börjar som "nybörjare" och arbetar sig upp till fullvärdiga mästare med hjälp av erfarenhetspoäng, eller XP som det kallas i spelet.

En spelare får erfarenhet genom att döda motståndarlagets undersåtar, betecknade som "kött", tidigt i spelet och dödar sedan spelare. Erfarenhetspoäng delas ut till spelaren med den senaste killen. Spelet vinns av laget som dödar motståndarlagets general.

Viktiga delar av spelet

League of Legends är de största esportspelen som kretsar kring att samla guld, erfarenhet och nivåer. Spelet använder dessa tre faktorer för att avgöra hur bra du gör. Guld är den vanligaste av dessa statistik, med nivåer som den näst vanligaste statistiken, medan erfarenhet inte används lika mycket.

Ditt lags guldsumma avgör hur många gånger du kan köpa föremål, medan din nivå avgör vilka föremål du kan köpa i varje lagbutik.

Guld tjänas genom att döda monster eller undersåtar som finns på varje körfält på kartan. Erfarenhetspoäng tjänas in genom att stå nära din djungel eller döda fiendens mästare på vilken bana som helst på kartan medan du stiger upp i nivå och ger dig permanenta statistiska ökningar som stannar kvar även efter döden.

Hitta de perfekta League of Legends bookmakers

Att satsa på League of Legends är ett av de vanligaste och populäraste sätten att ha kul på esportbetting. Det finns många professionella ligor tillgängliga för spelarna, såsom LPL, LCS och CBLoL.

Var man kan leta efter LoL-spel

League of Legends är ett populärt spel, och det finns många sätt att satsa på det här spelet. De mest kända bettingsidorna för LoL är Betway, Bet365 och Unibet. Dessa sajter erbjuder odds för allt från den kommande kartan till vinnarna av specifika matcher.

Men du kan faktiskt också hitta League of Legends-spel på andra spelsajter, hundratals av dem. Läs recensioner online av olika bettingsidor för att veta vilka som passar dina behov.

Typer av satsningar på League of Legends

Det är många olika typer av vad på League of Legends. Dessa inkluderar de vanligaste alternativen, som vem som vinner, vem som dör först och vem som blir nästa mästare. Det finns också fler nischade satsningar med specifika villkor som "vem kommer att vara den sista personen som dör" eller "kommer det att finnas en drake när som helst under det här spelet."

Varför är LoL-betting så populärt?

League of Legends har konsekvent varit en publikfavorit sedan det släpptes 2009. Det är ett av de mest populära spelen där ute, och det är inte svårt att förstå varför. Spelet innehåller djupa kunskaper, karismatiska karaktärer och vackra bilder i kombination med konkurrenskraftigt spel som får spelarna att komma tillbaka. Det är inte konstigt att så många människor försöker sig på denna enorma titel varje dag.

Du kan även spela The Rift på mobilen, vilket har gjort det här spelet mer populärt – du kan ta med dig spelet vart du än går. Mobil esports betting är enormt över hela världen, det är därför många andra spel också skapade mobilversioner av sina PC-spel.

League of Legends internetgemenskap

League of Legends är en av de mest framgångsrika titlarna i eSports historia, med över 100 miljoner spelare varje månad. Spelet i sig har utvecklats över tiden, men gemenskapen kring denna titel har också förändrats.

Det här esportspelets onlinecommunity dominerades en gång av millennials, främst vita män mellan 18 och 35 år gamla. Med tiden utvecklades det till en mångsidig spelarbas bestående av människor från alla samhällsskikt och olika raser.

Nuförtiden letar folk efter något mer än att bara spela spel; de letar efter sätt att få kontakt med andra spelare. När en spelare kommer till League of Legends vet de att de kommer att välkomnas till en community som ger dem en chans att tävla och ha kul. Detta hjälper dem inte bara att få kontakt med andra, utan det hjälper dem också att stärka sin egen identitet.

Spela League of Legends online

För att spela LoL måste du ladda ner League of Legends-appen på din enhet och skapa ett konto hos Riot Games. Du behöver en stationär eller bärbar dator, en smart TV eller en mobil enhet som stöder appen.

Sedan öppnar du bara upp appen på din enhet och väljer "registrera" från huvudskärmen för att skapa ett konto. Om du vill spela med andra, se till att din internetanslutning är tillräckligt snabb för spel med flera spelare.

De största League of Legends-spelarna värda att satsa på

League of Legends är ett massivt onlinespel för flera spelare som kräver olika färdigheter, inklusive strategi, lagarbete, skicklighet och reflexer. Sedan starten har spelet sett superstjärnor komma och gå.

Vissa namn är dock synonyma med detta spel. En av de bästa legendernas spelare i detta spel är Lee "Faker" Sang-Hyeok. Han har vunnit många tävlingar och har varit toppspelaren fem år i rad. Andra toppspelare inkluderar följande:

 • Bjergsen
 • Karsa
 • Smeb (pensionerad)
 • Perkz
 • TheShy
 • Nybörjare
 • Rekkles
 • Uzi
 • Kepsar
 • Vizicsacsi

Varför älskar spelare att spela LoL?

League of Legends är ett unikt exempel på hur design utvecklas för att möta spelarnas föränderliga behov. Spelet hänger med i tekniska framsteg och marknadstrender samtidigt som det upprätthåller en ständigt växande konkurrensscen. Detta ger en mycket underhållande upplevelse från början till slut.

En annan anledning till att spelare älskar League of Legends är att det är ett multiplayer-spel. Denna typ av spel låter spelare arbeta tillsammans med sina lagkamrater för att lyckas. På så sätt har de mycket att lära av varandra och umgås. Inte alla videospel kommer med denna nivå av social aspekt.

Sist men inte minst älskar spelare LoL på grund av dess konkurrenskraftiga karaktär. I det här spelet tävlar lag mot varandra i olika lägen. Det är ett strategispel där spelarna slåss om segern. Det slutliga målet är att förstöra motståndarlagets koppling eller bas. Ja, skönheten med alla spel ligger i att tävla.

Allt om League of Legends World Championships

Svaret är ja. Det är känt som League of Legends världsmästerskap, och det hålls varje år. Evenemanget har inget fast startdatum och plats, men det hålls vanligtvis i Europa eller Nordamerika i september eller oktober. Sedan invigningen 2011 har antalet lag som deltar i turneringen ökat stadigt.

Det första League of Legends World Championship (2011) hade åtta lag, medan 2012 och 2013 års utgåvor såg 12 respektive 14 lag slåss om den eftertraktade titeln.

Mellan 2014 och 2016 deltog totalt 16 lag i turneringen. Den siffran skulle skjuta i höjden till 24 mellan 2017 och 2019. Under 2020 och 2021 sjönk dock antalet deltagare med två.

När det gäller tittarsiffror har miljontals fans över hela världen tittat på League of Legends världsmästerskap. Under 2018 tittade närmare 100 miljoner människor på evenemanget. Detta är en indikation på hur populärt och framstående mästerskapet är.

Om man tittar på prispotten gör det turneringen ännu större. Vart och ett av de fyra bästa lagen får sin beskärda del av priset, vilket vanligtvis är en ansenlig summa pengar.

Bästa League of Legends-lag

Totalt har åtta lag vunnit mästerskapet sedan starten 2011. Det är dock bara två lag som har lagt händerna på titeln mer än en gång. Dessa inkluderar T1, som vann titeln 2013, 2015 och 2016, och Gen.G, som tog titeln 2014 och 2017.

De andra lagen som har krönts till mästare inkluderar Fnatic (2011), DWG KIA (2020), Invictus Gaming (2018), J Team (2012), FunPlus Phoenix (2019) och Edward Gaming (2021).

Spelar på LoL World Championship

League of Legends World Championship är en enorm möjlighet för människor som älskar att betta på eSport. Många satsar på att deras favoritlag ska vinna. Detta tack vare många eSport-betting-webbplatser, som låter spelarna registrera sig och lägga vad.

I den här turneringen har spelarna ett brett utbud av vad att välja mellan, bland annat vem som vinner turneringen och vinnaren av individuella matcher.

Topprankade regioner i League of Legends World Championship

Låt oss ta en tur längs memory lane och ta en titt på de länder eller kontinenter som har vunnit League of Legends World Championship. Dessa inkluderar Sydkorea, Kina, Nordamerika, Europa och Östasien (Hongkong, Taiwan, Macau och Sydostasien).

Hittills (från och med 2021) är Sydkorea det mest framgångsrika landet i turneringen, efter att ha tagit hem den prestigefyllda titeln hela sex gånger under 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 och 2020. Men det är inte allt, som lag från detta land har också varit tvåa vid fem tillfällen, 2012, 2015, 2016, 2017 och 2021.

Kina har gjort anspråk på titeln tre gånger, 2018, 2019 och 2021, och landet har kommit tvåa på tre säsonger, inklusive 2013, 2014 och 2020. Europa och Östasien har korats till mästare en gång vardera, medan Nordamerika har ännu inte vunnit titeln. Den senare har dock haft en topp fyra-placering 2011 (två lag) och 2018 (ett lag).

Betting på League of Legends på esports bettingsidor

Webbplatser för esportbetting är bra för de människor som gillar att satsa på konkurrenskraftiga videospel. Med dessa sajter kan du betta på lol-lag, spelare, evenemang, matchresultat etc. Det finns hundratals eSport-bettingsidor som erbjuder ett brett utbud av tjänster och funktioner. Det betyder att det inte är en stor sak att hitta en lol esport bookie.

Men som spelare måste du hitta en med förstklassig service och rättvisa odds. Om du inte har någon aning om vilken onlinespelplattform du har att göra med, skulle det vara bäst att inte lägga ett spel på en given match eftersom vissa webbplatser bara tar dina pengar utan att ge dig något i gengäld. Du kan kalla dem bedrägerier!

När League of Legends betting hos någon leverantör kanske du vill kontrollera om sajten:

 • Har ett pålitligt kundsupportsystem
 • Har pålitliga betalningsmetoder
 • Revideras regelbundet för rättvisa
 • Betalar ut vinnare utan att hålla inne deras pengar utan goda skäl
 • Har en bred utbud av eSport-spel att satsa på förutom League of Legends
 • Är lätt att använda

Några av de bästa sajterna för att satsa på LoL inkluderar:

 • 1xBet
 • 22 Satsa
 • Betway
 • MelBet
 • Betsafe
 • Casumo
 • Unibet
 • TonyBet

Följ de bästa League of Legends-lagen och satsa korrekt

Att satsa på League of Legends e-sport kan vara både roligt och lönsamt. Med populariteten för detta spel ständigt på uppgång, har league of legends hasardspel blivit en favorit för många människor. Det finns många sätt att lol satsa, men varje spelare bör trampa försiktigt för att undvika att förlora sina pengar i alla fall.

När de gör det måste de ta hänsyn till många olika faktorer innan de placerar sina satsningar, inklusive spelarens prestationshistorik, teamprestationsdetaljer och andra faktorer som är svårare att förutse med exakthet vid satsningstillfället.

Som sagt, att följa prestationerna för de bästa League of Legends-lagen och satsa på dessa lag kan vara ett av de bättre tillvägagångssätten i detta avseende.

Senaste formen

Även om det finns lag med en fantastisk historia inom denna sport, låt dig inte luras att tro att ett lags förflutna alltid kommer att avgöra resultatet av en match. Ett lag kan vara en titelförsvarare men har tre eller fyra förluster i rad i en viss turnering.

Det är därför det lönar sig att kontrollera de senaste vinsterna innan du satsar på dem. Ett lag kan vinna ett visst antal matcher i rad, och det skulle vara väldigt lockande att satsa på dem, men alla lags senaste vinster är inte värda att satsa på. Så förvänta dig vad som helst när du har placerat ditt spel på lol esports.

Kontrollera Head-to-Head-posten

Att titta på head-to-head-rekordet innan du satsar på LoL-match är absolut nödvändigt för att ditt spel ska lyckas. Deras form är en utmärkt indikator på ett lags prestation mot sin motståndare och är ett perfekt sätt att avgöra vilket lag som kommer att vinna matchen.

Om lag A till exempel har spelat mot lag B fem gånger och bara har förlorat en match av de fem betyder det att lag A har en vinstprocent på 80 %, medan motståndaren bara har klarat 20 %.

Om de två lagen möts i en League of Legends-match har lag A större chanser att vinna än lag B. Men återigen, du måste vara försiktig eftersom mycket kan ha förändrats. En störning är mycket möjlig i sådana fall.

En kort introduktion till LoL odds

Bookmakers odds i en League of Legends-match kan vara en indikator på vilket lag som kommer att vinna. Men många människor inser inte betydelsen av dessa odds. Naturligtvis kommer ingen bookmaker att ge ett starkare lag high LoL betting odds och vice versa.

Genom att kontrollera dessa odds kan du säkerställa att du inte satsar blint och lägger ner dina pengar på något som kanske inte fungerar för dig.

Förstå League of Legends odds

Detta är ett populärt spel i e-sportvärlden. Dess popularitet har alltid varit på uppgång, och den för de professionella lagen i det här spelet. Som sådan är det inte förvånande att miljontals människor är villiga att satsa på detta spel.

Givetvis satsar spelare på olika sportsbooks av olika anledningar, men om du letar efter lite inblick i vad som händer med oddsen måste du veta vilken plattform du ska titta på.

Olika sportböcker, olika odds

För några år sedan gick det att hitta de bästa oddsen på vilket spel du vill ha i din favorit e-sportbok. Men med så många alternativ nu kan det vara svårt att hitta en sportbok online med de bästa oddsen om du inte vet vad du ska leta efter.

Det finns vissa faktorer som avgör vilken sida som har bättre odds än andra. Dessa inkluderar tidigare prestationer och popularitet bland spelarna.

Gör din egen research online för att ta reda på vad andra spelarna säger om var du kan hitta de bästa League of Legends-oddsen. Du kan också titta på, säg, fem olika sportsbooks för att veta vilken som har bäst odds. Observera att oddsen kan ändras, så om du hittar det du tror är de bästa oddsen vid en viss tidpunkt, bör du inte slösa tid. De kan förändras på en bråkdel av en sekund, gör inga misstag om det.

Anmärkningsvärda lag i League of Legends

Många olika lag delta i League of Legends, men dessa är några av de mest framgångsrika i spelets historia. Dessa inkluderar:

 • Damwon
 • KIA
 • TSM
 • Team Liquid
 • T1 Esports
 • Gen.G
 • Royal Ge aldrig upp
 • Invictus Gaming
 • G2 Esports
 • FunPlus Phoenix
 • Moln9

Så om du funderar på att satsa i den här eSporten är det här namnen du kanske vill prova.

För- och nackdelar med League of Legends

Med långt över 100 miljoner aktiva spelare, för att inte tala om miljontals tittare och spelarna, är det säkert att anta att League of Legends bär med sig både vetet och agnarna. Det kan inte bara vara en karriärmöjlighet för många spelare, utan det lockar också människor till oansvarigt vadslagning, tack vare dess beroendeframkallande karaktär.

Fördelar

 • Det är en möjlighet för alla som vill vara en konkurrenskraftig spelare och få betalt för att spela tv-spel. Det finns andra möjligheter som coachning, casting och att producera innehåll för eSport-evenemang.
 • Spelet innehåller massor av turneringar att spela, titta på och satsa på
 • Spelet är lätt att lära sig och spela, vilket gör det lämpligt för nybörjare
 • Med tanke på dess popularitet är League of Legends tillgängligt på hundratals spelplattformar, vilket innebär att alla spelare eller spelarna inte kommer att kämpa för att hitta den.
 • Matcherna är korta vilket gör det enkelt för folk att titta på utan att bli uttråkade.
 • Det är ett videospel för flera spelare, vilket innebär att du kan ta med dina vänner ombord.

Nackdelar

 • Det är väldigt konkurrenskraftigt. Många spelare slutar för att de inte kan hantera pressen som kommer med intensivt spelande.
 • Förstagångsspelare kan kämpa med att bemästra spelet. De kan behöva lite tid för att komma till rätta med spelets krångligheter.

League of Legends betting tips och tricks

Många människor är intresserade av att satsa på League of Legends, men de vet inte hur man gör det, och det är därför de fortsätter att förlora. Om du funderar på att satsa på det här spelet och slå bookmakers i deras eget spel (även om det inte finns någon garanti för att du alltid kommer att göra det), så är här några av de viktigaste sakerna att tänka på innan du placerar lol esports.

En bra sak att göra är att hitta en esports bettingsajt med live esports betting alternativ. Detta är roligt och spännande för nybörjare och även för erfarna spelare.

Leta efter en online esport bookmaker med de bästa oddsen. Som förklarats i föregående avsnitt kommer olika bookmakers med andra odds; varför inte leta efter en med de bästa? När du gör det måste du dock vara säker på att esportbet-sidan är en äkta sådan. Glöm inte att tänka efter två gånger när affären är för bra.

Gör en grundlig analys av de spelande lagen och välj ett som har goda chanser att vinna. Kontrollera aspekter som lagets senaste form, head-to-head rekord och vilka spelare som kommer att spela.

Jaga inte förluster. Om du förlorar en satsning är det bäst att sluta satsa tills du hittar en annan match där du har en chans. Håll dig till din budget!

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
eSport
About

Jun-ho Kim, Sydkoreas dynamiska Esports-maestro, står som en ledstjärna för kunskap på EsportRanker. Jun-ho blandar analytisk skicklighet med en medfödd kärlek till spel och avslöjar den invecklade väven av onlinetävlingar, vilket säkerställer att spelarna håller sig informerade och inspirerade.

Send email
More posts by Jun-ho Kim

Senaste nytt

Så här kontrollerar du din speltid i League of Legends
2024-02-13

Så här kontrollerar du din speltid i League of Legends

League of Legends är ett populärt spel som kan vara ganska tidskrävande. Om du är nyfiken på hur mycket tid du har lagt ner på att spela spelet finns det några sätt att ta reda på det.

LoL Arena returnerar: Nya funktioner, förbättrat spel och spelarfeedback
2023-11-07

LoL Arena returnerar: Nya funktioner, förbättrat spel och spelarfeedback

Riot Games har officiellt meddelat återkomsten av LoL Arena, det populära spelläget, i december med Patch 13.23. Efter sin första framgång har spelarna ivrigt väntat på dess comeback, och Riot har lyssnat på deras krav.

Topp OP-mästare i Nexus Blitz: Släpp lös kraften i Jax, Samira och mer!
2023-10-31

Topp OP-mästare i Nexus Blitz: Släpp lös kraften i Jax, Samira och mer!

Nexus Blitz är ett snabbt spelläge i League of Legends som innehåller ständiga skärmytslingar och lagstrider. I den här artikeln kommer vi att diskutera de mest överväldigade (OP) mästarna i Nexus Blitz och varför de utmärker sig i detta spelläge.