Hur man satsar på esport: The Ultimate Knowledge Guide

Ta reda på allt om vadslagning på elektronisk sport i den här eSports bettingguiden. Håll dig också uppdaterad för att ta reda på vilka som är de bästa videospelsgenrerna och videospelstitlarna att satsa på, samt eSports-speltips. Det råder ingen tvekan om att e-sportbranschen upplever exponentiell tillväxt. När pandemin kom blomstrade eSports vadslagning, och idag är det den snabbast växande formen av vadslagning.

Enligt en rapport från 2019 av den Las Vegas-baserade spelindustrins entreprenör Chris Grove, uppgick eSports totala pengar som satsades kring stora eSporttitlar år 2020 till cirka 12,9 miljarder USD globalt, medan antalet eSports-spelare globalt var cirka 6,5 miljoner. Pandemins kommande, och följaktligen avbrottet av livematcher, måste ha exploderat siffrorna.

Hur man satsar på esport: The Ultimate Knowledge Guide
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Hur man satsar på e-sport 2024

Innan du delar listan över de bästa eSports videospelsgenrer att satsa på, här är en nybörjarguide till eSports betting. Ta reda på grunderna för eSports betting, från hur du hittar den bästa sidan att satsa på, till betting odds, marknader, strategier och mer.

Hur esports betting fungerar

Esportspel är helt enkelt vadslagning på elektroniska sporter som spelas på tävlingsnivåer. Även om de påminner ganska mycket om virtuella och simulerade spel, har eSports den mänskliga touchen precis som traditionell sportvadslagning, där proffsidrottare kämpar, inte AI och datorsimulatorer. Proffsteam lockar redan de bästa talangerna från hela världen, så eSport är lika konkurrenskraftigt som alla andra sporter.

Hur man satsar på e-sport

Att satsa på eSport är ganska enkelt. Det finns dock några saker som spelarna behöver veta.

Först måste spelarna bestämma sig för vilket spel de vill satsa på. Den här artikeln kommer att dela några av de bästa genrerna att satsa på och de mest populära spelen inom e-sportscenen från varje genre.

Hur man hittar de bästa bettingsidorna för e-sport

När en spelare väl har bestämt sig för ett specifikt spel bör de hitta bookmakers som erbjuder marknader för spelet. För övrigt har inte alla bookmakers eSports betting.

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer en bookmaker är licensiering och reglering. Spela endast på registrerade och välkända eSports bettingsidor.

Läs sedan bookmakerrecensioner och gör lite efterforskningar för att hitta bookmakers som erbjuder snabba och säkra banktjänster, och viktigast av allt, en omfattande lista över insättnings- och uttagsalternativ. Spelare vill definitivt satsa på riktiga pengar snabbt. Tänk också på transaktionsavgifter, handläggningstid och, viktigare, accepterade valutor.

En avgörande aspekt att överväga inkluderar kundsupport, språk, live streaming, webbplatsnavigering och mobilspel.

Den tredje aspekten att fokusera på är eSports bettingmarknader och odds. Vissa bookmakers har stora vadslagningsmarknader, medan andra endast erbjuder de grundläggande alternativen. Det förstnämnda är vad eSports bettingentusiaster bör hålla utkik efter. När det kommer till odds så finns det två saker. Gå först med bettingsidor med de högsta oddsen. För det andra bör spelare se till att oddsformatet de är bekanta med stöds.

Det är också viktigt att överväga kampanjer. De bästa eSports bookmakers har inga insättningsbonusar och insättningsbonusar, bland annat. När du letar efter bettingbonusar, kom ihåg att kontrollera omsättningskraven. Ju lägre multiplikator, desto större är chansen att få ut det mesta av en bettingbonus.

Esports bettingstrategier

Precis som traditionella sportbetting finns det eSports bettingstrategier, som varierar beroende på spelgenren. Arbitrage betting är mest populära strategin. Vanligtvis känd som "arb"-bettingstrategin, innebär det att man placerar ett spel på alla möjliga resultat av en individuell eSport-match.

MOBA spelguide

Multiplayer Online Battle Arena, populärt känd som MOBA, är en av de bästa videospelsgenrerna att satsa på. Det här strategispelet har två lag som kämpar ut på en fördefinierad slagmark som kallas en karta.

MOBA-spel är topprankade, särskilt i Asien. Populariteten kan tillskrivas det faktum att de är sällskapliga nu när spelare måste slå sig ihop med vänner för att vinna. Några av de bästa MOBA-spelen att satsa på inkluderar League of Legends, DOTA 2 (Defense of the Ancients 2), Mobile Legends: Bang Bang och Smite.

Hur man satsar på MOBA-spel

MOBA-betting blir allt mer populärt nu när det finns några prestigefyllda MOBA-turneringar och tävlingar som The International och LoL världsmästerskap. Vad mer? Det finns MOBA-spel att satsa på nästan hela året. Intressant nog lockar MOBA-spel topplagen och talangerna, vilket ger strategispelet konkurrenskraft.

Ryggraden i vadslagning på MOBA-spel är att förstå de olika vadslagningsmarknaderna. Spelare kan satsa på enstaka MOBA-matchmarknader, MOBA-turneringar/tävlingar/ligavinnarmarknader eller kartmarknader. Några av de bästa satsningarna att placera inkluderar matchvinnare, kartvinnare, kartsummor, första död, antal omgångar, totala dödsfall/odds, eller till och med handikapp, etc. Sannolikheten för alla dessa händelser representeras i odds.

För att satsa på MOBA-spel, hitta först en bettingsajt med MOBA eSports-marknader och håll dig uppdaterad om de kommande MOBA-tävlingarna. Spelare bör också vara medvetna om de olika format som används i MOBA-spelturneringar.

Slutligen bör spelare göra en del efterforskningar för att ta reda på vilka som är den bästa MOBA eSport-lag. För tillfället är de kända namnen bland annat Team Spirit, PSG.LGD, Invictus Gaming och Team Secret. Det kommer också att vara klokt att kontrollera den senaste formen för laget som spelarna lägger sina pengar på.

Battle Royale spelguide

Battle royale-spel är fantastiska online-multiplayer-spel som har sista man-stående spel och taktik för överlevnad, utforskning och rensning. De involverar dussintals till hundratals spelare som slåss om äran i en ständigt krympande karta. Beroende på formatet kan spelarna vara ensamma eller i lag.

Idag dominerar battle royale-spel eSport-scenen. Några av de största Battle Royale-spelen inkluderar Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends, PUBG: Battlegrounds, och Fall Guys Ultimate Knockout bara för att nämna några.

Hur man satsar på Battle Royale-spel

Betting på Battle Royale-spel är bland de mest populära formerna av eSports vadslagning. Populariteten för dessa spel kan tillskrivas det faktum att Battle Royale-spel lockar till sig hundratals tävlingar på toppnivå och betydande prispengar. Två av de viktigaste Battle Royale-turneringarna är Apex Legends Global Series (Apex Legends) och The Fortnite World Cup (Fortnite). Intressant nog lockade Fortnite World Cup 2019 en prispott på $30 miljoner.

Att satsa på Battle Royale-spel är ganska enkelt så länge spelarna hittar de bästa Battle Royale eSports-spelsajterna och förstår spelet, marknaderna och hur oddsen fungerar. Det finns olika marknader att satsa på beroende på vadslagningssajten och, naturligtvis, det speciella battle royale-spelet.

Några av de vanliga marknaderna som spelare bör bekanta sig med inkluderar direkta matchvinnare, turneringsvinnare, specialspel, ackumulatorer, totalsummor, kartvinnare, kartpoäng och till och med spel i spel, även kallade livespel.

Förutom vadslagningsmarknaderna och oddsen bör spelare vara bekanta med eSportsscenen i Battle Royale-spelet de vill satsa på. Ta reda på de bästa lagen i Fortnite, de bästa lagen i Apex Legends och så vidare. Ta också en titt på deras senaste form för att fatta det bästa vadslagningsbeslutet.

FPS spelguide

Det råder ingen tvekan om att FPS (First-Person Shooter) är en populär tv-spelsgenre. Den är baserad på vapen och andra vapenbaserade strider ur ett förstapersonsperspektiv. Spelarna styr huvudpersonen i ett 3D-utrymme. FPS-spel är populära eftersom de inleder den äkta slagmarksatmosfären tack vare uppslukande grafik och ljud. De främjar också lagarbete och solidaritet.

FPS-spel är populära över hela världen. Battlefield V och Counter-Strike: Global Offensive är två av de största FPS-spelen idag. Andra populära FPS-titlar inom e-sport inkluderar Call of Duty, Tom Clancy's Rainbow Six Siege (R6), Valorant och Övervakning.

Hur man satsar på FPS-spel

FPS-spel är inte bara stora i kumulativa prispotter; de dominerar också eSports betting-listorna. Enligt den senaste statistiken leder CS: GO vad gäller spelvolymer nu när det finns massor av turneringar under hela året. Det är också enkelt att satsa på FPS-spel, och det finns ett brett utbud av bettingalternativ.

Precis som med alla andra tv-spelsgenrer måste spelare som satsar på FPS-spel förstå det grundläggande spelet och reglerna för att fatta välgrundade vadslagningsbeslut. Det är också viktigt att förstå det aktuella läget för FPS eSports-scenen. Hitta tid att undersöka vilka som är de bästa FPS-teamen. För tillfället är de bästa FPS-lagen Astralis, SEN Sentinels och San Francisco Shock. Det är också viktigt att granska alla kommande turneringar och tävlingar.

En annan viktig sak som spelarna måste vara medvetna om är de tillgängliga spelmarknaderna. FPS-spel kan ha olika spel och syften, men de flesta vadslagningsalternativ liknar vad spelare kan hitta i MOBA och Battle Royale eSports. Några av de bästa marknaderna att satsa på inkluderar turneringsvinnare, matchvinnare, kartvinnare, first blood och livebetting.

Guide för vadslagning på sportsimulering

För traditionell sportvadslagning entusiaster erbjuder eSports-sportsimuleringsspel den ultimata upplevelsen när de följer traditionella sportbetting. Som namnet antyder är sportsimuleringsspel baserade på riktiga sportspel som fotboll, hockey, motorsport, basket och amerikansk fotboll. Sportsimuleringsspel ska inte förväxlas med virtuella sporter eftersom riktiga människor spelar dem.

Sportsimuleringsspel är populära globalt. Scenen har elitproffslag, med några sponsrade av professionella klubbar. De skildrar de stora ligorna och tävlingarna och använder toppmoderna spelmotorer för att erbjuda realistiskt spelande och hisnande grafik. Några av de bästa sportsimuleringsspelen att satsa på inkluderar FIFA, NBA2K, PES, Madden, etc.

Hur man satsar på sportsimuleringsspel

Sportsimuleringsspel lockar många spelarna, mestadels traditionella sportbettingentusiaster. Detta beror på att de liknar konventionella sportspel när det gäller vadslagningsmekanismer. Så långt, så bra, FIFA 21-betting leder inom sportsimuleringsgenren när det gäller spelvolym. Så nu, vad behöver spelare veta om vadslagning på sportsimuleringsvideospel?

Det första är att hitta pålitliga bettingsidor med FIFA, PES och NBA2K marknader. Kom ihåg att inte alla bettingsidor har dessa marknader. När det kommer till odds och marknader finns odds representerade i något av de tre spelformaten, eller alla format, medan marknaderna förblir desamma som i vanliga sportspel.

Skillnaden kommer dock i lagen att satsa på. Inom traditionell sportspel är de bästa lagen att satsa på de mest framgångsrika på senare tid. Men i eSports-betting bör spelare inte titta på de mest framstående lagen i verkligheten. Istället borde de titta på rekordet för eSports pro-spelare. Till exempel kan en proffsspelare, med ett superlag som PSG, med alla stjärnor, förlora mot en bättre proffsspelare som spelar med ett genomsnittligt lag från de lägre franska ligorna.

RTS spelguide

RTS, även känt som strategispel i realtid, är en annan populär videospelsgenre att satsa på. En av aspekterna som gör dessa spel populära är den generellt sett snabbare naturen. Skillnaden mellan RTS-spel och turbaserade strategispel (TBS) är att i RTS-spel kan spelare spela in samtidigt.

Det finns många RTS-spel, men bara en handfull funktion i den konkurrensutsatta e-sportvärlden. Strategispel i realtid inkluderar StarCraft II, WarCraft och Age of Empires serier.

Hur man satsar på RTS-spel

Medan populariteten för RTS-videospelsgenren saktar ner, är spelen fortfarande aktiva på e-sportscenen. Så vad bör spelare veta om vadslagning på RTS-spel?

Det första är att hitta bettingsidor med bettingmarknader för RTS-spel, som t.ex StarCraft II och WarCraft-marknader, bland annat. Registrera dig sedan hos bookies som har massor av evenemang och de högsta oddsen. Spelare bör också sträva efter att hålla sig à jour med all utveckling inom RTS-spelvärlden. Först, förstå spelet för RTS-spel och de grundläggande reglerna. Viktigt är att lära känna de olika turneringsformat som används.

Slutligen, kolla in ställningen för att ta reda på de bästa lagen och spelarna att sätta pengar på. För ordens skull, lag byter listor, så se till att kontrollera lagets senaste formulär för att fatta rätt satsningsbeslut.

Avslutar

Det är allt; en guide om hur man satsar på eSport. Kom ihåg att det finns eSports bettingtips och strategier som ökar vinstchanserna. Se också till att kontrollera vad experterna säger i sina förutsägelser innan du gör den satsningen!

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Senaste nytt

Saker att veta om esportspel på onlinekasinon
2023-02-09

Saker att veta om esportspel på onlinekasinon

Det finns inte många saker du kan göra som ger en liknande nivå av spänning och spänning som e-sportbetting. Esportbetting är ännu mer spännande än sportbetting för vanliga sportevenemang eftersom e-sport är mycket mer oförutsägbart än vanliga sporter. Att se ett underdog-lag vinna mot ett av topplagen på e-sportscenen är inte så ovanligt.

Villkor för eSport och språk du behöver veta
2023-01-19

Villkor för eSport och språk du behöver veta

Sett är skrämmande i det sena spelet. Denna nivå av tankningspotential, i kombination med så hög DPS-effekt, kan vara förödande för lag som saknar AoE-publikkontroll. Hans bärpotential kommer att snöa om han igen kan stjäla Red Buff.

Hur man satsar på Apex Legends 2022
2022-03-31

Hur man satsar på Apex Legends 2022

Apex Legends vadslagning får sakta fart när fler och fler fans av Battle Royale Hero Shooter-spelet satsar på hundratals turneringar och tävlingar världen över. Om vadslagning låter som en idé är det här platsen att vara. Ta reda på allt om Apex Legends betting 2022, från grunderna i Apex Legends betting online till de största tävlingarna och lagen.