Din bästa spelguide för World of Tanks 2024

World of Tanks (WoT) är en topprankad skapelse av Wargaming, ett Cypernbaserat videospelsföretag. Den senare tillkännagav sin utveckling 2009 och påstod att dess budget var större än någon annan titel i spelbranschen då. Detta spel släpptes i augusti året därpå efter en rad framgångsrika betatester.

I december 2013 hade World of Tanks över 70 miljoner registrerade spelare globalt. Det är obestridligt att det här spelets användarbas har växt enormt sedan dess. Noterbart är att inte alla spelar WoT för att bli av med tristess. Det finns också en eSports-underavdelning där skickliga spelare och lag tävlar mot varandra om olika prispotter.

Din bästa spelguide för World of Tanks 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser
Vad kan du förvänta dig av World of Tanks?

Vad kan du förvänta dig av World of Tanks?

Att spela World of Tanks, rent av för skojs skull eller tävlingsinriktat, kräver att spelare samlar på sig enorm kunskap om det. Detta legendariska massivt multiplayer online (MMO) spel ståtar med hundratals stridsfordon från 1900-talet, inklusive lokomotivartilleri, stridsvagnar (lätta, tunga och medelstora) och stridsvagnsjägare.

Dessa pansarbilar kommer från olika delar av världen, såsom Storbritannien, Frankrike, Japan, Polen, Tyskland, Kina och USA. Dessutom är de alla anpassningsbara, och de kommer inte med liknande prestationer, roller eller styrkor på slagfältet. Beroende på deras mål bestämmer en spelare vilken extra utrustning deras fordon behöver.

Spelare mot spelare (PvP) är World of Tanks primära spelläge. Därför väljer varje spelare ett enda stridsfordon att använda. När de väl landar på ett slumpmässigt slagfält är de ansvariga för dess rörelse och skjutning. De kan också använda röst- eller maskinchattfunktionen för att kommunicera med andra spelare, allierade eller på annat sätt, när det passar dem.

WoT-spelare kan delta i olika strider i detta spel. Huvudtyperna är följande:

 • Slumpmässiga strider
 • Lagstrider
 • Stridsvagnskompanistrider
 • Särskilda strider
 • Lagträningsstrider
 • Högsta strider
Vad kan du förvänta dig av World of Tanks?
Satsa på World of Tanks

Satsa på World of Tanks

Otaliga skickliga World of Tanks-spelare kan bekräfta att satsningar på detta spel är en walkover! En av de främsta anledningarna till detta är att många esportspelsajter erbjuder det, av vilka de flesta erbjuder fördelaktiga funktioner som bra odds på olika WoT-turneringar, flera insättnings-/uttagsmetoder, och tillmötesgående kundsupportteam.

Dessutom är World of Tanks eSport-betting okomplicerat, särskilt efter att en spelaren har identifierat en bookmaker vars aspekter uppfyller deras unika krav. Så här ska de göra:

 • Besök bettingwebbplatsens eSportsektion
 • Klicka på "World of Tanks (WoT)"
 • Välj en marknad
 • Ange insatsbeloppet
 • Bekräfta satsningen

World of Tanks bettingförberedelser

Även om det är enkelt att satsa på World of Tanks, bör spelarna förbereda sig på det om de hoppas kunna få ut det mesta av det. Men hur kan de göra detta? Till att börja med kan man undersöka de populära tillgängliga marknaderna, som:

 • Handikapp
 • Första blod
 • Kartvinnare
 • Matchvinnare/Moneyline-spel
 • Basen fångad
 • Totalpoäng

Det är också smart för en tippare att utvärdera säkerheten på en spelwebbplats när de förbereder sig för att starta sitt World of Tanks-satsningssatsning. Sanningen är att även om det finns en stor pool av säkra, legitima WoT-spelsajter, så finns det också några osäkra. Och spelarna måste undvika dem till varje pris.

Satsa på World of Tanks
Varför är WoT populärt?

Varför är WoT populärt?

World of Tanks rankas bland de mest populära esport-spel på platsen idag. Detta kan bero på följande faktorer.

Internetgemenskap

World of Tanks har en enorm community med över 160 miljoner spelare globalt. Även om de flesta av dem aldrig har träffats personligen, spenderar de mycket tid online och diskuterar det här spelet. Några av de vanligaste ämnena de kommenterar inkluderar tidigare och kommande turneringar, vadslagning och speltips och de mest skickliga spelarna att se upp med.

Spela World of Tanks online

WoT:s enkelhet och tillgänglighet är andra element som har gjort det möjligt för den att vinna många eSportälskare globalt sett. Den här titeln är tillgänglig på flera plattformar, inklusive Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android, Xbox 360 och macOS.

Big World of Tanks-spelare

Det är också säkert att säga att legendariska World of Tanks-spelare har spelat en enorm roll i att förbättra spelets fandom. Några av dessa är Tyrannosaurus_Riggx och LuNaTic_-Lore, som inspirerar spelare att spela det här spelet oftare för att förbättra sina färdigheter.

Varför spelare älskar World of Tanks

Att veta varför spelare fortfarande inte kan få nog av World of Tanks är nyckeln till att förstå dess ökande popularitet. Ja, den här titeln släpptes ursprungligen för över ett decennium sedan, men den känns fortfarande lika fräsch, tack vare dess regelbundna uppdateringar. WoT:s mekanik är också mångsidig, och den har imponerande bilder. De flesta spelare älskar också att Wargaming tar hänsyn till deras input när de släpper sina senaste versioner.

Hur man spelar WoT

Detta kan vara ytterligare en anledning till att förklara World of Tanks berömmelse. Att lära sig spela det här spelet är en walkover. Och så länge en spelare behärskar sina spelknep är de bra att gå! Till exempel bör spelare ge sina lagkamrater lite utrymme för att hjälpa till med optimal prestation. Parkering bakom en allierad rekommenderas inte eftersom det minimerar vapnen i striden. Dessutom bör spelare navigera varma stridszoner försiktigt.

Största World of Tanks-lag och spelare

Dessutom är World of Tanks allmänt känt eftersom spelarna har en lång lista med lag och spelare att fundera över när det kommer till att satsa på det på bästa esport betting webbplats. De är till och med fria att lägga flera satsningar eller utforska olika marknader om de är förvirrade av de många tillgängliga alternativen. Utan tvekan ökar detta spänningen för de flesta spelare när de väntar på att se resultaten.

Varför är WoT populärt?
Finns det en World of Tanks-turnering att satsa på?

Finns det en World of Tanks-turnering att satsa på?

Ja. Det finns olika WoT-mästerskap, som gör att olika professionella e-sportlag kan tävla mot varandra. Dessa evenemang kan komma med olika villkor för att styra aktiviteterna för alla deltagande parter.

Typiskt World of Tanks turneringar finns i tre format – skärmytslingar, utmaningar och klanturneringar. Beroende på en specifik tävling kan lagen ha mellan tre och femton eSport-atleter. De flesta av dessa organisationer tar också med sig kvalificerade reservspelare för att ersätta dem som kanske inte kommer till scenen på grund av problem som visumkomplikationer.

Den senaste World of Tanks globala turnering var 2022 World of Tanks Championship International, detta spels första 15VS15-evenemang. De bästa lagen som deltog i det var från Europa, Kina, Asien och Stillahavsområdet, Nordamerika och Samväldet av oberoende stater. Prispotten var €130 000, tillräckligt stor för att få dessa lag att erbjuda sitt bästa.

World of Tanks Grand Finals är ett av de mest prestigefyllda evenemangen bland WoT-spelare. Det är också ett utmärkt tillfälle att satsa på e-sport.

Utan tvivel är dessa globala World of Tanks-turneringar en enorm affär, särskilt för dem i eSport-communityt. De ger idrottarna möjligheter att visa upp sina galna WoT-färdigheter, utmana sina motståndare, bygga ett namn åt sig själva och optimistiskt bana väg för ytterligare karriäravancemang.

Finns det en World of Tanks-turnering att satsa på?
Satsa på World of Tanks hos leverantörer

Satsa på World of Tanks hos leverantörer

Alla World of Tanks-entusiaster kan satsa på det hos några av de bästa eSports-leverantörerna idag, inklusive 22BET, Betwinner och Megapari. Spelare bör endast registrera sig på dessa bettingwebbplatser efter att ha bekräftat att de passar deras olika bettingbehov. Men vad är det lämpligaste sättet att göra detta på? Tja, att utvärdera deras funktioner toppar alltid listan.

En värdig WoT bookmaker kommer med en intuitiv sida, och den låter spelare satsa på mobilen. På så sätt kan de satsa på denna populära eSport när de är på resande fot, på jobbet eller till och med när de delar en måltid med sina vänner.

Dessutom ger det rimliga World of Tanks-odds som ökar chanserna för spelarnas framgång, oavsett deras erfarenhetsnivå. Detta motiverar dem och tillåter dem att avancera sina professionella spelkarriärer.

Transparens är en annan nyckelfunktion att se upp med i en eSports betting-app som tillhandahåller World of Tanks. Det bör erbjuda heltäckande regleringspolicyer för att låta spelarna veta vad man bör och inte får göra för att njuta av alla dess tjänster. De har också ärliga, flerspråkiga kundtjänstexperter som vägleder spelarna och hjälper dem att få ut det mesta av sina WoT-satsningar.

Satsa på World of Tanks hos leverantörer
Följ de bästa WoT-lagen och satsa korrekt

Följ de bästa WoT-lagen och satsa korrekt

Kunskap om de högst rankade World of Tanks-lagen är alltid praktiskt när du satsar på detta spel. Det gör det möjligt för spelarna att identifiera underdogs och favoriter och, förhoppningsvis, välja de mest lönsamma vadslagningsmarknaderna.

Dessa är några av dagens bästa WoT-lag.

Natus Vincere

NAVI etablerades 2009. Det har lag och eSport-atleter som tävlar i inte bara World of Tanks utan även Dota 2, FIFA, Apex Legends, League of Legends, Paladins, Valorant och Fortnite. Detta lag vann förstaplatsen i 2014 och 2016 Wargaming.net League of World of Tanks.

Tornado energi

Här är ett annat högt rankat World of Tanks-lag som har spelat flera matcher genom åren. Det gick som segrare vid 2017 års WoT Grand Finals, och gick hem med hela $150 000, fördelat på dess WoT

aktiv lista då.

HellRaisers

HellRaisers är också känt för sitt ganska fenomenala World of Tanks-lag som har tävlat mot andra i flera turneringar. Det har värvat talangfulla WoT-spelare som Vladislav "Neskwi" Kanaev, Andrei "lolwo" Dzenisenka och Vladimir "DYADOR" Drutskiy.

Andra enastående World of Tanks-lag som är värda att följa just nu är:

 • Team Dignitas
 • Virtus. proffs
 • Upphöja
 • RoX
 • PENTA Sport
 • Inte så allvarligt
 • Hoppsan - The Tough
Följ de bästa WoT-lagen och satsa korrekt
För- och nackdelar med World of Tanks

För- och nackdelar med World of Tanks

Spelare som spelar World of Tanks borde förstå dess fördelar och brister för att få en fingervisning om vad de kan förvänta sig. Här är proffsen enligt följande.

 • Enkelt och prisvärt: WoT-spelare behöver inte genomgå speciell träning för att njuta av det här spelet eftersom det inte är en hardcore-simulator. Vad som är ännu mer praktiskt är att de inte är tvungna att skiljas från en krona för att göra det eftersom det är helt gratis att spela. Detta gör det lämpligt för amatörer och skickliga spelare på en budget eller annat.

 • Oräkneliga stridsfordon: World of Tanks har många pansarfordon som spelare kan låsa upp och utnyttja under strid. Alla dessa tillgängliga maskiner går att uppgradera, vilket gör att de kan experimentera, identifiera sina styrkor och så småningom realisera sin fulla potential som spelare.

 • Mystery: World of Tanks är en gåta som ska tillgodose behoven hos spelare som älskar thrillers. Varje strid i det här spelet utspelar sig annorlunda, även när spelarna använder liknande maskiner anpassade på samma sätt. Det betyder att det alltid finns något unikt att se fram emot, vilket ökar spänningen som levereras.

Nackdelar

 • En av World of Tanks främsta nackdelar är att spelare måste betala för dess premiumfunktioner. Därför berövas de som inte kan denna titels mest spännande upplevelser.
För- och nackdelar med World of Tanks
Förstå World of Tanks betting odds

Förstå World of Tanks betting odds

Att lära sig att läsa World of Tanks odds bör vara en prioritet för alla tippare som planerar det satsa på denna esport såvida de inte vill ställa upp på misslyckande.

Vanligtvis tillhandahåller olika bettingsidor WoT-odds för sina medlemmar, och de kan variera från en bookmaker till en annan. Att förstå dem är lätt så länge man förstår de populära formaten som finns tillgängliga idag. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, följande.

 • Decimalodds: Många World of Tanks-webbplatser använder decimalodds eftersom de flesta spelarna bekvämt kan läsa och använda dem för att beräkna sina potentiella vinster. De behöver bara multiplicera dem med sina respektive insatser.
 • Bråkodds: Fractional WoT-odds är ganska vanligt bland e-sports bookmakers i Storbritannien. Liksom decimaloddsen ovan är de också enkla. Medan det översta numret representerar möjliga utbetalningar, visar det nedersta beloppet man bör satsa. Till exempel kan en bookie erbjuda 10/1 odds för ett visst World of Tanks-lag. Detta innebär att spelarna vinner $10 för varje $1 de satsar.
 • Amerikanska odds: WoT-spelare kan hitta amerikanska odds på bettingplattformar i USA. Dessa kommer med antingen positiva eller negativa siffror. Den förstnämnda anger summan de kan få om de satsar $100. Å andra sidan visar den sistnämnda summan de måste satsa om de hoppas få in $100.
Förstå World of Tanks betting odds
World of Tanks betting tips och tricks

World of Tanks betting tips och tricks

World of Tanks är ett populärt alternativ för både erfarna och nybörjare. Dessa parter kan använda olika strategier för att säkerställa att deras spelsatsningar bär frukt. En av dem är att hålla reda på sitt favoritlag eller spelares prestationer. Detta kan vara genom att analysera resultaten från de senaste tio eller fler tävlingar som den har deltagit i.

Spelare kan också titta på sina favoritspelare på WoT-spelare på plattformar som YouTube och Twitch för att mäta deras färdigheter och bestämma om det är klokt att satsa på dem. Om du antar att en spelaren vill satsa på WoT-turneringar bör de vänta tills tävlingarnas slutskede – kvalificeringarna är oförutsägbara, och det är lätt att satsa på World of Tanks-lag eller spelare som kan slås ut tidigare än väntat.

World of Tanks betting tips och tricks