Bästa Fortnite vadslagningssajter 2024

Fortnite är bland de mest populära online-videospelen just nu. Med cirka 350 miljoner registrerade spelare och mer än 10 miljoner loggar dagligen är spelet skapat av Epic Games en riktig hit i branschen. Denna popularitet har utökats till vadslagningsbranschen också. Många eSports bettingsidor har det bland sina titlar. Det finns dock fortfarande frågor om Fortnite ska ingå i listan över eSports-spel.

Den här artikeln kommer att utforska spelet i detalj. Artikeln syftar till att erbjuda mer mekanik för personer som tänker satsa på Fortnite. Det finns också mycket som spelare av den populära e-sporten kan dra nytta av. Fortnite släpptes först av Epic Games 2017. Detta var efter en rad förseningar främst orsakade av behovet av att förnya sig på tidigare spel från Epic. Spelet släpptes som en betald titel med tidig tillgång. Planen var att göra det gratis att spela 2019. Fortnite finns i tre versioner: Save the World, Battle Royale och Creative.

Bästa Fortnite vadslagningssajter 2024
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Fortnite-versioner

Fortnite: Rädda världen

Det var den första titeln som släpptes. Det är ett hybrid-tornförsvarsskjutande överlevnadsspel som rymmer upp till fyra spelare. Uppdraget är att slåss mot varelser som ser ut som zombies för att försvara spelarnas territorium och föremål. Spelarna kan bygga befästningar och använda fällor för att slå dessa varelser.

Fortnite: Battle Royale

Den släpptes också 2017. Runt tiden då Save the World släpptes blev Player Unknown Battlegrounds också mycket populärt i spelkretsar. Epic gick snabbt för att bygga ett Battle Royale-läge på deras tidigare spel.

I det här läget slåss upp till 100 spelare tills endast en vinnare är kvar. När det släpptes som ett gratisspel i september 2017, anammade mer än 10 miljoner spelare Battle Royale inom två veckor. Det är fortfarande Fortnites mest framgångsrika modell. Detta läge spelas också som Fortnite-konkurrens av miljontals spelare.

Fortnite: Kreativt

Släpptes i december 2018. Detta läge gav spelarna ännu mer frihet. De kan skapa sina egna stridsarenor och världar. På sina privata öar kan spelare ha vänner över och ha tävlingar som racing. Det började som ett köpt spel innan det gick över till en gratis-att-spela-modell.

Save the World stöds på macOS, Windows, Xbox One och PlayStation 4. Battle Royale och Save the World stöds på alla dessa plus Android, iOS och Nintendo Switch.

Satsar på Fortnite

Som en topp e-sport, Fortnite är tillgängligt på många esportbettingsidors kataloger. Det första steget är alltså att hitta en bettingsida som passar dig. Lämpligheten bestäms av tillgängligheten i ditt land, vadslagningsmarknaderna och tävlingarna, odds och transaktionskostnader bland andra faktorer. Vissa spelare anser också tillgängligheten av en online esports betting-app som en lämplighetsfaktor.

Dina insatser kommer att avgöras av det läge du satsar på. Det mest populära spelläget är Battle Royale. Det är populärt på grund av den högre oförutsägbarheten och de många som deltar i det. På grund av siffrorna erbjuds det i många spelhus och har ofta bättre Fortnite-odds. Du borde gå för det också!

Att välja spelare

Välj sedan dina spelare klokt. Den enklaste insatsen är 1X2, där du väljer den direkta vinnaren.

Att välja spelare styrs av att förstå oddsspridningen. Oddsspridningen visar vilken spelare som har bättre färdigheter. Om spelare A och B har en spridning på -1,5 (+130) respektive +1,5 (-158) betyder det att spelare ett är skickligare.

Nu betyder att satsa på spelare ett (i ett bäst av tre) att de måste vinna minst två matcher för att din insats ska vinna. Att satsa på spelare två innebär att de antingen bör vinna eller förlora med under 1,5 kartor. Spelare tvås spridning ger tekniskt sett spelaren friheten att förlora två matcher och din insats vinner fortfarande.

Andra populära satsningar inkluderar kartlängdssatsningen, Total Towers Destroyed, Första/Andra kartvinnare, Totala rundor och Round Handicaps. Du bör gå vidare till de mer komplexa satsningarna när du förstår spelen och spelarna mer.

Varför är Fortnite populärt?

Om 300 miljoner människor älskar ett spel måste det vara något speciellt med det. Vanligtvis är det inte ens komplicerade saker. Enkla saker som grafik och mobilsupport kan göra ett spel populärt. Så, vad är speciellt med Fortnite?

Flera upplagor/lägen

Spelets tre lägen ger spelare med olika smaker en mängd att välja mellan. Naturligtvis älskar folk att ha alternativ. Om du vill ha din speciella ö och total frihet är Creative läget för dig. Dräpa rivaler tills du är den sista mannen som står?

Spela Battle Royale. Rädda världen är bra för lag som vill göra gott genom att eliminera zombies.
Vissa människor älskar att växla mellan de olika lägena då och då. Detta fungerar bra för att förhindra att spelet blir monotont.

Stöds på olika enheter

En mycket stark punkt när det kommer till modernt spel. Idag har de flesta tillgång till internet via mobila enheter. Att arbeta på distans blir också allt mer populärt, vilket gör att folk rör sig mycket. Dessa människor vill komma åt sina favoritspel var som helst och på vilken enhet de än tar med sig.

Fortnite har presterat utmärkt på denna front. Den ursprungliga versionen stöder fyra operativsystem. De två efterföljande lägena lade till ytterligare två och har nyligen lanserats för Xbox Series X/S och PlayStation 5-konsoler.

Regelbundna tävlingar

Det finns regelbundna tävlingar som anordnas av Fortnite-entusiaster runt om i världen. Dessa turneringar hålls i de flesta fall online. Detta gör det möjligt för spelare att spela från ungefär var som helst i världen. Vissa av dessa tävlingar har också bra prispengar.

Med e-sport som blir mainstream över hela världen, gör dessa tävlingar en bra grund för Fortnite att blomstra. Spelet har blomstrat trots argument från vissa håll om att det inte är en e-sport. Vissa upplever att det är många pauser t.ex. när man gömmer sig, tar bort "sport"-aspekten. Den har dock gång på gång klarat denna kritik. Detta är en indikator på vilket spännande spel det är.

Betting inkludering

Liksom med många andra sporter intresserar spelarna sig för Fortnite. Ovan hitta bästa esport betting webbplats, de vill veta hur de spel de satsar på utvecklas. Seriösa spelarna tar tid att undersöka hur olika lag och spelare spelar innan de lägger pengar på dem. Bara detta har gett Fortnite många följare.

Uppdateringar och fixar

Ett bra spel måste vara dynamiskt. Fortnite har bevisat detta genom sin produktion av tre spellägen. Battle Royale var en särskilt läglig och klok reaktion på konkurrens. Än idag kan du spela uppdaterade versioner av Save the World. Epic har gjort ett bra jobb med att göra regelbundna uppdateringar och snabba buggfixar för varje spelmodell.

Gratisspel och tidig tillgång

Utrullningen av Early Access är ett bra knep för att få in folk i ett spel, men det krävs mer än så för att behålla dem. Epic har använt båda korten utmärkt. Många människor gick med i Save the World för att dra fördel av alternativet för tidig åtkomst. Några fanns kvar även när det gick premium. Epic erbjöd sedan sitt senaste läge som ett gratisspel. Detta är ett incitament för personer som inte har gått med i spelet och en belöning för dem som har varit lojala mot de tidigare lägena.

Finns det en Fortnite-turnering?

Ja, det finns en Fortnite World Cup, och en massa spännande saker runt det.

Vad är Fortnite World Cup?

Detta är ett årligt evenemang som Epic introducerade efter lanseringen av den tredje versionen av Fortnite. Invigningsturneringen ägde rum mellan 26 juli och 28 juli 2019. Den hölls på 23, 771 Arthur Ashe Stadium, New York, som är den största tennisstadion i världen. VM samlade solospelare och lag i olika kategorier, nämligen:

 • Solos (28 juli): $3 miljoner kontantpris för vinnaren, $50 000 för varje deltagare. Vann av Kyle Giersdorf, en 16-årig amerikan som använder smeknamnet Bugha online.
 • Duos' (27 juli): $3 miljoner för vinnaren, $100 000 deltagande för varje duo. Emil Bergquist Pedersen aka Nyhrox och David 'Aqua' Wang delade på topppriset.
 • Creative Cup: $3 miljoner prispott för vinnare. Vann av Faze Cizzorz ledde "Fish Fam"
 • Pro-Am (26 juli): 1 miljon dollar för vinnare, för att gå till en välgörenhetsorganisation de själva väljer. 3 miljoner dollar för resten, även för att gå till valfria välgörenhetsorganisationer. Vann av Airwaks (Streamer) och RL Grime (musikproducent).

Kompetens

Det var en kvalificeringsprocess som valde ut runt 200 spelare/lag för att delta i världscupen. För att kvalificera sig spelade spelare och lag mot andra i deras onlineregion. Varje vecka spelade solospelare och duolag från ett visst område upp till tio matcher med motståndare i sin kategori. Evenemangen hölls online och runt 3000 lag/spelare med högst poäng valdes ut.

De 3000 deltog sedan i ett söndagsevenemang där de 20 bästa lagen/spelarna kvalificerade sig till världscupen. Mer än 40 miljoner deltagare deltog i kvalificeringsprocessen globalt.
Fortnite Creative Cup hade en liknande kvalificeringsprocess. Detta gjordes dock under fem tvåveckorsperioder mellan april och juni 2019.

Spelare deltog i en kreativ utmaning varje aktiv vecka. Den avslutade utmaningen skickades sedan till Epic som i sin tur använde en panel av domare för att välja ut tre av de bästa till världscupen. Varje kvalifikation tjänade $5 000.

Pro-Am-lag valdes ut av epos. Varje lag hade en streamer (proffs) och en kändis (am).

VM egentligen

Vid världscupen spelade duo- och solokategorierna sex matcher var. Resten av kategorierna spelade fem matcher/event vardera.

Den andra upplagan av Fortnite World Cup skulle följa i april 2020. Den ställdes dock in eftersom världen gick in i snäva lockdowns efter utbrottet av coronaviruset. 2021 års upplaga misslyckades heller av samma anledning. Epic fortsätter dock att hålla olika Fortnite-tävlingar online.

Fortnite VM vadslagning

Du kan satsa både på världscupen och kvalhändelserna. Detta beror till stor del på din bookmaker. Vissa bookmakers täcker alla evenemang medan andra erbjuder odds endast på utvalda Fortnite esports-spel. Även om betting i själva världscupen är den vanligaste metoden, ger betting på kvalet dig en stor fördel. Det ger dig chansen att bekanta dig med lagen och spelarna i olika kategorier. På det sättet kommer du med kunskap om hur du satsar i apex-stadiet av spelen.

När du satsar på kvalet är det viktigt att satsa litet. Det enorma antalet spelare som försöker få en slot gör att även till stor del amatörspelare frontar sig själva. Använd denna nivå enbart för att bli bekant med deltagarna.
Som tur är tenderar det att finnas konsekvens bland de bästa spelarna. Airwaks och Grime, till exempel, har vunnit mer än en Fortnite-tävling tillsammans.

Satsa på Fortnite hos leverantörer

Som tidigare nämnt finns det flera faktorer som bör vägleda dig när att välja en spelleverantör att satsa med. Att satsa på e-sport är fortfarande relativt nytt. Därför har den ännu inte nått vissa sportböcker. Men antalet är redan tillräckligt stort för att göra dig bortskämd med valmöjligheter.

Utöver de faktorer som nämnts ovan bör du också titta på hur spelboken presenterar sina odds. Spela alltid med odds som du förstår. Mer om typer av odds diskuteras lite nedan.

Du bör också undersöka innan du satsar. Några tips på de bästa lagen att satsa på i Fortnite diskuteras i nästa avsnitt.

Ändå borde det inte vara svårt att satsa på e-sport. Det är ungefär som alla andra former av sportspel. Vissa bookmakers inkluderar nu betting i spel på sina marknader. Snart kommer det förmodligen att finnas virtuella spel som har hänt med konventionella sporter. Fortsätt läsa här för uppdateringar och titta på bettingsidor som lägger till nya Fortnite-marknader. Kom också ihåg att dra nytta av de många erbjudanden som delas ut av bettingsajter som är ute efter att popularisera esportbetting.

Några av de ledande kasinon du bör kolla in inkluderar ofta 888Betting, BetWinner, BetMaster, 22Bet, MegaPari och 1Xslots.

Anmärkningsvärda Fortnite-lag

Under sina nära fyra år av existens har många spelare försökt bli proffs på Fortnite både som solon och team. De flesta av dem är konsekventa när de kommer till toppen och är ofta säkra spel när de spelar.

Att känna till dessa spelare förbättrar dina chanser att göra vettiga satsningar under stora tävlingar. Du bör dock alltid komma ihåg att det är proffs som möter proffs och vadslagning förblir ett absolut chansspel. Här är några av de bästa i spelet:

Bugha

Det första omnämnandet går till vinnaren av den inledande Fortnite World Cup-Solo-kategorin. Nu 18 tog den amerikanska ynglingen hem hela prisväskan på 3 miljoner dollar och är fortfarande titelförsvarare. Han hade 59 poäng i turneringen där andraplatsen kom in på 33.

Han har deltagit i flera tävlingar under sin tid med No Clout-teamet och som en del av sin nuvarande Sentinel e-sport. Han är så bra att Epic, Fortnite-utvecklarna, gav honom ett skin i spelet som ser ut som honom i juli 2021. Som du kan gissa spelar han Battle Royale!

Sentinels

Bugha är inte Sentinels enda stora namn. Laget har spelare som har tre stora titlar sedan laget skapades 2018. De har vunnit VM och Pro-Am på den korta stunden de har spelat. De leds av Dylan Sprouse 'Daequan' och har spelare som Tyler Blevins 'Ninja', Dennis Lepre 'Cloak' och Jacob 'Knapman.'

Team Secret

Team Secret är en europeisk Fortnite-jätte som har huvudkontor i Berlin, Tyskland. Det är, intressant nog, äldre än Fortnite självt eftersom det bildades 2015. Det leds av Maksym Koshkyn 'Maxaxi' och Victor Trifonov 'Vitrus Pro'. De har gjort stadiga framsteg i Fortnite-tävlingar och stigit från 21:a till sjätte plats i las Polaris LAN Pro Series. Detta är ett lovande lag som alla spelarna bör hålla ett öga på.

Faze klan

Detta är ett av de mest sedda Fortnite-teamen med över 800 miljoner visningar på sina YouTube-videor. Teamet som grundats av proffsspelarna Cloak, Team Captain och FaZe har intressanta talanger. Sådana som Ninja, Dakotaz och CouRage är en del av detta stall.

Moln nio

Moln nio är ett populärt och framgångsrikt amerikanska Fortnite-team. De har varit bra på Twitch och är bland de tidigaste konkurrenterna i Fortnite-turneringar. Teamet består av Camachokiee, Brandon Alvarad 'Patito', Tyler Blevins 'Ninja', Timothy Miller 'Bizzle' och TSM_Myth har vunnit 87% av Fortnite-tävlingarna som de har deltagit i.

För-och nackdelar

Efter att ha tittat på varför Fortnite är så populärt bör det här avsnittet bara vara en sammanfattning av vad som har diskuterats – plus väldigt få tillägg. Och ett omnämnande av nackdelarna (som är förvånansvärt få).

Fördelar

 • Variation - Spelen ger spelarna tre lägen att välja mellan
 • Regelbundna uppdateringar - Spelarnas bekymmer lyssnas på och åtgärdas i tid, tillsammans med härliga tillägg
 • Flera tävlingar – Det finns tävlingar där spelare kan tjäna riktiga pengar. Epic har fortsatt att hålla några av dessa online även under låsningsperioden.
 • Kompatibilitet - Fortnite-spel är tillgängliga på flera enheter och operativsystem. De har hållit jämna steg med så nya släpp som PlayStation 5.
 • Free-to-play - Spelets kreativa läge är gratis att spela och erbjuder spelare mycket kreativ frihet

Nackdelar

 • Det initiala läget för Fortnite är inte kompatibelt med vissa operativsystem som Android och iOS
 • Fortnite: Battle Royale har förmörkat andra lägen. Som ett resultat verkar Epic ge det mer fokus än de andra lägena, vilket missgynnar dem som föredrar dessa lägen
 • Vissa lägen kräver att spelare spenderar pengar för att spela

Förstå Fortnite betting odds

Betting odds presenteras olika i olika länder. Det är tillrådligt att satsa med odds som används i ditt land eller de som du förstår väl. Odds visas på tre huvudsakliga sätt

Amerikanska odds

Även känd som moneyline odds, dessa odds visas som vanliga siffror med + och - tecken framför sig. Minustecken ges till spelare/lag som anses vara mer benägna att vinna. Till exempel är ett lag med -100 udda en favorit medan +100 är en underdog.

Bråkodds

Även känd som brittiska eller traditionella odds. Den första delen av bråkdelen är hur mycket du vinner mot pengarna du placerar, vilket är den andra delen. 10/1-beställningar betyder att du vinner $10 om du satsar $1.

Decimalodds

Dessa odds är populära i Europa och kallas även för digitala, europeiska eller kontinentala odds. De är lätta att förstå eftersom du helt enkelt multiplicerar det udda med din insats för att få det slutliga beloppet du får om ditt spel vinner. Om du satsar $5 på en udda på 2,00 får du $10 om du vinner, inklusive din insats.

Du måste också förstå odds som stacked och ackumulatorspel. Dessa är nya för esports och Fortnite-betting men kommer snart att bli populära i många bettinghus.

Fortnite betting tips och tricks

Betting på Fortnite esport skiljer sig inte mycket från betting på andra e-sporter. Det är därför oärligt att säga att det finns en solid bettingstrategi som kan försäkra dig om att vinna. Det är en fråga om slumpen. Som tur är, till skillnad från andra sporter, har Fortnite vanligtvis tävlingar på upp till sex matcher, så du får fler chanser.

Tips 1: Observera alltid trender

I en sexspelstävling kanske du vill undvika de första eller två spelen. Dominerande spelare etablerar snart en trend och fortsätter att vinna in i senare omgångar. Det är lättare att göra korrekta gissningar i dessa omgångar.

Tips 2: Välj specifika marknader

Ha inte vad överallt; har en eller några marknader och är specialiserade på dem. Du kan till exempel specialisera dig på direkta vinnarspel och varaktighet för runda satsningar. Detta gör dig konsekvent i din forskning där du ser trender mer exakt.

Tips 3: följ tävlingar

Det sägs ofta att faktiska fans inte lägger de smartaste satsningarna. Men att vinna kräver lite arbete. Ha tävlingskalendern och observera faktiskt lagen när de spelar.

Slutligen måste du följa de vanliga bettingråden som gäller för alla sporter. Satsa inte känslomässigt. Ha en fast budget. Spela för skojs skull snarare än för att tjäna.

Gör Fortnite-betting till något att njuta av och något som får dig att älska spelet (mer).

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Senaste nytt

Spännande crossovers och evenemang för att förbättra Palworld-upplevelsen
2024-02-16

Spännande crossovers och evenemang för att förbättra Palworld-upplevelsen

Med Palworlds globala dominans av videospelsindustrin är fansen spända på vad framtiden har att erbjuda för detta varelsefångande hantverks-överlevnadsspel. I den här artikeln kommer vi att utforska några roliga möjligheter för crossovers och evenemang som kan äga rum i Palworld.

Förbättra ditt Fortnite-spel med NPC Hire
2024-02-12

Förbättra ditt Fortnite-spel med NPC Hire

Fortnites inkludering av NPC:er och AI-karaktärer har väckt kontroverser bland spelare. Men det här tillägget ger en intressant dynamik till battle royale-matcher.

Återupplev Glory Days: Utforska Fortnites OG-karta och omfamna strategiskt spel
2023-11-07

Återupplev Glory Days: Utforska Fortnites OG-karta och omfamna strategiskt spel

Fortnites senaste säsong har tagit tillbaka OG Fortnite-kartan, vilket gör den till en av de mest populära säsongerna i Battle Royales historia. Med ikoniska platser som Tilted Towers och Dusty Divot har OG-kartan återaktiverats, vilket ger spelarna en chans att återuppleva spelets tidiga dagar. Men hur navigerar du i detta nostalgiska landskap?