Upptäck de mest populära e-sportspelen 2024

Denna eSports bettingguide beskriver allt spelarna behöver veta om ämnet, de bästa eSports bettingsidorna och mer. Det råder ingen tvekan om att eSport är en av de branscher som har fortsatt att frodas även under pandemin. De senaste prognoserna från Statista visar att 2021 års eSports-marknadsstorlek värderas till drygt 1,08 miljarder dollar, nästan 50 % tillväxt från 2020.

Även eSports bettingbranschen har växt exponentiellt. Med alla traditionella livematcher stoppade på höjden av pandemin, blev eSports en favorit hos fans eftersom de har en mänsklig touch, till skillnad från virtuella sporter, det enda andra alternativet då.

CS:GO

I den här CS: GO-bettingguiden kan spelarna hitta allt de behöver veta om vadslagning på first-person shooter-videospelet. Oavsett om det är spelet och reglerna eller vadslagningsmarknaderna och oddsen, den här sidan berättar allt. Det råder ingen tvekan om att eSports betting tar över.

Visa mer
Dota 2

Dota 2 är ett av de där videospelen med ett stort antal följare. Idag (från och med 2021) ansluter miljontals spelare runt om i världen med varandra för att få sin beskärda del av spelet. Faktum är att minst 10 miljoner människor spelar det här spelet varje månad. Spelet har en mängd turneringar och ligor för spelare att tävla i.

Visa mer
League of Legends

League of Legends (LoL) har blivit ett av de mest populära spelen i spelhistorien, med miljoner som spelar i timmar varje dag. Det är en multiplayer online battle arena (MOBA) som släpptes av Riot Games 2009. Den integrerades som en eSport i World Cyber Games för fyra år sedan.

Visa mer
Valorant

Valorant esports betting är bland de viktigaste sakerna som händer på esports bettingscenen. I den här guiden tar du reda på allt som finns att veta om vadslagning på detta relativt nya spel som konkurrerar med sådana som Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) och Fortnite på både e-sportscenen och vadslagningsbranschen.

Visa mer
Mortal Kombat

Mortal Kombat har blivit ett populärt eSport-spel som lockar en stor fanskara och professionella spelare som tävlar i turneringar över hela världen. För dem som är intresserade av eSports betting är det viktigt att hitta pålitliga och välrenommerade bettingsidor som erbjuder Mortal Kombat-marknader. På eSportRanker är vi specialiserade på att utvärdera och rekommendera de bästa eSports bettingsidorna med Mortal Kombat, vilket garanterar en säker och njutbar bettingupplevelse. Vår expertis inom iGaming-branschen tillåter oss att ge värdefulla insikter och rekommendationer för entusiaster som vill satsa på Mortal Kombat-matcher. Utforska vår topplista över rekommenderade eSports bettingsidor med Mortal Kombat och höj din bettingupplevelse idag.

Visa mer
Call of Duty

De senaste åren har battle royale-spel visat sig vara mycket populära inom eSports bettingcommunityt. Ett bra exempel på detta är FPS Call of Duty: Warzone. Det är gratis att spela och tillgängligt på en rad olika plattformar. Detta inkluderar versioner på nuvarande generations PlayStation- och Xbox-konsoler, såväl som datorer. CoD: Warzone är en del av 2019 års Modern Warfare-avbetalning, snarare än att vara en individuell titel. Den släpptes under den andra säsongen av Modern Warfare-innehållsuppdateringar. Detta innebär att en stor etablerad CoD-spelarebas kunde komma åt den.

Visa mer
StarCraft 2

StarCraft II (SC II) är populärt över hela världen och utmanar spelare att använda realtidsstrategier för att slå konkurrenterna i några av världens mest populära e-sportturneringar. Sedan lanseringen 2010 fortsätter SC II att uppleva en enorm efterföljare. Även med toppspel som Dota 2 och League of Legends som säkrar topplaceringar i e-sporttävlingar, lockar StarCraft II fortfarande ett enormt antal följare.

Visa mer
Rainbow Six Siege

Tom Clancy's Rainbow Six Siege publicerades av Ubisoft för flera år sedan och är för närvarande i kategorin högt uppsatta esportspel. De flesta hänvisar till detta first-person shooter (FPS) videospel, som Ubisoft Montreal släppte 2015, som R6. Från början var det tillgängligt på Xbox One, Microsoft Windows och PlayStation 4. Några år senare, i december 2020, släpptes en uppgraderad Rainbow Six-version som kan spelas på Xbox Series X/S och PlayStation 5, vilket gör detta spel tillgängligt för fler FPS fans över hela världen.

Visa mer

Age of Empires

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Allt du behöver veta om historien om eSports vadslagning

Ursprunget till eSport kan dateras tillbaka till 1971 i ett evenemang då tvärvetenskapliga studenter deltog i ett vintage Spacewar-spel. Även om det inte var en eSport i sig, banade det vägen för det första konkurrenskraftiga spelevenemanget, 1980 Space Invaders Championship.

Men för betting var det inte förrän i början av det senaste decenniet som eSports betting blev verklighet. Detta var vid en tidpunkt då den konkurrensutsatta videospelsscenen började vara värd för flerspelarturneringar online. Så vadslagning kunde ha varit med i spelscenen tidigare.

Ändå fanns det oro för att de flesta av spelarna som gillade eSport var under 18 år, vilket betyder att de inte fick spela. Vad mer? Videospel var mycket oreglerade, så matchriggingsproblem skulle uppstå.

Men med populariseringen av eSport-lag, saker och ting tog en annan vändning. För det första blev eSports mer populärt och lockade till och med vuxna som lagligen fick spela. Sedan kom enorma sponsringsavtal och enorma tittarsiffror som tog konkurrenskraftigt videospel till nästa nivå.

Livespel på esport har blivit en mycket populär metod för esports-bettors. Det är ett väldigt spännande sätt att satsa.

Esports är ett konkurrenskraftigt tidsfördriv där professionella spelare har kontrakt och rejäla lönecheckar, precis som traditionella proffsidrottare. Det finns gott om toppturneringar som lockar miljontals dollar i prispengar.

Bookmakers, å andra sidan, har utnyttjat den ständigt växande efterfrågan på eSports bookmaker-eran. Operatörer skyndar sig att erbjuda spelare de senaste eSports-marknaderna för att komplettera virtuella spel, som saknar den mänskliga touchen.

Från alla indikationer är bet på esport bland de snabbast växande kategorierna i hela onlinespelbranschen.

Enligt de senaste siffrorna är bettingmarknad för videospel online storleken förväntas nå hela 205 miljarder dollar år 2027. Intressant nog fanns det över 6,5 miljoner eSports satsare 2020. Naturligtvis har antalet satsare på videospel ökat nu när eSports är det nyaste barnet på blocket inom sportbetting värld.

Typer av eSports vadslagning

För spelare som är intresserade av eSports vadslagning, inkluderar grunderna att förstå de olika formerna av online videospel vadslagning.

Esport växer i en första takt. Men sedan bestäms de tillgängliga spelen av genrens popularitet i den aktuella videospelsscenen. Nedan finns en lista över populära e-sportgenrer spelarna kan satsa på och, viktigare, de mest populära eSport-spelen och de största tävlingarna i varje genre.

MOBA eSport

Även känd som multiplayer online battle arena-spel, MOBA är ett strategispel. De mest populära MOBA-spelen att satsa på inkluderar League of Legends (LOL) och DOTA 2. De viktigaste MOBA-evenemangen inkluderar The International, DOTA 2:s största turnering och League of Legends World Championship.

FPS eSports-spel

Förstapersonsskjutspel involverar strid från förstapersonsperspektiv. De mest populära eSport-spelen att satsa på i kategorin FPS inkluderar Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty och Rainbow Six Siege. De största FPS eSports-turneringarna inkluderar CS: GO Major Championships och Sieges Six Invitational.

Battle Royale eSport

Battle royale-videospel har många spelare i en sista man-stående match. De mest kända Battle Royale-spelen inkluderar Fortnite och Apex Legends. Men när det kommer till de största turneringarna finns Fortnite World Cup och Apex Legends Global Series.

Sportsimuleringsvideospel

Som namnet antyder efterliknar dessa riktiga sporter, som fotboll, basket, hockey, etc. De bästa eSports-spelen att satsa på i sportsimuleringsgenren inkluderar FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (tidigare PES), etc.

RTS eSport

Även kända som strategispel i realtid, RTS eSports är också populära. De bästa spelen att satsa på i denna kategori inkluderar StarCraft och WarCraft. När det gäller turneringarna är den största WCS Global Finals.

De bästa tipsen för vadslagning på esport för dig att vinna

Det finns några tips för spelare som är nya på den här scenen för att hjälpa dem att komma igång.

Den första diskussionspunkten handlar om val av bookmaker. Till att börja med har inte alla sportspelsajter eSports bettingmarknader. Så efter att ha hittat några esport-bookies måste spelare kontrollera om de har det speciella videospelet de vill satsa på. Andra överväganden inkluderar licensiering och bestämmelser, bankalternativ, webbplatsens användbarhet och kampanjer.

Ett annat tips; spelarna bör bekanta sig med reglerna och spelet för de e-sportspel de vill satsa på. Många spelarna gör misstaget att satsa på spel som de knappt förstår. Regler och förordningar, vadslagningsmarknader och betting odds bör vara till hands för alla spelarna.

För det tredje bör spelare följa den senaste utvecklingen inom eSport-spelet de satsar på. Ta reda på vilka som är de bästa lagen för tillfället i League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO eller något annat spel. Naturligtvis spelar lagens senaste löpning också roll.

Slutligen, när det kommer till sportsimuleringsspel, satsa inte blint baserat på laget en professionell spelare spelar med. Inom eSport handlar det inte om storheten hos laget spelaren använder i den verkliga världen. Istället bestäms resultatet av ett FIFA- eller PES-spel i eSports av proffsspelarens skicklighetsnivå.

Ansvarsfullt spelande

Esportspel online har allt det roliga, oavsett om en spelare är en eSport-entusiast eller bara en tillfällig sportbettingentusiast. Men då bör ansvarsfullt spelande förbli grundläggande hela tiden. Precis som videospel kan betting på eSport vara mycket beroendeframkallande. Spelare bör alltid följa reglerna för ansvarsfullt spelande.

Först i listan över regler för ansvarsfullt spelande bör spelspel inte ersätta skola eller arbete. Nästa viktiga sak som spelare bör komma ihåg är att sätta en budget för videospel och strikt hålla sig till den. Viktigt är att de borde veta när de ska sluta; försök aldrig jaga förluster.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson