Din bästa spelguide för King of Glory 2024

De flesta e-sportspelare har hört talas om King of Glory, förkortat KoG. Så vad är det egentligen? Tja, King of Glory är ett MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) utvecklat av Tencent Holdings Ltd, ett av de största spelföretagen i världen. Spelet är känt under flera namn, beroende på den geografiska platsen.

Några av dessa namn inkluderar Wangzhe Rongyao och Honor of Kings. Detta e-sportspel har ett stort antal utspridda, särskilt i Kina. Detta betyder att det är ett av de mest spelade esportspelen i Asien. En sak som gör KoG populär bland esportentusiaster är kanske dess likhet med ett annat legendariskt spel, League of Legends (LoL). När KoG släpptes 2015 var den senare redan en stor hit, så alla paralleller mellan dessa två titlar förväntades fungera till förmån för de förstnämnda.

Din bästa spelguide för King of Glory 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser
Vad handlar spelet om?

Vad handlar spelet om?

Liksom League of Legends fungerar KoG bra på mobila enheter, vilket gör att spelare kan njuta av upplevelsen var som helst i kosmos: på kontoret, på bussen, hemma, etc. Med den nuvarande (från och med 2022) skörden av esportspelare som älskar på det sättet är det säkert att säga att KoG har vunnit miljontals hjärtan och kommer att fortsätta göra det, åtminstone under överskådlig framtid.

Liksom sin föregångare, LoL, är KoG's ett spel där potenta karaktärer ställs upp i en lag kontra lagmiljö. Syftet med detta är att förstöra motståndarens kristall, bas och torn. Hjältarna i det här spelet har olika styrkor. Du behöver reflexer, strategi och till och med nerver för att besegra fienden. Du kommer att se spelets hjältar i besittning av sådant som avståndsvapen, närstrid och besvärjelser. Andra förmågor inkluderar magiska attacker.

Vad handlar spelet om?
Satsar på King of Glory

Satsar på King of Glory

Medan KoG kanske inte nämns i samma andetag som sådana som Dota 2, LoL och CS: GÅ När det gäller vadslagningspopularitet är faktum att ett stort antal esports-spelare investerar i detta spel. Spelet är designat för mobila enheter och riktar sig till miljontals spelare som älskar att betta på resande fot.

Och det är inget så komplicerat med att satsa på KoG. Precis som alla andra e-sporter behöver du bara hitta en pålitlig e-sportspelsajt; registrera dig, logga in, välj en KoG-turnering du vill satsa på och lägg ett spel. Du måste dock först förstå hur spelet fungerar. En Google-sökning skulle hjälpa dig mycket i detta.

Var man hittar King of Glory

Med en ökning av KoG:s popularitet har hundratals sportsbooks sett detta som ett utmärkt tillfälle att tjäna pengar och samtidigt underhålla spelarna. Bookies är inte samma sak; de skiljer sig åt i många aspekter, inklusive odds som erbjuds och bonusar, bland annat.

Även bookmakerna skiljer sig åt vad gäller spelmarknader. Medan vissa erbjuder ett brett utbud av sådana, erbjuder andra bara ett litet utbud, vilket begränsar spelarna för vilken typ av insatser de kan placera. Därför måste du vara uppmärksam på dessa funktioner när du letar efter en esports bettingsajt som du kan lita på.

Satsar på King of Glory
Varför är King of Glory populär?

Varför är King of Glory populär?

King of Glory kanske inte är ett känt namn i USA, men det är en stor framgång i Kina. Den har mötts av enorm popularitet i landet och har miljontals aktiva spelare varje månad. Idag håller KoG på att bli ett populärt mobilspel, och andra länder kommer sannolikt att anamma det.

Det finns många anledningar till att King of Glory är en så populär e-sport i Kina. Först och främst är det en egen tillverkning som säger mycket om spelets popularitet i landet. Men det finns mycket mer än så, inklusive generösa prispotter.

King of Glory är också lätt att spela med låga inträdesbarriärer. Spelare kan lära sig spelet på några minuter, vilket gör det möjligt för spelare att komma in i det utan att vänta för länge. Oavsett om du är en nybörjare eller avancerad spelare, kommer du att kunna spela och klara nivåer på nolltid. Därifrån kan du skapa en anpassad hjälte genom att välja kön, hår, hudfärg och kläder. Gå sedan in på slagfältet och krossa dina motståndare i en-till-en-strider.

Internetgemenskap

KoG:s internetcommunity består av fans som tittar på esportturneringar, tippare som satsar och professionella spelare som hyllar KoG-turneringar. Samhället växer ständigt snabbt i Kina och sprider sig snabbt till andra länder. Detta är också en indikation på hur populär KoG har blivit sedan lanseringen.

Varför är King of Glory populär?
Spela King of Glory online

Spela King of Glory online

Att spela KoG online är enkelt och innebär följande steg:

 • Laddar ner spelet från TapTap
 • Skapa ett konto och logga in
 • Att välja ett stridsläge och välja kartan
 • Välj din favorithjälte, ordna dina färdigheter och välj lagkamrater.
 • Kämpar för att vinna

Här är några saker du behöver veta när du börjar på KoG:

 • Känn till kartan väl: Om du vill bli en bra spelare på King of Glory måste du känna till kartan väl och lära dig hur du använder varje färdighet i olika situationer.
 • Öva: Övning är nyckeln till framgång, och detta är sant när det kommer till att spela King of Glory, så du måste se till att du lägger tillräckligt med tid på att finslipa dina färdigheter och strategier innan du går in i en riktig match eller turnering.
 • Luta från andra: Förbättra dina färdigheter genom att titta på videor om hur andra spelare spelar. Att observera deras rörelser och tekniker hjälper dig att förbättra dina färdigheter på nolltid.
Spela King of Glory online
Största King of Glory-spelare och lag

Största King of Glory-spelare och lag

Från och med 2022 är de mest framträdande KoG-spelarna främst kinesiska, inklusive Wang Tao, Yang Tao, Huang Yaoqin och Xu Bicheng, bland många andra. När det gäller lag, här är de mest framstående:

 • AG Super Play
 • eStar Gaming
 • Turnso Gaming
 • Rogue Warriors
 • Topp E-sport
 • Dynamite Gaming
 • EDward Gaming
 • Royal Ge aldrig upp
 • Invictus Gaming
 • KT Rolster
 • G2 Esports
 • Moln9
 • Fnatic
 • Team Liquid
Största King of Glory-spelare och lag
Finns det ett King of Glory-VM?

Finns det ett King of Glory-VM?

Ja. Det är känt som Honor of Kings World Champions Cup. Detta är en internationell turnering där de bästa spelarna tävlar om Honor of Kings världsmästare. Tävlingen arrangeras av Tencent Games och har två typer av turneringar: lag och solo. Spelarna och lagen från Asien deltar i denna turnering för att vinna miljontals dollar i prispengar.

Noterbart är att även om Honour of Kings World Championship har framställts som en global turnering, kvarstår faktum att det fortfarande är en asiatisk angelägenhet, åtminstone för närvarande om turneringsdeltagarna, dvs. Kina, Malaysia, Macau och Hing Kong, är allt att gå efter. Antalet deltagare fortsätter dock att öka för varje år.

Det kan bara vara en tidsfråga för turneringen att locka deltagare från andra kontinenter, inklusive Europa och Amerika. Som sagt, Kina har varit det bästa laget i spelet, med tanke på att landets lag har tagit lejonens andel av turneringen i form av vinster.

The King of Glory World Cup bästa lag och spelare

De bästa King of Glory-spelarna inkluderar eStar Pro, QG Happy och Turnso Gaming, turneringsvinnarna sedan invigningen 2018. QG Happy har vunnit turneringen två gånger, medan resten har uppnått det som passar bara en gång. Hittills är de bästa spelarna Fly, Cat och NuanYang, där Fly är den enda spelaren som kommit fram till den bästa mer än en gång.

Finns det ett King of Glory-VM?
Satsar på King of Glory

Satsar på King of Glory

Du kanske vill satsa på KoG, men du kommer inte att kunna förverkliga din önskan utan en pålitlig esportspelplattform. Ja, att satsa på det här spelet kan bli lite komplicerat, speciellt om du letar efter en specifik spelinkarnation. Därför måste du se till att sportboken du väljer erbjuder just dina favoriter. Från och med 2022 inkluderar några av de bästa KoG bettingsidorna Loot.bet, Bet365, GGBet och Rivalry.

Loot.bet

Med ett rykte som en Dota2-pionjär råder det ingen tvekan om Loot.bet är en av de bästa på att erbjuda betting på andra e-sporter, inklusive KoG. Som sötningsmedel erbjuder bookmakern dig bonusar på över hundratals dollar.

1xBet

Endast ett fåtal, om inte ingen, kommer i närheten 1xBet. Med omkring ett halvt sekel miljoner användare betyder det att det är en av de största vadslagningsmarknaderna. Och det finns även generösa bonusar som hjälper dig att komma igång med KoG.

GGBET

Vilken solid bettingplattform! GGBet är en av de säkraste bettingsidorna du någonsin kommer att stöta på. Även om den kanske inte får ett så stort antal följare som Bet365, har den ett välförtjänt rykte som en av de bästa esportbettingsidorna.

Satsar på King of Glory
Följ de bästa King of Glory-lagen och satsa korrekt

Följ de bästa King of Glory-lagen och satsa korrekt

Att satsa på King of Glory är ett populärt tidsfördriv i Kina. Det finns många sätt att satsa på, men det bästa sättet är att följa topplagen och satsa korrekt. Om du letar efter ett bra lag skulle ditt bästa alternativ vara Team WE, AG Super Play, EDward Gaming, Top Esports, Turnso Gaming, Dynamite och många andra, som beskrivits tidigare i det här inlägget. Vissa av dessa lag har vunnit så många turneringar att det skulle vara svårt att inte lägga märke till dem. Därmed har de en utmärkt chans att satsa och har en chans att vinna.

Använd internet

Världen av sportspel har förändrats dramatiskt de senaste åren. Med internet skapas hundratals nya ligor, evenemang och resultat varje dag. Samma internet har massor av information om lag/spelare för att hjälpa till att följa lag och satsa korrekt så att du kan ha en bättre chans att vinna. Med en internetpryl som en smartphone, sök helt enkelt ett team på internet, så kommer nyckelstatistik att visas på din skärm med en knapptryckning.

Följ de bästa King of Glory-lagen och satsa korrekt
För-och nackdelar

För-och nackdelar

King of Glory är ett av de mest populära spelen i Kina. Det har hundratals miljoner spelare och har blivit ett kulturellt fenomen. Men precis som andra esportspel har KoG sin beskärda del av för- och nackdelar.

Fördelar

 • Den är mobilanpassad. Spelet är designat specifikt för mobilanvändare, så ingen kommer att låsas ute från upplevelsen bara för att de inte har en bärbar dator eller stationär dator. Detta gör det bekvämt att spela på språng.
 • Spelet förändras hela tiden i uppdateringar, så det är alltid kul att testa nya saker.
 • King of Glory har många sociala aspekter som gör det roligt för människor att leka med vänner eller främlingar

Nackdelar

 • Spelet är mycket konkurrenskraftigt, så du kan bli avskräckt om du inte vinner.
 • Du kan behöva lägga mycket tid på att spela för att bli bra
 • King of Glory har kritiserats för sin beroendeframkallande karaktär och spelets våld, som vissa säger kan leda till dåliga vanor. Spelet har också en åldersgräns på 18+, men många barn spelar det ändå eftersom de tycker att det är för svårt att motstå frestelsen att spela med sina vänner online.
 • King of Glory är inte för alla eftersom det kräver skicklighet, lagarbete och strategi. Endast skickliga spelare som vet hur man samarbetar med andra för att lyckas har en chans.
För-och nackdelar
Förstå King of Glory odds

Förstå King of Glory odds

Förstå oddsen att vinna på King of Glory är viktigt för att göra framgångsrika satsningar.

Esportens betting odds finns på vissa esports bettingsidor. Du kan hitta dem i form av decimaler eller bråk. Ju högre oddsen är, desto mer osannolikt kommer du att vinna ditt spel. Här är några nyckelfaktorer att tänka på när du tittar på King of Glory esport betting odds:

 • Lagets prestation i de senaste tävlingarna - Lagets prestation mot andra lag i samma liga eller grupp.
 • Lagets nuvarande form eller momentum
 • Odds mot andra lag i samma liga eller grupp

Du kan hitta massor av vadslagningsråd online, med vissa sportsbooks som till och med tillhandahåller KoG-förutsägelser för att hjälpa dig komma igång. Men gör aldrig misstaget att glömma en sak: oddsen är alltid utformade till förmån för huset. Så när du satsar på det här spelet måste du göra det med vetskap om att förlora är mer verkligt än du kan föreställa dig.

Förstå King of Glory odds
Bettingtips & tricks

Bettingtips & tricks

KoG-spelare behöver tips och tricks för att hjälpa dem att slå huset eller minimera förluster. Om du vill ta din betting till nästa nivå kommer dessa tips att komma till nytta.

Förstå spelet

Det första du behöver göra är att lära dig grunderna i spelet innan du börjar satsa. Detta hjälper dig att förstå vilka lag som är starkare eller svagare.

Analysera lag och spelare

Det skulle hjälpa att analysera vilken lag och spelare har en högre chans att vinna en match mot ett annat lag eller spelare. På så sätt kan du fatta bättre beslut när du lägger dina insatser. Håll ett öga på nyheterna relaterade till specifika team och välj alltid ett bra lag.

Andra tips som är värda att överväga inkluderar:

 • Se upp för odds och undvik högriskspel
 • Använd inte spel som ett sätt att hantera problem
 • Glöm inte tur
Bettingtips & tricks