De bästa esportlagen och spelarna

På senare år har videospel blivit mer mainstream. I huvudsak är esports namnet på konkurrenskraftigt spel som görs på en professionell nivå. Många av titlarna i stora turneringar är lagbaserade och varje medlem kommer att spela en viktig roll.

De bästa e-sportlagen kommer att lyckas vinna en avsevärt hög summa prispengar. Detta kan ligga inom intervallet för miljontals dollar. Så höga insatser har inneburit att e-sportspelsajter har fått uppmärksamhet från traditionella satsningsfans. Denna spelform är mer eller mindre densamma som vanlig sportvadslagning.

Mest populära esport-lagen att satsa påEsport-lag i olika spelDe bästa esportspelarna i världenHur väljer man det bästa esportlaget att satsa på?
Fnatic

Team Fnatic, även känt som FNC, är en professionell e-sportsoutfit. Det är rankat som ett av de bästa e-sportlagen i konkurrenskraftig elektronisk sportspelshistoria. Organisationen har växt exponentiellt under de senaste åren, och tjänat en plats bland de mest populära esport-laglistan. Förutom sin popularitet i evenemang är Fnatic en favorit bland e-sportbettingentusiaster. Varumärket har också en rad professionell spelutrustning, inklusive tangentbord, möss, hörlurar, kuddar och mer.

Visa mer
PSG Esports

PSG Esports är en Paris-baserad professionell videospeldräkt. Det är en division av den franska fotbollsjätten Paris St-Germain. Vid en presskonferens i oktober 2016 avslöjade klubbens president Nasser Al-Khelaifi deras inträde på det lovande området videospel. De blev den första europeiska proffsklubben att utveckla en e-sportsdivision. Det bästa esportteamet samarbetade med online bookmaker Betway som sin huvudsponsor.

Visa mer
Cloud9 Esports

Cloud9 är en av de mest populära, stora och mest framgångsrika esportorganisationerna i världen. Sedan 2013 har den Santa Monica, Kalifornien, USA-baserade organisationen gjort vågor inom olika discipliner över hela e-sportvärlden. Den har varit vinnande både i tävlingar och på affärsfronten och blivit 2020:s näst mest värdefulla e-sportdräkt.

Visa mer
Team Spirit

Team Spirit är en Moskva-baserad rysk spelenhet. En servitör, en modell och en blivande läkare bildade laget efter att ha slutat sina jobb och studier för att fortsätta sin passion för spel. De etablerade laget 2015 och har tävlat i Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends och Hearthstone-turneringar. På bara sex år har gruppen vuxit till att bli ett topplag inom esport.

Visa mer
Natus Vincere

Natus Vincere är en spelorganisation för flera spel som grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Kiev, Ukraina. På väg att bildas växte e-sport snabbt i popularitet, och många lukrativa tävlingar var på frammarsch. Dess fullständiga version antogs efter att deras fanskara valde den i ett evenemang som hölls specifikt för att hitta en lämplig ersättare.

Visa mer
Evil Geniuses

Evil Geniuses är ett av de mest populära esport-lagen med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Det är bland de äldsta kända videospelsinstitutionerna. Med sin långa historia har Evil Geniuses format spelscenen sedan den grundades 1999. Deras framgång har varit beroende av deras spelares förmåga att välja sin resa och att vara modiga utan att vara begränsade av krav.

Visa mer
Team Envy

Envy Gaming är ett North Texas-baserat underhållnings- och e-sportföretag. Envy Gaming slogs samman med OpTic Gaming 2021 för att bilda ett av de mest populära eSport-lagen. Dessa lag är OpTic Texas i Call of Duty League, Dallas Fuel i Overwatch League, topprankade Halo Championship Series, Valorant och Rocket League-lag. Varje dag tittar miljontals fans på företagets skapare av spel- och livsstilsinnehåll på YouTube, Twitch och andra sociala medieplattformar.

Visa mer

Alliance

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Mest populära esport-lagen att satsa på

Denna typ av vadslagning kan vara oförutsägbar. Om spelare vill öka sina chanser till en framgångsrik satsning är det bäst att välja kända esport-lag med en historia av vinster.

Team Liquid

De anses vara en av de mest framgångsrika organisationerna inom alla e-sporter. Team Liquid skapades ursprungligen för att tävla i StarCraft-turneringar. Under de senaste 22 åren har de vuxit till att bli mycket respekterade bland andra videospelsteam. De har för närvarande en etablerad närvaro i Nordamerika, Europa och Brasilien. Team Liquid börjar också expandera till asiatiskt spel.

OG

Om bettingfans letar efter ett av de bästa Dota 2- och CS:GO-esportlagen, så är OG värt att överväga. De bildades första gången 2015 och har vunnit Internationalen vid två på varandra följande tillfällen. OG har också blivit ett av de mest populära spellagen under Valorant-turneringssäsongerna. I början av 2022 uttalade de sin avsikt att ta MMO-genren med storm.

Onda genier

De bästa bettingsidorna för e-sport kommer sannolikt att innehålla denna Seattle-baserade grupp. Istället för att fokusera på en handfull spel har de tävlat i en uppsjö av olika titlar. Detta inkluderar Fortnite, Halo, League of Legends, COD, CS:GO, Rocket League och WoW. 2015 vann Evil Geniuses det största priset i e-sports historia vid den tiden. De är särskilt skickliga på Call of Duty: WWII.

Laganda

Denna Moskva-baserade grupp har gjort mycket bra ifrån sig i turneringar för CS:GO, League of Legends, Hearthstone och Dota 2. På International 2021 vann de imponerande $18 miljoner. Detta gör dem till en av de högst tjänande inom alla e-sporter.

Esport-lag i olika spel

Om spelare har ett speciellt spel i åtanke, är det klokt att välja ett lag som har gjort det mycket bra i turneringar för denna titel. Högprofilerade lag tenderar att fokusera på ett av de åtta största tv-spel.

Age of Empires

Aftermath, Team GamerLegion, Vietnam Legends (VNA) och Suomi är väl ansedda för att spela denna realtidsstrategi-titel (RTS). Andra grupper att hålla utkik efter är Rulers of Rome, Clown Legion, Team Secret, Infinity Legends, Dark Empire och Tempo Storm.

Apex Legends

För närvarande gillar mer än 100 miljoner människor detta flerspelarspel. Men bara en handfull lag har fått uppmärksamhet inom spelgemenskapen. Antalet spelare fortsätter att växa tack vare lanseringen av de nya Apex Legends-säsongerna. Under turneringar bör spelare hålla utkik efter Team Liquid, Fnatic, Evil Geniuses, Natus Vincere och Virtus.pro.

Arena of Valor

Det här spelet är ganska distinkt inom e-sport eftersom lag måste vara exceptionella i mobilspel. Valor delar många likheter med League of Legends, så det finns en viss överlappning mellan toppspelarna för varje titel. Dota-mästare brukar också vara bra på Valor. Grupper som har gjort bra ifrån sig i turneringar inkluderar Royal Never Give Up, EDward Gaming, Rogue Warriors, Talon Esports, Buriram United Esports, Qiao Gu Reapers och eStar Gaming.

Slagfält

Till skillnad från andra spel på den här listan har Battlefield bara ett par mycket framgångsrika lag. Dessa är PENTA Sports och Epsilon eSports. Förstapersonsskjutare tenderar att vara mycket vanliga inombords esportturneringar. Battlefield har dock bara precis börjat få lika mycket erkännande som liknande titlar som COD och Halo.

CS:GO

Det är rättvist att säga att CS: GO är en dominerande kraft inom videospel. Det finns flera stora tävlingar. Astralis, Natus Vincere, G2 eSports och Team Vitality framstår som starka utmanare.

COD: Warzone

På senare år har denna Battle Royale-titel blivit extremt populär bland både konsol- och PC-spelare. Lag som spelar i detta läge har vanligtvis en historia av att göra bra ifrån sig i andra COD-turneringar. De inkluderar Atlanta FaZe, OpTic Gaming, CompLexity, Fariko Impact och Evil Geniuses.

Dota 2

Detta är idealiskt för spelare som vill se spelare tävla om höga prispotter. Detta är i miljontals dollar under det årliga VM. De fyra högst rankade organisationerna är TNC Predator Virtus.Pro, Evil Geniuses och Team Secret.

FIFA

Alla högprofilerade turneringar är inte fokuserade på skytte och fantasy. Fotbollsspelet FIFA har vuxit till en av de största franchiserna i branschen. Spelare bör hålla utkik efter Fnatic, Tundra Esports, MKers, Manchester City Esports och Schalke 04 Esports under en match.

De bästa esportspelarna i världen

När det gäller totala intäkter spelar de fyra bästa spelarna i världen alla Dota 2 professionellt. De är män mellan 22 och 29. Alla fyra tjänade majoriteten av sina pengar från International 2019.

Johan "N0tail" Sundstein

Denna danska spelare är för närvarande rankad som nummer 1 globalt. Han har tävlat i 129 matcher och nått runt $7 183 837. Innan övergången till Dota 2 var Sundstein en Heroes of Newerth-spelare. Under den internationella matchen 2019 vann han $3 124 036,20 i prispengar.

Jesse "JerAx" Vainikka

Vainikka kommer från Finland och har hittills tävlat i 66 matcher. Även om detta inte är lika imponerande som Sundstein, bör det noteras att Vainikka har tjänat $6 475 948. Detta gör honom till världens näst bästa e-sportspelare. Han nådde nummer 2 vid Shanghai Major 2016.

Anathan "ana" Pham

Denna australiensare kom till esports-bokmakares uppmärksamhet i tidig ålder. Innan Pham fyllde 18 år hade han redan tjänat $604 739 från 15 turneringar. Hans nuvarande totalsumma är över 6 004 411 USD.

Sébastien "Ceb" Debs

Den fjärde bästa spelaren är från Frankrike, med $5 773 909 från 65 turneringar. Debs kom först på International 2018 innan han vann nästa år igen. Under hela sin karriär har han spelat för nio storlag.

Hur väljer man det bästa esportlaget att satsa på?

Detta beror till stor del på vilken typ av spel som spelas. Vissa av dem kräver att deltagarna har snabba reflexer och noggrannhet. Andra är mer taktiska till sin natur. De bästa e-sportlagen att satsa på vet vilka egenskaper som krävs för att vinna en match.

En av de mest kritiska aspekterna av denna typ av vadslagning är forskning. Spelaren bör lämna mycket lite åt slumpen. De flesta turneringar har dussintals lag som tävlar om förstaplatsen.

För att begränsa de mest sannolika segrarna måste spelaren känna till var och ens meritlista. Som tur är före det sista mästerskapet brukar det vara en säsongslång kvalperiod. Detta ger tittarna chansen att analysera de olika styrkorna och svagheterna hos varje utmanare.

Kända esport-lag gör sig ett namn genom att vinna ett stort antal högprofilerade vinster. Om deras rivaler verkar jämnt matchade är det svårare att förutse vem som kommer att vinna högsta priset. Om spelare är osäkra kan de undersöka spelläget och kartan. De kan sedan titta på tidigare matcher där vart och ett av de två lagen har tävlat i liknande scenarier. Detta kommer att ge dem en bättre uppfattning om hur bra spelarna kommer att prestera.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson