Bästa Valorant vadslagningssajter 2024

Valorant esports betting är bland de viktigaste sakerna som händer på esports bettingscenen. I den här guiden tar du reda på allt som finns att veta om vadslagning på detta relativt nya spel som konkurrerar med sådana som Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) och Fortnite på både e-sportscenen och vadslagningsbranschen.

Efter introduktionen 2020 blev Valorant snabbt en favorit inom e-sportscenen, och på nolltid började den visas på bettingsidor. Just nu är det en av de mest populära e-sporterna som spelarna satsar på.

Bästa Valorant vadslagningssajter 2024
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Allt du behöver veta om Valorant

Valorant är det senaste videospelet av amerikansk utvecklare och utgivare Riot Games. Det här är samma tv-spelsmogul bakom online multiplayer battle arena-franchisen, League of Legends.

Till att börja med är Valorant ett 5v5 karaktärsbaserat taktiskt FPS-hjältespel tillgängligt på Microsoft Windows. Det fria spelet förlitar sig på Unreal Engine 4, den bästa 3D-skapande motorn i realtid med utmärkt grafik och ljud för den ultimata fördjupningen. Spelets utveckling startade 2014 men släpptes officiellt den 2 juni 2020.

Spelet av Valorant

I Valorant tar spelarna rollen som agenter i attack eller försvar. Målet med spelet beror på läget. För närvarande har denna FPS sju lägen:

 • Ej betygsatt: Anfallande lag måste detonera bomben (Spike). Detta är en Bo25-match, så det första laget som vinner 13 omgångar tar kronan.
 • Spike Rush: Detta är en Bo7-match där alla spelare i attack bär en Spike, men endast en Spike kan aktiveras varje omgång.
 • Konkurrenskraftigt: Lag växlar mellan att spela i försvar och anfall, och ett vinstbaserat rankningssystem när spelare får rang efter fem matcher introduceras.
 • Deathmatch: 14 spelare deltar i en nio minuters strid. För att vinna i detta läge måste spelare få 40 kills.
 • Snowball Fight: Ett Team Deathmatch-läge där spelare behöver 50 kills för att vinna.
 • Upptrappning: För att vinna i detta läge måste ett lag gå igenom alla 12 nivåerna eller vara på en högre nivå än motståndaren på 10 minuter.
 • Replikering: Hela laget spelar som en slumpmässigt utvald agent i en Bo9-match.

Satsa på Valorant esports

Valorant betting har många alternativ och är ganska lik CS: GO betting marknader. Nedan är de mest populära valen:

 • Direkt vinnare: Förutsäg vilket lag som vinner en turnering.
 • Matchvinnare: Förutsäg laget som vinner en match.
 • Kartvinnare: Förutsäg laget som vinner en karta.
 • Första blodet: Förutsäg laget som får det första dödandet.
 • Spike plant: Förutsäg om angriparna kommer att lyckas detonera bomben (Spike).
 • Spike defuse: Förutsäg om försvararna kommer att lyckas desarmera bomben (Spike).
 • Utvalda karaktärer: Vissa webbplatser tillåter spelare att satsa på karaktärerna som ett lag kommer att välja.
 • Summor: Vissa bookmakers har över/under-marknader på olika statistik i spelet, till exempel dödar, spikväxter, defuser, ess och mer.
 • Ess: Förutsäg om en enskild spelare kommer att eliminera alla motståndare på egen hand i en omgång.
 • Lagess: Förutsäg om varje spelare kommer att eliminera en spelare från det andra laget.

För ordens skull, i Valorant-betting kan spelarna välja att satsa innan matchen börjar eller när spelet är igång (livebetting).

Varför är Valorant populärt?

Även om det är ganska nytt på e-sportscenen, är Valorant en favorit hos fans och lockar till och med CS: GO och Fortnite diehards. Statistik från Active Player visar att Valorant har behållit 12 miljoner aktiva spelare under 2021.

De aktiva spelarnas topp var 15 miljoner. Även om Valorant fortfarande är i skuggan av sådana som Apex Legends, League of Legends och CS: GO, har den redan gått om Overwatch och COD: Modern Warfare som har sju miljoner respektive 10 miljoner aktiva användare.

Så, vad är det som driver detta videospels exponentiella tillväxt i popularitet?

Spela Valorant online

En av anledningarna till att Valorant blir mer populär för varje dag är det faktum att det är en gratis-att-spela-titel. Detta var väntat nu när alla andra stora spel inom eSport har gått över till F2P. Förutom free-to-play kan Valorant spelas online, så fans av FPS-spelet från hela världen kan slåss om det antingen individuellt eller som lag, på distans.

Internetgemenskap

Den expansiva onlinegemenskapen, allt från forum till sociala medier, gör Valorant populär. På sådana plattformar kan spelare från hela världen interagera. Några av de största Valorant-gemenskaperna finns på Discord, YouTube, Facebook, Instagram och Twitter.

Influencers

Den tredje anledningen till Valorants popularitet är influencers. Det råder ingen tvekan om att Valorant kommer att vara en dominerande kraft i scenerna och på de bästa eSport-bettingsidorna. Den njuter av ett hjärtligt välkomnande i branschen och har stöd från några av de mest framstående eSport-spelarna. Tidigare CS: GO-proffsspelare och streamer Shroud och Ninja, en proffsspelare, YouTuber och Twitch-streamer, har hyllat Valorant.

De största Valorant-spelarna

Som nämnts tidigare liknar Valorant CS: GO. Många CS: GO-spelare går över till Valorant. Detta inkluderar proffsspelare. Några av de stora namnen som har flyttat från CS: GO till Valorant inkluderar Tyson "TenZ" Ngo, Oscar "mixwell" Cañellas Colocho och Tyler "Skadoodle" Latham.

Och det är inte bara CS: GO. Fortnite-spelare går också med i detta spel. Även här har flera pro-Fortnite-spelare, inklusive Harrison "psalm" Chang, Pontus "Zyppan" Eek, Jake 'POACH" Brumleve och Aleksander "zeek" Zygmunt, lämnat Fortnite till förmån för Valorant.

Både tillfälliga spelare och proffsspelare älskar Valorant på grund av hur Riot Games strukturerar allt, från spelets mekanik, det ekonomiska systemet och blandningen av individuellt spel och lagarbete.

Valorant esports-turneringar

Det bästa med Valorant är det stora antalet turneringar och tävlingar året runt. Detta är också goda nyheter för spelarna eftersom de har online Valorant-spelmarknader året runt. Intressant nog finns det både herr- och damtävlingar som sträcker sig över A-lag, B-lag, C-lag och S-lag.

Så, vilka är några av de bästa Valorant esports-tävlingarna att satsa på?

Valorant Champions

Arrangerad av Riot Games är Valorant Champions den mest prestigefyllda Valorant-turneringen. Valorant Champions 2021 var den första turneringen och lockade $1 000 000 prispengar. I år kommer Riot Games med största sannolikhet vara värd för evenemanget.

Tändningsserien

Valorant Ignition Series består av flera turneringar; till exempel Epulze Royal SEA Cup, Rise of Valour, FTW Summer Showdown, GGTech Invitational 2 - LAS, Cyber Games Arena Pacific Open, WePlay! VALORANT Invitational och BLAST Twitch Invitational.

Första slaget

Denna turnering var den första stora Valorant-tävlingen. Uppdraget var att kröna regionala mästare i first-person shooter. Detta är också bland de bästa Valorant-matcherna att satsa på.

Ovanstående är några av de största Valorant-turneringarna. Andra värdiga omnämnanden inkluderar Arena of Valor International Championship, Zotac Cup Valorant, Champions Tour Europe, Rivals Women's Cup, Champions Tour Turkiet, Oceania Tour, Valorant Masters Cup och Charge Gaming Valorant Cup.

Valorant bettingsidor

Valorant bettingsidor blir allt mer populära nu när operatörerna inser hur stort detta spel är. Esports bookmakers skyndar sig att lägga till Valorant till menyn. Tyvärr inte alla e-sportspelsajter är värda att kolla upp. Så, hur hittar spelarna den bästa Valorant esports betting-appen?

Det första är att spela på en licensierad bettingsajt. Kontrollera att webbplatsen har en giltig licens innan du registrerar dig. Håll sedan utkik efter tillgängligheten på Valorant-spelmarknaderna. Vissa sajter har gott om marknader året runt, medan andra bara täcker de få evenemangen i toppklassen. Ett annat övervägande är bankalternativen.

Spelare bör se till att det finns tillgängligt deposition och uttagsmetoder, såväl som valutor, gynnar dem. Valorant bonusar är också värda att kolla in. Liksom i andra esportspel har bookmakers massor av kampanjer och bonusar som spelarna kan göra anspråk på.

För de som inte är säkra på vilka som är de bästa Valorant esports bettingsidorna att gå med i, har Valorant bettingexperter gjort det tunga arbetet. De rekommenderar Betwinner, 22BET, Betsson, William Hill, Leo Vegas 10Bet och ComeOn.

Bästa Valorant-lag

Valorant kommer utan tvekan att bli stort. Tv-spelet som orkestrerar hösten för CS: GO och Fortnite lockar även de stora e-sportlagen. Flera topplag för e-sport har redan anslutit sig till Valorant-esportscenen. Nu är det viktigt att känna till de bästa lagen att satsa på. Nedan kan du hitta de största lagen.

Acend

Det bästa laget i Valorant är definitivt vinnaren av den största turneringen, Valorant Champions. Det bästa laget att satsa på i Valorant är Acend, en europeisk e-sportsoutfit. Även om laget hade ett inte så bra år på andra evenemang 2021, överraskade de alla genom att vinna Valorant Champions 2021, och slog ut sådana som Team Secret, Team Liquid och Gambit Esports. Förmodligen kommer Acend att utöka sin dominans 2022.

Gambit Esports

Tidigare känt som Gambit Gaming, Gambit Esports är den näst bästa Valorant-klanen. Det ryska esportlaget har varit dominerande hela året och presterat bra i Valorant Champions 2021. Gambit slog ut X10 CRIT och KRU Esports bara för att falla mot Acend i finalen. Räkna med att Gambit kommer ut starkare 2022.

Andra bra lag att satsa på inkluderar Team Secret, Cloud9 Blue, Fnatic, KRU Esports, Team Liquid, Sentinels, 100 Thieves, G2 Esports, Team Vitality, TENSTAR, LDN UTD och BIG.

För- och nackdelar med Valorant-betting

Liksom de två sidorna av ett mynt har Valorant esports betting fördelar och nackdelar. Nedan är den goda sidan och den dåliga sidan av vadslagning på detta spel.

Fördelar

 • Tillgänglighet för vadslagningssajter: Även om det fanns väldigt få e-sportspelbolag med Valorant-spel från början, finns det idag gott om Valorant-spelsajter.
 • Betting är roligt: För Valorant-fans kan spel på deras favoritlag lägga till lite adrenalin när de tittar på livestreamar.
 • Valorant betting bonusar: Bookmakers stänker fantastiska bonusar för eSports betting fans, inklusive Valorant bettors.
 • Massor av turneringar: Nu när det här spelet är den störande kraften inom e-sport, har det många turneringar. Spelare kan vara säkra på att det kommer att finnas Valorant-marknader året runt.

Nackdelar

 • Brist på adekvat data: För många av händelserna på låg nivå kan det vara svårt att hitta kritiska data som teamets form, h2h och så vidare.
 • Valorant-satsningar är beroendeframkallande: Att satsa på Valorant kan vara beroendeframkallande, precis som att spela själva spelet. Spelare måste spela ansvarsfullt för att vara på den säkra sidan.

Valorant betting odds

Innan du börjar med Valorant-betting måste spelare förstå hur odds fungerar. Det som är bra är att Valorant odds fungerar på samma sätt som oddsen för andra esportspel på bettingscenen. I grund och botten finns det tre oddsformat.

 1. Decimalodds: Även känt som europeiska odds, detta är det mest populära Valorant-oddsformatet. För att beräkna vinsterna, multiplicera decimaloddset med insatsen
 2. Bråkodds: Även känd som brittiska eller brittiska odds, detta är det äldsta oddsformatet. Som namnet antyder är det representerat i bråk; det finns en täljare och en nämnare. Vissa Valorant-spelsajter har bråkdelar av odds. Täljaren (vänster) representerar hur mycket som vunnits, medan nämnaren (höger) är insatsen
 3. Moneyline: Även känd som amerikanska odds, här representeras oddsen som antingen negativa (favoriter) eller positiva (underdogs). Favoritodds (-) anger summan som ska satsas för att vinna $100. Underdogodds (+) visar beloppet som vunnits för varje satsning på $100. Spelare får tillbaka sin insats.

Vissa sajter kommer att ha bara ett av dessa oddsformat, men den bästa esportspelsajten ger spelarna valet att använda sitt föredragna oddsformat.

Tips och tricks

Det finns några tips som kan hjälpa spelare att fatta bättre satsningsbeslut i Valorant.

 1. Se först till att följa Valorant-tävlingar för att vara medveten om när de händer, spelformaten och deltagande lag. Det är också viktigt att förstå de bästa lagen att satsa på.
 2. För det andra, kolla in vad Valorants esportspelsexperter säger. Även om sådana Varorant-förutsägelser kanske inte är 100 %, kan de hjälpa till långt.
 3. Sist, var angelägen om oddsen. Ju högre odds desto lägre sannolikhet och vice versa. Bookmakers analyserar lagen på djupet, så de har alltid rätt med oddsen i de flesta fall.
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson