Din bästa spelguide för Mortal Kombat 2024

Många av de mer populära esport-spelen kommer från ganska nya franchising. Men Mortal Kombat-serien är annorlunda eftersom konkurrenskraftiga turneringar har förekommit sedan slutet av 1990-talet. Detta betyder att det går före själva konceptet med internetbaserade sportspel. Medan de senare Mortal Kombat-avsnitten har gjort framsteg vad gäller grafik och gameplay, har kärnelementen förblivit desamma sedan släppet av det första spelet 1992.

Spelare kontrollerar en karaktär som måste slåss mot fiender i 1 mot 1-matcher. När antingen spelaren eller fienden har utarmat tillräckligt med hälsa, kan de dödas med ett avslutande drag.

Din bästa spelguide för Mortal Kombat 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser
Vad gör Mortal Combat särskiljande?

Vad gör Mortal Combat särskiljande?

Beroende på vilken karaktär som väljs finns det en blandning av obeväpnade och vapenbaserade attackstilar att använda. Mortal Kombat esportbetting är relativt enkelt. Spelaren måste vanligtvis förutsäga vilken av de två spelarna som vinner en seger. Därför har den här spelstilen en bred dragningskraft.

Inom e-sport finns det många fightingspel för människor att välja mellan. Mortal Kombat har bestått under decennierna eftersom det erbjuder en unik upplevelse för både spelare och åskådare. Den utspelar sig i ett fantasyuniversum fyllt med mycket minnesvärda karaktärer.

Scorpion, Sub-Zero och Johnny Cage har blivit ikoniska figurer för videospelsfans. Senare spel har licensierat andra karaktärer från populärkulturen. Detta innebär att fans av esportspel kan satsa på Freddy Krueger, Jason Voorhees, Predator, Terminator och Robocop, för att bara nämna några.

Serien har också blivit distinkt tack vare dess notoriskt våldsamma avslutningsdrag. Dessa är kända som "Fatalities" och tenderar att vara extremt brutala. Även om detta kan avskräcka några av de mer svaga spelfansen, är dessa sekvenser vördade av dem som gillar visceral media. Det är i huvudsak att tillhandahålla samma typ av underhållning som sett på gladiatorarenorna från det förflutna. Men det gör det i en digital fantasimiljö.

Vad gör Mortal Combat särskiljande?
Betting på Mortal Kombat online

Betting på Mortal Kombat online

Mortal Kombat-betting är mycket enklare än många andra esportspel där ute, tack vare matchernas begränsningar. De ställer två spelare mot varandra. Om spelaren bara vill göra en förutsägelse om omgångens vinnare, så är oddsen ganska rättvisa. Om konkurrenterna är jämnt matchade kan det ge spelarna en chans på 50/50. Av denna anledning kretsar den stora majoriteten av Mortal Kombat-spelen kring att välja en potentiell matchmästare.

Det finns dock andra alternativ om folk vill ha något mer komplext. De kunde istället satsa längden på en match eller antalet omgångar. Karaktärer dör vanligtvis av att deras hälsa är helt utarmad eller genom att upprätthålla ett dödsfall. En Mortal Kombat-satsning kan placeras för att förutsäga vilken som inträffar.

Antalet omgångar inom en match kan variera mycket. Det beror på spelarnas agerande. Ibland kommer en bookmaker att erbjuda en över/under-satsning för totala omgångar per match. Alternativt kan spelaren satsa på hur många rundor en enskild karaktär kommer att vinna. Om så är fallet måste de känna till styrkorna och svagheterna hos dem. Det är också viktigt att vara medveten om eventuella fördelar den andra karaktären kan ha innan du satsar.

Betting på Mortal Kombat online
Varför är Mortal Kombat populärt?

Varför är Mortal Kombat populärt?

Det är ingen tillfällighet att den här serien har pågått så länge. Redan från första spelet har utvecklarna lyckats skapa något som tilltalar många olika spelare. Den erbjuder den välbekanta mekaniken från andra fightingtitlar men med ett tillfredsställande slutresultat tack vare Fatality-funktionen.

Det betyder att även förloraren kan njuta av en visceral animation av att deras karaktär avslutas. Kontrollerna är också enkla att lära sig och har varit konsekventa för de flesta spelen. Populariteten har förstärkts av multimediatillägg till franchisen, inklusive flera live-actionfilmer.

Internetgemenskap

Eftersom serien har funnits i 30 år, det är vettigt att det finns ett blomstrande fandom. Internet har samlat veteranspelare som minns de äldre avbetalningarna och en ny generation som är besatt av de senare. När det gäller eSport finns det flera populära forum.

De kan hålla folk uppdaterade om nya turneringsutvecklingar. Dessa webbplatser är också bra resurser för att välja en potentiell vinnare. Många professionella Mortal Kombat-spelare lägger till och med upp videor om sina bästa spelomgångsprestationer online. Att titta på dem är ett bra sätt att undersöka deras styrkor och svagheter.

Spela Mortal Kombat online

Tidigare erbjöd inget av de tidiga Mortal Kombat-spelen onlinespel. Detta förändrades med mer aktuella utgåvor. Till exempel, när Mortal Kombat 11 kom ut 2019, rekommenderades det att spelarna alltid skulle vara anslutna till webben. Vissa av minispelen var endast tillgängliga via internet.

Detta följer en populär trend i branschen som helhet. De senaste generationerna av konsoler ger en konstant anslutning så att nya uppdateringar kan installeras. Utanför storyläget kan spelare utmana sina vänner online via multiplayer-matcher. Detta läge utgör vanligtvis grunden för eSport-turneringar.

Stora Mortal Kombat-spelare

Genom hela den här franchisens historia har mästerskapsarrangörer gynnat den senaste delen för användning i tävlingar. Detta är för närvarande Mortal Kombat 11 (MK11). Därför måste spelare känna till de bästa spelarna i just den titeln om de vill öka sina chanser att göra en framgångsrik satsning.

Många eSport-spel har mästare från en mängd olika bakgrunder. Toppspelarna för MK 11 är dock alla från USA. Deras gamer-taggar är Wuuuzie, Burninini007, Woolender, Han Rashid och Fadedsal. Det är viktigt att notera att framgången för en spelare ofta beror på vilken karaktär de väljer.

Varför är Mortal Kombat populärt?
Mortal Kombat World Cup

Mortal Kombat World Cup

Den bästa esportbettingsidan kommer att erbjuda marknader för största turneringarna inom Mortal Kombat-gemenskapen. Denna serie fokuserar på en fiktiv tävling där alla de största kämparna i universum samlas. Det är därför förvånande att notera att det inte finns någon verklig definitiv händelse för e-sporten. Det finns flera anledningar till detta.

Utvecklarna släpper regelbundet nya Mortal Kombat-spel. I teorin skulle detta inte vara ett problem. Andra franchiseavtal som t.ex Torsk och Slagfält faktiskt dra nytta av att ha uppdaterade omgångar för att visas i högprofilerade matcher. Men när det senaste Mortal Kombat-spelet kommer ut, skapar det en återställning inom gemenskapen. Dessutom slutar utvecklarna att tillhandahålla viktiga uppdateringar till populära äldre titlar.

Trots dessa problem kan spelare fortfarande satsa på Mortal Kombat-baserade mästerskap. De tenderar att fokusera på en lokal region. Bra exempel är North American League och La Liga. InterKontinental Kombat försöker föra samman fler samhällen.

Det är dock främst begränsat till Oceanien och Europa. En av de bredaste turneringarna är ESL Mortal Kombat X Pro League. Vinnaren kallas ofta för världsmästare. Trots detta saknar Mortal Kombat eSports-communityt allt som kan anses vara ett världsmästerskap.

Mortal Kombat World Cup
Betting hos e-sportleverantörer

Betting hos e-sportleverantörer

I Japan, spelmarknaden för Mortal Kombat-serien är lagom populär. Men spelare i väst kommer att märka att det är mycket mer nischat. De kan kämpa för att hitta en app för betting av videospel eller sajt som passar dessa turneringar.

Mortal Kombat 11 är den senaste delen i serien. Därför kommer de flesta bookmakers att fokusera på det. Spelare kommer också att ha bättre tur att hitta marknader under ett av de högprofilerade Mortal Kombat-evenemangen. Sannolikheten att det har en bookmaker kommer att bero på hur mycket uppmärksamhet den får från media i allmänhet.

Även om det kan vara svårt att hitta e-sportbettingsidor online med Mortal Kombat-satsningar finns det några saker att hålla utkik efter. De bästa leverantörerna kommer att erbjuda en rad olika spelalternativ. Round Winner-satsningar är populära för många människor. Men vissa spelare vill ha något mer specifikt.

Det är också en bra idé att välja en leverantör som erbjuder tillgång till liveströmmar av matcher. Åtminstone bör de ge aktuell statistisk information i form av grafik. Om Mortal Kombat-spel blir mer framträdande inom e-sportgemenskapen, kan det bli en ökning av vadslagningssajter som fokuserar på det.

Betting hos e-sportleverantörer
Anmärkningsvärda MK-lag

Anmärkningsvärda MK-lag

När det kommer till betting på e-sport är det alltid en bra idé att följa de bästa lagen. På så sätt kan spelare placera insatser mer exakt. Problemet är att Mortal Kombat är begränsad när det kommer till antalet högprofilerade turneringar. Människor kan därför kämpa för att avgöra vilka lag som presterar bra. Men genom åren har flera av dem visat sig.

Dessa organisationer tenderar att spela i matcher för en mängd olika speltitlar. Det är mycket ovanligt att grupper fokuserar enbart på Mortal Kombat-serien. Faktum är att av topp 10 har bara ett lag spelat mer än nio turneringar totalt. Följande grupper nämns ofta som de starkaste utmanarna:

 • Echo Fox
 • NASR eSport
 • UYU
 • beastcoast
 • Panda Global
 • Onda genier
 • Noble eSports
 • Mörksidig
 • Pittsburgh Knights
 • Circa eSport

När man letar efter de bäst presterande lagen är det klokt att gå efter de som har gjort bra ifrån sig i andra fightinggenrespel. Detta beror på att Mortal Kombat kräver samma uppsättning färdigheter. När två av de mest inflytelserika grupperna ställs mot varandra är det svårare att avgöra en potentiell vinnare. Spelaren måste överväga vilken som har fördelen.

Anmärkningsvärda MK-lag
Fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Det här är en ikonisk spelserie som har 30 år av innehåll att njuta av.
 • Med varje nytt spel förbättras grafiken och spelmekaniken. Spelare behöver bara välja en potentiell vinnare av två konkurrerande spelare. Detta ger dem en god chans att placera en vinnande satsning.
 • På senare år har karaktärer från andra ikoniska inslag av popkulturen inkluderats i spelen.
 • Detta är den idealiska typen av spel för personer som vill ha en enkel vadslagningsupplevelse.
 • Fans av visceral action kommer att njuta av att titta på matcher.
 • Det finns potential för fler bookmakers att erbjuda Mortal Kombat-marknader i framtiden.

Nackdelar

 • För närvarande finns det ingen specifik turnering som fungerar som ett världsomspännande mästerskap.
 • Våldets extrema karaktär kan avskräcka vissa spelare.
 • Mellan varje omgång finns det vissa problem med spelets konsistens. Detta kan innebära att spelarna kämpar för att få en viktig insikt i vad de ska leta efter hos en vinnare.
 • Spelare kommer sannolikt att kämpa för att hitta en leverantör för denna marknad.
 • Franchisen har inte uppnått samma eSports popularitet som andra högprofilerade varumärken.
 • För att få en vadslagningsfördel måste spelare undersöka styrkorna/svagheterna hos dussintals karaktärer.
Fördelar och nackdelar
Bästa Mortal Kombat odds

Bästa Mortal Kombat odds

Kunniga spelare kommer att leta efter spel som har så få potentiella vinnare som möjligt. På så sätt ökar de sina chanser att göra en framgångsrik satsning. Mortal Kombat är populärt bland spelarna på grund av att det i varje match bara är två personer som tävlar om vinsten. Därför finns det ingen mellanväg när det kommer till esport betting odds. De blir antingen 1:1 eller 2:1. Om satsningen är fokuserad på vem som vinner matchen, kan en återbetalning till och med ges i händelse av oavgjort.

Om spelare letar efter mer lockande odds med bättre utbetalningar, kan de välja en mer specifik satsning. Till exempel, de kan förutsäga hur länge matchen kommer att pågå eller hur många rundor en viss karaktär kommer att vinna.

Men dessa satsningar är också mer riskfyllda. Bookmakers kommer att vara medvetna om statistiken kring dessa spel. Karaktärer som Sub-Zero har fördelar som gör dem mer benägna att vinna. Därför kan karaktären som spelaren väljer också ha en effekt på oddsen. Vissa bookmakers tar också hänsyn till sina tidigare prestationer.

Bästa Mortal Kombat odds
Mortal Kombat betting tips och tricks

Mortal Kombat betting tips och tricks

Det finns flera strategier att välja mellan, var och en med olika risknivåer. Vissa tippare gillar att medvetet satsa på en underdog. Anledningen är att Mortal Kombat-matcherna är 1v1. Därför kommer sannolikt även underdogen att vinna en slutlig vinst. Tanken är att när de gör det kommer det att täcka förlusterna från andra satsningar.

En annan taktik är att satsa på antalet dödade i en omgång baserat på genomsnittet per turnering. Detta brukar vara runt 2,5. Dessa satsningar har dock ganska låga utbetalningar. Oavsett arten av Mortal Kombat-satsningen är det alltid klokt att slå upp statistik om Mortal Kombat-spel.

Mortal Kombat betting tips och tricks