Din bästa spelguide för Battlefield 2024

Denna Battlefield eSports bettingguide dyker in i all dynamik när det gäller betting på detta block. Ta reda på om videospelets bakgrund, de olika spelen i serien, spelupplägg, Battlefields plats i eSports-scenen, bettingmarknaderna och odds, eSports-turneringar att satsa på, bästa Battlefield eSports-lag och så vidare.

Enligt statistik är eSportbranschen värd hela 1,08 miljarder US-dollar 2021 och förväntas nå 1,62 miljarder US-dollar år 2024. Konkurrenskraften inom eSportbranschen har sporrat eSports-betting, särskilt efter att pandemin slog till. Med de flesta liveevenemang inställda utforskade bookmakers eSports för att erbjuda spelare något att satsa på.

Din bästa spelguide för Battlefield 2024
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser
Om Battlefield-serien

Om Battlefield-serien

Idag är eSports betting bland de snabbast växande marknaderna inom spelscenen online. Statistik visar att 2020 var det totala värdet av satsningar inom e-sport mer än 12,9 miljarder US-dollar.

En av eSportarna att satsa på idag är Battlefield. Även om det inte är lika framträdande som andra eSports-spel, är den nya delen, Battlefield 2042, nästa stora grej. Det syftar till att rätta till alla brister som följde med dess två föregångare, Battlefield 4 och Battlefield 5.

Battlefield är en first-person shooter (FPS) videospel som har flera individuella spel och expansionspaket. Huvudspelen är Battlefield 1942 (2002), Battlefield Vietnam (2004), Battlefield 2 (2005), Battlefield 2142 (2006), Battlefield 3 (2011), Battlefield 4 (2013), Battlefield 1 (2016), Battlefield V (2018) ), och den senaste delen, Battlefield 2042 (2021).

Battlefield 4

Battlefield IV är den mest dominerande delen. Det är det enda spelet i serien som har representerat franchisen väl på e-sportscenen. Handlingen utspelar sig sex år efter ett fiktivt krig 2020. Battlefield 4 släpptes 2013 och prisades för sin utmärkta grafik, gameplay och flerspelarläge.

Även om det fortfarande är det bästa eSport-spelet i serien, gjorde enspelarläget och fel i ett flerspelarläge att det fick lite kritik.

Battlefield V

Battlefield V var uppföljaren till Battlefield 4, men tyvärr är det fortfarande en flopp. Det uppfyllde inte förväntningarna på grund av marknadsföringsbrister. Fokus ligger också på en enspelarkampanj istället för en battle royale-kampanj som är synonymt med eSport som dödade spelets potential. Men det finns några saker som spelare gillar med Battlefield 5.

Det kom med flera tillägg, till exempel nya flerspelarlägen, inklusive "kontinuerlig" kampanjläge "Firestorm" och "Grand Operations". I Battlefield V finns förstärkt realism tack vare Frostbite 3-spelmotorn, och Battle Royale-läget är krökt kring franchisens pelare av förstörelse, fordon och, viktigare, lagspel.

Battlefield 2042

Den 19 november 2021 släpptes det efterlängtade Battlefield 2042. Den har sju helt nya kartor och det spännande Portal-läget. En sak som gör den här delen märklig är att det är ett spel med enbart multiplayer-läge, vilket betyder att det är eSport-fokuserat.

Även om det inte finns några rankade eller eSports-lägen vid lanseringen, har åtminstone spelet skaparverktyg för att göra det möjligt för spelare att anpassa spellägen. Rangordnade och eSports-lägen är inte tillgängliga för tillfället för att låta spelare lära sig dynamiken i spelet, vilket är lite komplext. Dessa funktioner kommer att läggas till senare när spelarna bekantar sig med spelet. Battlefield 2042 har ännu inte kommit till eSport-scenen, men det kommer att bli en storsäljare när det gör det. Den utspelar sig inom en snar framtid och har futuristiska vapen.

Om Battlefield-serien
Satsar på Battlefield

Satsar på Battlefield

Även om betting på Battlefield inte är lika populärt som andra eSport-spel, det kommer säkert att få draghjälp. Till att börja med är det helt lagligt att satsa på Battlefield så länge spelarna har uppnått den lagliga åldern för spel. Att satsa på det här tv-spelet skiljer sig inte på något sätt från att satsa på andra FPS-spel, snacka om CS: GO, Valorant, Rainbow Six Siege och resten.

Hur man registrerar sig på Battlefield bettingsidor

För att satsa på Battlefield måste spelare först spana efter en bettingsida med Battlefield-marknader. Därefter bör de klicka på registreringsalternativet och slutföra registreringsprocessen genom att bekräfta sin e-post. För fallet med spelsajter utan verifiering, även kända som Trustly-spelsajter, kan de komma in i spelet utan krångel med registrering eller verifiering genom att bara sätta in pengar till bookmakern.

Spel på Battlefield med riktiga pengar

Medan vissa eSports bettingsidor erbjuder gratis betting av pengar, de flesta är bettingsajter för riktiga pengar, så spelare måste ha riktiga pengar för att vara med. Fördelen med Battlefield-spelsajter för riktiga pengar är att spelare kan vinna riktiga pengar när deras insatser går igenom. På bookmakers för riktiga pengar kan eSports bettingentusiaster spela med fiat-pengarvalutor eller krypto som bitcoin och ethereum.

Satsar på Battlefield
Hur populärt är Battlefield?

Hur populärt är Battlefield?

Battlefield är bland de mest populära EA-titlarna i onlinespelgemenskapen. På e-sportscenen är det dock inte så populärt. Det här segmentet utforskar Battlefields popularitet och anledningar till varför det finns påståenden om att det håller på att dö.

Slagfält i antal

I september 2021 rapporterade Gamerant en ökning av Battlefield 5:s popularitet på Steam. Tv-spelet träffade en hel del 76 456 samtidiga spelare den sista veckan i augusti 2021, ett rekord någonsin sedan det släpptes. Detta var ganska goda nyheter för spelets utvecklare eftersom spelets popularitet hade minskat tidigare.

Från och med den 1 september var BF nummer 9 i listan över topp samtidiga spelare, och låg under sådana som Rocket League, Dead By Daylight och Rainbow Six Siege. Trots de stora bristerna i spelet är Battlefield 5 fortfarande ett populärt spel.

Steam Charts rapporterade också att i maj 2021 nådde spelet en topp på 3 408 samtidiga spelare. Spelets popularitet ökade ytterligare i juni, med toppsiffror på 11 714, medan i september steg antalet spelare till 12 284.

Tyvärr, för Battlefield 2042, verkar saker och ting inte vara så rosa. Även om det är den senaste delen, finns det inte mycket eSports-hype runt spelet. Även om EA och DICE insisterar på att spelet gör mycket mycket bättre än hur Battlefield 5 presterade vid samma tidpunkt, finns det fortfarande en hel del mark att täcka. Kanske kommer spelet att börja trendiga när de saknade eSports-lägena har lagts till, och team börjar skapa Battlefield 2042-listor.

Hur populärt är Battlefield?
Varför är Battlefield populärt?

Varför är Battlefield populärt?

Sagt och gjort, Battlefield-serien är fortfarande en av de mest populära AAA FPS-titlarna. Det finns ett par skäl som förklarar varför.

Battlefield gaming community

För det första har spelet funnits här länge och har en bred community på sociala plattformar som Reddit. Det första spelet, Battlefield 1942, släpptes redan 2002, och sedan dess har det uppdaterats med fler spännande, nya spel.

Vad mer? Det har gjorts stora tillägg till varje titel och massor av nedladdningsbart innehåll (DLC). Spelets utgivare har också varit angelägna om att fixa buggar och fel när de upptäcks.

Färska berättelser, handlingar och krigstider

En annan anledning till Battlefields popularitet är dynamiken. Till skillnad från de flesta FPS-spel som uppehåller sig på nästan liknande berättelser och inställningar, är Battlefield-serien mångsidig.

Till exempel, den senaste delen, Battlefield 2042, utspelas inom en snar framtid och har tre spellägen. Å andra sidan utspelar sig Battlefield V i andra världskriget och följer samma steg som Battlefield 1, som utspelar sig i första världskrigets era. Så Battlefield-serien har allt, oavsett om spelare vill komma på slagfältet med vapen från världskriget eller futuristiska vapen och artilleri.

Kan spelas online (gratis)

Online gratis att spela (med Xbox Game Pass eller Battlefield Online) är också en anledning till ökningen av Battlefields popularitet. Det förklarar den senaste ökningen av antalet spelare för Battlefield 5:s samtidiga spelare. Dessutom har de kraftigt rabatterade priserna på spelet också stimulerat dess popularitet.

Utmärkt spelmekanik

Realismen i Battlefields spelmekanik är också en anledning till att fans av FPS-spel älskar Battlefield. De senaste utgåvorna är beroende av Frostbite 3-spelmotorn. Den har en förstörbar miljö, selektiv ljudprioritering, realtidsbelysning, långdistansvisning och högupplöst grafik.

Battlefields minskande popularitet

Som tidigare nämnt har Battlefield också haft en hel del haters. Spelets popularitet minskade någon gång av ett par anledningar, som diskuteras nedan.

När det gäller Battlefield V är fokus på en enspelarkampanj istället för ett Battle Royale-läge varför spelets popularitet minskar. Det är också huvudorsaken till att spelet misslyckades i eSports-scenen.

En annan anledning till BF:s fall, särskilt den senaste utgåvan, Battlefield 2042, är bristen på kritiska konkurrenskraftiga funktioner som ännu inte har släppts. Även om det finns en funktion för att skapa anpassade lägen är Battlefield 2042 inte rankad och har inte något eSport-läge, så det har inte lockat många spelare.

Varför är Battlefield populärt?
Bästa Battlefield eSports bettingsidor

Bästa Battlefield eSports bettingsidor

Med den ökande efterfrågan på eSports bettingmarknader, hundratals eSports bettingsidor har spirat. Tja, det här är så bra för spelare, men då kan det vara svårt att hitta de bästa sajterna att gå med i. För de som inte är säkra på vilken som är den bästa Battlefield bettingsidan, nedan är några viktiga aspekter att överväga.

Trovärdighet

Det första spelarna behöver göra är att gå med på en bettingsajt som har licensierats av någon av de välkända reglerande myndigheterna för spel. På sådana sajter kan spelare vara säkra på att deras pengar är i säkra händer och fall av matchfixning är inget problem.

Marknader och odds

Därefter bör de se till att sajten har olika Battlefield-spelmarknader och massor av Battlefield-evenemang att satsa på. Viktigt är att oddsen bör vara höga.

Bankalternativ

En annan avgörande faktor när du väljer den bästa Battlefield-bettingsidan är eSports betalningsalternativ. eSports betting-appen att gå med bör erbjuda flexibla, snabba och säkra bankalternativ. Alla populära onlinebetalningsmetoder bör stödjas. eSports insättningsmetoder och uttag bör också vara snabba.

Esports betting bonusar

För dig som vill öka sin bankrulle, kampanjer som och ingen insättningsbonus och insättningsbonusar räknas också. Några av de bästa bettingsidorna där bonusar kan hittas inkluderar BetWay, 22Bet, Bet365 och Betsson.

Bästa Battlefield eSports bettingsidor
Battlefield eSports turneringar och tävlingar

Battlefield eSports turneringar och tävlingar

Battlefield är inte lika aktivt som andra FPS-spel på eSport-scenen. Det finns inga vanliga turneringar och tävlingar som i Valorant, Counter-Strike: Global Offensive, Tom Clancy's Rainbow Six Siege och Call of Duty. Detta beror på att de senaste avbetalningarna inte har varit särskilt fokuserade på e-sport. De tidigare utgåvorna av FPS-spelen var dock aktiva tidigare och lockade till sig flera toppturneringar och tävlingar.

Battlefield eSports turneringar och tävlingar
Finns det ett Battlefield-mästerskap?

Finns det ett Battlefield-mästerskap?

VM är crème de la crème inom e-sport. Denna turnering går under olika namn beroende på e-sport. Tyvärr för Battlefield finns det inget VM eller en stor turnering eftersom tv-spelet inte är så populärt inom e-sportbranschen. Men när den senaste delen, BF2042, får draghjälp, kommer det säkert att bli en ledande turnering för att kröna det bästa laget som kommer att delta.

Även om det inte finns några främsta turneringar för tillfället, kommer flera tidigare turneringar verkligen att återupplivas inom en snar framtid när Battlefield får fotfäste inom eSports. Nedan är några av de stora Battlefield-turneringarna som kan vara på gång.

Montering Vinter

Uppbackad av Assembly Organizing Oy, Assembly Winter är ett finskt eSport-evenemang som har varit aktivt sedan 90-talet. 2007, till exempel, lockade turneringen flera Battlefield 2142-matcher där en total prissumma på $13 644,88 delades ut. Tyvärr fanns det inga Battlefield-evenemang uppställda i Assembly Winter 2021-turneringen, men Battlefield kommer säkert att visas när den senaste delen lanserar eSports-läget och lagen börjar bygga sina BF-listor.

ESL One

Electronic Sports League One, även känd som ESL One, är en annan Battlefield-turnering som försökte lyfta Battlefield till eSport-scenen för några år sedan. Turneringen lockade flera topplag i vintersäsongens finaler 2015 i Köln, Tyskland.

Åtta lag uppdelade i två grupper kämpade om äran. Efter fruktansvärda strider är det Epsilon eSports som tog lejonparten av prispotten på 35 000 € efter att ha slagit ut INTZ e-Sports. När Battlefield 2042 har aktualiserat sina eSports-lägen kommer ESL One definitivt att ha det ombord i sina turneringar och tävlingar.

ESB-ligan

Även om det inte lockar de enorma prispotterna vi ser i andra tävlingar, har ESB League gjort Battlefield V lite rättvisa trots tv-spelets brister. Det har anordnats flera turneringar av ESB, och ställt upp några av de mest konkurrenskraftiga lagen med Battlefield 5-listor. När Battlefield 2042 får inaktiv eSport är detta en av turneringarna som kommer tillbaka.

Zürich Invitational

Zurich Invitational är en annan turnering som satte Battlefield på eSport-kartan. ESB är värd för turneringen tillsammans med GameTurnier, eStudios och g4g.ch. Under säsongen 2019/2020 lockade evenemanget fyra Battlefield 1-lag i en dubbel-eliminering, 5v5 Domination-match, inbjudningsbar Battlefield 1 LAN-evenemang på PS4.

Prispotten var inte så stor, men Battlefield-fansen hade åtminstone en chans att bevittna spelet på en tävlingsscen. Om Battlefield 2042 realiserar eSports-lägena kommer den här turneringen sannolikt att återupplevas.

Ovanstående är några av Battlefield-turneringarna och tävlingarna. Tyvärr finns det inte så många tävlingar att satsa på just nu när spelet floppade på e-sportscenen.

Men med DICE som ser fram emot att sätta upp Battlefield 2042 för eSports, genom att avslöja de rankade och eSports-lägen som ännu inte har släppts, kommer företaget sannolikt att samarbeta med eSports-turneringsarrangörer för att vara värd för flera eSports-evenemang, förmodligen ett Battlefield World Cup.

Finns det ett Battlefield-mästerskap?
Bästa Battlefield eSports-lag

Bästa Battlefield eSports-lag

Nu när Battlefield inte är populärt på e-sportscenen finns det inte så många eSports proffsteam. Inom e-sport tenderar lag att skapa listor på populära e-sporter som lockar stora prispotter, till exempel DOTA 2, CS: GO, FIFA och Valorant.

Men nu när Battlefield är redo för en eSport-comeback kommer de lag som har dominerat tidigare säkert göra comeback.

Några av lagen att förvänta sig inkluderar;

PENTA Sport

PENTA Sports grundades 2013 och är ett tyskt eSports-lag som satt spår på Battlefield-tävlingsscenen. Den deltog i säsongen ESL One Battlefield 4 Winter 2015. Laget gjorde det bra, men tyvärr slutade det trea. Kanske, om Battlefield 2042 släpper sina eSports-lägen, kommer teamet att skapa en lista och komma tillbaka till aktiv konkurrens. Under 2021 har teamet varit aktivt på CS: GO-scenen.

Epsilon eSports

Ett annat topplag som borde finnas med i Battlefield eSports är Epsilon eSports, en eSportsorganisation som grundades 2008. Laget vann säsongen ESL One Battlefield 4 Winter 2015 och slog INTZ e-Sports. För tillfället har Epsilon eSports listor i Call of Duty, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA, Gears of War och H1Z1. Med tanke på lagets tidigare bedrifter i Battlefield 4, kan ledningen överväga att skapa en BF2042-lista.

Ovanstående är några av de populära Battlefield eSports-lagen. Förmodligen, när Battlefield 2042 gör sin debut i eSports när eSports-läget är aktivt, kommer andra eSports-lag med huvudämne i FPS-spel, till exempel Astralis, Entropiq, Extra Salt, Team Vitality och Movistar Riders, att skapa Battlefield-listor.

Bästa Battlefield eSports-lag
Battlefield betting För- och nackdelar

Battlefield betting För- och nackdelar

Precis som de två sidorna av samma mynt har Battlefield-betting såväl fördelar som nackdelar.

Fördelar

  • Tillgänglighet för Battlefield på bettingsidor – Idag har många eSports bettingsidor eSports bettingmarknader. Spelare behöver inte gå igenom många bettingsidor för att hitta bookies med Battlefield-spelmarknader.
  • Vinn riktiga pengar – Den andra fördelen med slagfältsbetting är att spelare har en chans att vinna. Men för ordens skull, spelare kan bara vinna riktiga pengar om de spelar på Battlefield-spelsajter för riktiga pengar.
  • Lukrativa bonusar och kampanjer– Nu när det är hård konkurrens mellan eSports bettingsidor finns det massor av fantastiska Battlefield bettingbonusar för både nya och befintliga spelare.

Nackdelar

  • Brist på data – Till skillnad från vanliga sportvadslagning har eSports, inklusive Battlefield, inga rådata som spelarna kan basera sig på för att lägga vad.
  • Risk för beroende – På samma sätt som att spela på Battlefield kan vara beroendeframkallande, innebär satsningar på spelet också risker för missbruk, och följaktligen problemspelande.
Battlefield betting För- och nackdelar
Battlefield betting odds förklaras

Battlefield betting odds förklaras

Innan spelarna sätter sig i händelsernas centrum måste de förstå Battlefield-odds. Till att börja med är betting odds representationen av en händelse som inträffar eller inte. Tumregeln är alltid, ju högre odds, desto lägre vinstchanser och vice versa.

Battlefield betting oddsformat

Det finns tre vanliga oddsformat. Vissa bettingsidor stöder bara ett oddsformat, medan andra stöder alla tre formaten.

  • Brittiska odds: Även kallade bråk- eller brittiska odds, dessa odds representeras i bråkdelar, till exempel 5/2. Siffran till vänster är det belopp som spelarna vinner för att satsa det som står till höger, plus deras initiala insats.
  • Amerikanska odds: Dessa odds representeras med en plus- eller minussymbol. Den förra betecknar underdog, medan den senare är för favoriterna. Amerikanska odds med ett plustecken visar vinsten som spelarna gör för varje satsad $100, medan minustecknet indikerar summan en spelare måste satsa för att tjäna $100 som vinst.
  • Europeiska odds: Även känd som decimalodds, dessa odds representeras i decimaler. För att veta beloppet som ska vinnas bör spelare multiplicera sin insats till decimalodds.
Battlefield betting odds förklaras
Bettingtips

Bettingtips

Som traditionell sportspel, Battlefield eSports betting kräver vissa strategier för att öka spelarnas chanser att vinna. Det här segmentet delar flera Battlefield-speltips.

Det första är att bekanta sig med Battlefields spelregler och regler. Många spelarna börjar satsa blint utan att förstå dynamiken i spelet. Ha ett grepp om hur spelet spelas, och viktigast av allt, vadslagningsmarknaderna och oddsen. Utan att lära sig dynamiken i spelet riskerar spelare att satsa på mycket omöjliga resultat.

Nästa sak är att förstå Battlefield eSports-scenen. Spelare måste vara medvetna om de bästa tävlingarna och favoriterna för varje match eller turnering. Kolla in den senaste formen av lagen som kämpar mot det och lita alltid på oddsen. Kom ihåg att ju högre odds, desto lägre är chansen att satsningen går igenom. På samma sätt, ju lägre odds, desto högre chanser att vinna.

Slutligen, följ vad experterna säger. Inom Battlefield eSports betting följer vissa experter spelet noga och förutspår vinnarna. Även om Battlefield-spelförutsägelser inte garanteras kommer att gå igenom, har de ganska hög noggrannhet.

Även om spelet inte är så populärt på eSport- och bettingscenen kommer den nya delen att förändra saker till det bättre. Räkna med att den börjar slå i marken när de efterlängtade funktionerna, rankade och eSports-lägen, släpps.

Bettingtips