Bästa Warcraft vadslagningssajter 2024

Spelet släpptes ursprungligen 2002 som 'Warcraft 3: Reign of Chaos' och utvecklades av Snöstorm och släpptes för Microsoft Windows som en del av en redan berömd Warcraft-videospelserie. Men det var inte förrän släppet av dess expansionspaket, 'The Frozen Throne', några år senare 2003, som Warcraft 3 blev en viktig del av e-sportscenen.

Det skulle bli en konstant närvaro i en mängd olika eSports-festivaler, såsom Electronic Sports World Cup, World Cyber Games och World Series of Video Games, för att nämna några. Det skulle vara särskilt populärt i Sydkorea och Kina. Medan dess popularitet avtog något under 2010 på grund av introduktionen av olika andra eSporttitlar, bibehöll den en stark efterföljare som har vuxit under de senaste åren.

Warcraft 3 utspelar sig flera år efter händelserna i Warcraft II och följer berättelsen om den brinnande legionens försök att gripa den fiktiva världen Azeroth med hjälp av en armé av de odöda ledda av den fallne paladinen Arthas Menethil. Den följer Human Alliance, Orcish Horde och Night Alves när de arbetar tillsammans för att stoppa dem innan de korrumperar världsträdet.

Warcraft 3 är ett realtidsstrategispel som utspelar sig i en fantasivärld. Realtidsstrategi, eller RTS, är en undergenre av strategi videospel där alla spelare kan spela samtidigt i "realtid" snarare än i turordning.

I ett strategispel i realtid, som Warcraft, placerar varje spelare byggnader och manövrar enheter under sin partiella kontroll för att säkra kartplatser och/eller decimera sina motståndares resurser. Det är möjligt att bygga ytterligare enheter och byggnader i ett traditionellt RTS-spel, även om detta vanligtvis begränsas av behovet av att spendera insamlade resurser.

För att sammanfatta det inkluderar ett RTS-spel som Warcraft resursinsamling, baskonstruktion, teknisk utveckling i spelet och indirekt enhetskontroll.

Bästa Warcraft vadslagningssajter 2024
Zhang Wei
ExpertZhang WeiExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Satsar på Warcraft

När spelet ökade i popularitet och allt eftersom eSports bettingscenen utvecklades var det oundvikligt att bookmakers, sportsbooks och wow eSports bettingsajter skulle börja inkludera Warcraft 3 i sitt bettingerbjudande.

När du har bestämt dig för att satsa på Warcraft måste du hitta rätt eSports bettingsida för vadet du tänker lägga. eSports betting är nu tillgängligt på ett ökande antal hasardspelssidor online, allt från traditionella bookmakers till specialiserade eSports bettingsajter.

Att satsa på videospel kan verka annorlunda än traditionella sportbetting, men när du vänjer dig vid e-sport kommer du att se att en satsning på eSport-action är precis samma sak som att satsa på fotboll, basket eller hästkapplöpning.

Så, hur gör du en eSport-satsning och hur vinner du din satsning? Det är samma sak som att göra och vinna en traditionell satsning. Välj den eSport-spelmarknad du är intresserad av och kolla in eSport odds för att se till att det är rätt för dig.

Den stora fördelen med eSports betting är att det är mer interaktivt med gemenskaper, livestreaming, statistik, sociala medier och mer från de bästa eSports bookmakers som gör vadslagning på videospel till en så fantastisk vadslagningsupplevelse.

Varför är Warcraft populärt?

Warcraft 3 var en stor framgång, och det återskapade flerspelarspel online under den korta varaktigheten sedan det släpptes. Spelet sålde miljontals exemplar, etablerade en kultstatus och en enormt lojal fanbas. När spelet gick in i e-sportens konkurrenskraft, skapade det en mängd populära turneringar och stjärnspelare.

Med så många framstående spel på marknaden för e-sportspel har Warcraft 3 förbisetts något av bookmakers, även om professionella turneringar fortsätter att äga rum på olika platser runt om i världen nästan varje år.

Blizzard, å andra sidan, vet hur man återuppväcker en gammal klassiker. När populariteten för Warcraft 3 avtog, bestämde sig Blizzard för att blåsa nytt liv i spelet. Warcraft 3: Reforged, en visuellt förbättrad och uppdaterad version av det klassiska spelet, släpptes 2020.

Internetgemenskap

Spelet var särskilt populärt i Kina, Sydkorea, Tyskland, Sverige och Japan. Miljontals människor runt om i världen tittade på turneringar som Electronic Sports World Cup, World Cyber Games, World eSports Games, International eSports Festival och World Series of Video Games. Och spelet var inte bara begränsat till professionella tävlingar; det hade hundratusentals användare på olika amatörtävlingsarenor som Battle.net.

Spela Warcraft online

Spelare i Warcraft 3 placeras på en karta och måste samla resurser som guld och timmer för att utveckla sin bas och bygga en tillräckligt stor armé för att besegra sin motståndare.

Och det är bara början på spelet. För att vinna spelet måste en spelare försvara sin bas samtidigt som den förstör fiendens bas. Bland dess många nya funktioner introducerade Reign of Chaos två nya raser: Night Elves och Undead för att gå tillsammans med de ursprungliga Orcs and Humans, vilket ökade antalet raser till fyra.

Warcraft 3 är ett av få spel som inkluderar hjältar i arméenheter, till skillnad från spel som Dota, League of Legends eller Starcraft 2, där du antingen kontrollerar en mästare eller koncentrerar dig enbart på att bygga bas. Varje Warcraft 3-lopp har en unik hjälte, där varje hjälte klassificeras baserat på deras kärnstatistik - styrka, smidighet och intelligens.

Några av de bästa hjältarna från varje ras är Mountain King for the Humans, The Orc's Tauren Chieftain, favoriten Death Knight from the Undead i sena spelet och Demon Hunter of the Elven-loppet, som utan tvekan har de värsta hjältarna i spelet .

Stora Warcraft-spelare

Warcraft 3 var med största sannolikhet det första datorspelet i historien som gav upphov till eSport-legender. Det fanns många välkända namn på Warcraft 3:s konkurrenskraftiga spelscen.

Li 'Sky' Xiaofeng

Li Xiaofeng var en kinesisk Warcraft 3-mästare som revolutionerade hur mänskligheten representeras i spelet. Han vann World Cyber Games i Kinas röda tröja 2005 och 2006. Denna tävling ansågs vara höjdpunkten av internationellt Warcraft 3-spel, och Lis seger i den två år i rad gav honom en plats i World Cyber Games hall of fame .

Yoan 'ToD' Merlo

Yoan Merlo är ännu en välkänd spelare som har vunnit World eSports Games, Blizzard Worldwide Invitational och Cyberathlete Professional League. Han presterade också utmärkt vid World Cyber Games, där han vann silver- och bronsmedaljer och utsågs till den bästa Warcraft 3-spelaren 2007.

Wang 'Infi' Xuwen

När han spelade spelet var Wang Xuwen känd för att ha uppfört många offensiva och defensiva torn. Han vann många turneringar, inklusive International eSports Festival 2007, KODE5 i Moskva, World eSports Games 2008, World Cyber Games 2009 och Warcraft 3 Champions League Season XIV med team World Elite.

Finns det en Warcraft-turnering eller -liga?

Den kanske största och mest efterlängtade Warcraft-turneringen är ESL Pro Tour, eller det som ibland kallas DreamHack Open.

Dreamhack började i början av 1990-talet som en liten sammankomst av klasskamrater och vänner i källaren på en grundskola i Malung, Sverige. Det flyttades till skolans cafeteria 1994, och blev ett av de större regionala demoteknik- och spelevenemangen på den tiden. Detta var också det första evenemanget som fick namnet DreamHack.

Arrangemanget, som ägde rum 1997 på Arena Kupolen i Borlänge, blev Sveriges största LAN-fest och då den tredje största festen i Skandinavien. Dessutom hölls DreamHack 2001 och efterföljande evenemang på Elmia mässan i Jönköping, där den legat sedan dess.

Den 15 november 2012 tillkännagav DreamHack ett partnerskap med Major League Gaming (MLG) och Electronic Sports League (ESL) för att stödja tillväxten och utvecklingen av de nordamerikanska och europeiska e-sportscenerna. Dessa samarbeten inkluderade universella rankningar, enhetliga konkurrensstrukturer och andra funktioner.

Den 30 september 2020 meddelade ESL att de hade beslutat att gå samman med DreamHack. De två verksamheterna fungerar som ett, men de två varumärkena drivs oberoende av varandra. ESL Pro Tour 2020 är världens första Warcraft 3 professionella turné. ESL, i samarbete med DreamHack, organiserar, sponsrar och är värd för evenemanget.

Föga överraskande är Sydkorea det bästa landet som vann tävlingen på världsscenen. När Gen.G, ett Kalifornien-baserat e-sportföretag, öppnade Gen.G Elite Esports Academy i Seoul 2019, gick de så långt som att säga att "Sydkorea anses fortfarande vara e-sportens mecka" och att "det här det är där de flesta av talangerna finns"

Sydkorea har alltid varit definitionen av hur konkurrenskraftigt videospel är. Onlinespel tog slut i Sydkorea tidigare och snabbare än någon annanstans i världen. När nationen först introducerade höghastighetsinternet i slutet av 1990-talet såg man en ökning av antalet 24-timmarsspelkaféer som kallas PC-bang.

Dessa spännande, ofta underjordiska, arenor utvecklades till epicentra av spelkultur och så småningom värd för informella turneringar. År 2000 var sydkoreanska kabelkanaler de första i världen att sända onlinespeltävlingar.

Enligt en nyligen genomförd undersökning från utbildningsministeriet är eSport nu det femte vanligaste framtida jobbet bland sydkoreansk studenter, endast efter idrottare, läkare, lärare och skapare av digitalt innehåll. År 2022 kommer eSport till och med att ingå i Asian Games.

Toppspelare, som t.ex League of Legends' Lee Sang-hyeok, kodnamn Faker, uppnår samma nivå av berömmelse och förmögenhet som K-pop-idoler. Miljontals människor ställer in för att se dem spela i realtid på internet. Före pandemin trängdes fansen in på eSportsarenor som såg ut som en korsning mellan en rockkonsert och en pro-brottningsstadion.

Toppspelaren är, föga förvånande, av koreansk härkomst. Jang 'Moon' Jae Ho är femfaldig världsmästare i Warcraft 3, en före detta legendarisk Night Elf-spelare i Warcraft 3 och en Zerg-spelare i Starcraft II. Han har vunnit tre tv-sända nationella sydkoreanska ligor, samt fyra säsonger av MBCGames världskriget.

Moon sågs ofta i Warcraft 3 med strategier som blev standarden för många Night Elf-spelare och kallades för "5th Race". Han har deltagit i och vunnit de mest TV-sända Warcraft 3-spelen av alla Warcraft 3-spelare.

När Starcraft II släpptes tävlade han i stora evenemang för både Starcraft II och Warcraft 3, men Moon bytte så småningom till Starcraft II på heltid när han gick med Fnatic i januari 2012.

Moon dyker upp i dokumentärfilmen "Beyond the Game" som en av Warcraft 3-spelarna.

Betting på Warcraft hos leverantörer

Warcraft 3 bettingsidor är praktiskt taget fyrklöver nuförtiden, men det finns spel tillgängliga online. Det nyligen släppta Warcraft 3: Reforged, såväl som en hängiven fanskara som odlats under decennier, och framgångarna med vadslagning på World of Warcraft och Heroes of the Storm, har alla hjälpt Warcraft 3-spelscenen.

Det finns många sportsbooks där du kan satsa på Warcraft 3. Du måste överväga dina behov och preferenser när du letar efter den bästa online-sportboken. Faktorer som hur ofta du spelar och vilka typer av satsningar du vill lägga kan alla ha en inverkan på ditt beslut. Vissa människor kanske föredrar en online bookmaker med ett användarvänligt gränssnitt, medan andra kan vara mer bekymrade över antalet spel de kan lägga per dag.

För att satsa måste du först registrera dig hos en välrenommerad bookmaker. För att minska dina risker bör du först granska bookmakerns regler för vadslagning på Warcraft 3.

De bästa spelsajterna för Warcraft 3 är följande:

  • 1xBet
  • Betwinner
  • 10 bet
  • Parimatch
  • Betsson

Tänk på att bara för att en sajt erbjuder en eSport behöver det inte betyda att den erbjuder att satsa på alla matcher. Återigen, eftersom vissa online-sportböcker bara doppar tårna i vattnet när det gäller videospel, kan de välja att enbart fokusera på stora evenemang som internationella cuper samtidigt som de ignorerar matcher för mindre evenemang.

Tänk på att du inte bör begränsa dig till bara en sportbok. När det kommer till betting på Warcraft 3 är inte alla bookmakers skapade lika. Vissa kanske bara tillhandahåller ett fåtal marknader, medan andra kan erbjuda ett bredare utbud.

Viktigast av allt är att inte alla esport-bokhandlare är lika flitiga eller kompetenta på att prissätta sina marknader som andra. Så, innan du satsar, tänk på alla dina alternativ. Du kanske snart upptäcker att du har en bra uppfattning om vilka bookmakers som är mest givande att satsa med.

För att satsa fruktbart på Warcraft 3 är dessa saker de viktigaste sakerna att göra: lära sig spelet och titta på den aktuella formen av alla relevanta spelare och lag.

Att ha dessa saker i åtanke ger bra stöd eftersom de är sammankopplade. Det är också en bra idé att hålla utkik efter personalförflyttningar, eftersom även mindre förändringar kan ha stor inverkan på det totala resultatet av en Warcraft 3-match.

Var uppmärksam på aktuella spel eftersom de kan ha en inverkan på framtida spel om du vill tjäna mer pengar medan du satsar på Warcraft 3.

Följ de bästa Warcraft-lagen och satsa exakt

Vissa hävdar att Warcraft 3 var det första spelet som skapade de första eSport-legenderna. Detta kan bero på att Warcraft 3 är en mycket 1 kontra 1 eSport, med endast vissa kartor och turneringar som kräver en 2 mot 2.

ESL Pro Tour 2021 är en onlineturnering med spelare indelade i tre regioner: Amerika, Asien och Europa.

Den vanliga tävlingsvägen, oavsett region, är att anmäla sig till ett öppet kval och sedan få en plats i det stängda kvalet. Delta sedan i det stängda kvalet och ge utmanaren en plats. De högst rankade spelarna bjuds in till Challengern; de tävlar inte i kval.

Om du vill följa de bästa Warcraft 3-spelarna och kunna satsa korrekt, här är några av de bästa spelarna att hålla ett öga på.

Från Amerika måste du hålla utkik efter Victor 'Hitman' Lin från Oregon. Han är en aktiv Orc-spelare och spelar för närvarande för DuSt Gaming och Zero Effort. Även från Oregon, Abdulaziz "CrunCher" Abed är en aktiv mänsklig spelare. Han är för närvarande en del av DuSt Gaming.

På det asiatiska slagfältet Warcraft 3 är Lai "Colorful" Yongyun en professionell kinesisk Night Elf-spelare. Naturligtvis är Jang "Moon" Jae Ho en legendarisk Korean Night Elf-spelare som för närvarande spelar för DRX. Guo "eer0" Zixiang spelade Orc när han var med ZDR, men spelar nu Undead och tränas av WFZ.

Eom "FoCuS" Hyo Sub, Park "Lyn" Joon och Jeon "Soin" Jin Hwan är alla professionella koreanska Orc-spelare. Moon "Chaemiko" Chae Young, inte att förväxla med Jang "Moon" Jae Ho, är en professionell koreansk Human-spelare, som för närvarande är i liga med RAPTOR Gaming.

Xu "Fortitude" Yuxing, även kallad av en söt moniker "Romantic", är en professionell kinesisk spelare som specialiserat sig på mänskligheten.

På den europeiska sidan av spelet leder brädet den berömda Dmitry "Happy" Kostin, den bästa Warcraft 3-spelaren som någonsin kommer från Ryssland, som fokuserar på Undead-raset. Andriy "Foggy" Koren är från Ukraina och är specialiserad på Night Elf-loppet.

Sergey "HawK" Shcherbakov är en annan rysk spelare, men han är specialiserad på mänskligheten. Daniel "XlorD" Spenst är en professionell tysk Undead-spelare som för närvarande representerar mussport. En annan rysk spelare, Ilya "JohnnyCage" Yashenkov, är en aktiv Russian Human-spelare som för närvarande spelar för Thunder Ducks.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

Warcraft 3: Reforged förbättrar några aspekter av originalspelet samtidigt som kärnspelet lämnas oförändrat, vilket är bra. Reforged förstärker för det mesta det visuella. Strukturer, NPC:er, monster och majoriteten av enheterna har förbättrats jämfört med originalspelen.

Enspelarkampanjerna i Reforged kommer att hålla dig sysselsatt i timmar och timmar, eftersom de innehåller utökade berättelser berättade från olika rasers perspektiv. Dessutom ingår uppdrag från originalexpansionen Warcraft 3 och The Frozen Throne i Reforged.

Nackdelar

Avslöjandet av Reforged lovade en betydande grafisk översyn, och medan Reforged förbättrar det visuella, bidrar stela animationer till en övergripande visuell billighet. Vissa texturer och kartor har en konstig suddighet som gör att de verkar ha lägre upplösning än de är.

Eftersom du inte kan skapa speciella nyckelbindningar måste du gå in i dina spelfiler och ändra dem i en DOC- eller TXT-fil för att återskapa upplevelsen. Till råga på allt har användaravtalet för Reforged skrivits om så att Blizzard äger alla anpassade spel. Reforged erbjuder inte mycket nytt för veteraner att njuta av, och det tar bort funktioner som dessa spelare har vant sig vid.

Förstå Warcraft Betting Odds

Nu för tiden, online esport bookie förse spelarna med fyra olika typer av Warcraft 3-spel. Spel från spelmarknaden för matchvinnare, handikappmarknad, terminsmarknaden eller direkta vinnarmarknaden och specialmarknaden är exempel.

Matchvinnarmarknaden är den enklaste typen av spelmarknad att förstå. Spelare väljer vilket av de två lagen som vinner i slutet av spelet. Handicapspel placerar ett lag (vanligtvis favoriterna) i en poängmässig underläge (-0,5, -1 eller 1,5, till exempel), och för att vinna ett spel måste laget göra ett mål mer än deras handikapp.

Utöver de ovan nämnda marknaderna kan spelarna i Warcraft 3 placera satsningar på terminsmarknaden eller direkta vinnare, där de kan förutse segraren i en viss turnering innan den börjar, och specialmarknaderna. Specialmarknaderna är särskilt spännande eftersom de inkluderar spel som korrekt resultat eller antal dödade (över/under) som bara ett riktigt Warcraft 3-fan kommer att kunna förutse korrekt.

Warcraft tips och tricks

Det är oundvikligen ett hasardspel, som med all betting; men spelarna som vet mest om spelarna och lagen som tävlar kommer alltid att ha en bättre chans att placera ett vinnande vad. Innan du lägger dina satsningar på eSport, tänk på följande Warcraft 3-speltips.

Innan du lägger några satsningar bör du vara bekant med alla de bästa Warcraft 3-spelarna och lagen. Kontrollera resultaten från lag och spelare för att hjälpa dig att satsa. Om de två lagen har kämpat tidigare kommer det att ge dig en uppfattning om hur den här senaste matchen kommer att utvecklas. Detta är den typ av information som många spelarna använder för att hjälpa dem att välja topplaget i en olika e-sporter och traditionella sporter.

Till exempel, om en av spelarna har vunnit de senaste tio matcherna mellan dem, är det osannolikt att spelaren som har förlorat dessa tio matcher vinner den elfte matchen. Innan du utser en vinnare i en lagturnering bör du undersöka spelarna i varje lag. Hur ser varje lista ut? Slå upp varje spelares tidigare match- och tävlingsresultat för att få en bättre uppfattning om vilket lag som är starkast.

About the author
Zhang Wei
Zhang WeiAreas of Expertise:
eSport
About

Zhang Wei, mer känd på Esports arenan som "DragonMaster", har skapat en nisch som tankeledare i korsvägen mellan onlinekasinon och Esports. Med en osviklig instinkt för trender, i kombination med en noggrann känsla för detaljer, är han både en strateg och en visionär på området.

Send email
More posts by Zhang Wei