Nyheter

November 15, 2023

Snoop Dogg expanderar till teknik med Death Row Games: Diversifiering av spel och stärka skapare

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Rapparen Snoop Dogg, känd för sin framgångsrika musikkarriär, har utökat sina affärssatsningar till teknikens värld. Tillsammans med sin son, Cordell Broadus, har Snoop tillkännagett lanseringen av Death Row Games, en spelstudio fokuserad på att ge möjligheter för olika kreatörer och utöka berättelsen kring spel.

Snoop Dogg expanderar till teknik med Death Row Games: Diversifiering av spel och stärka skapare

Diversifiering av företagsportföljen

Snoop Dogg har byggt upp en mångsidig affärsportfölj genom åren, med många framgångsrika satsningar. Den här veckan lade han ytterligare en fjäder på mössan genom att gå in i teknikbranschen. Death Row Games syftar till att skapa ett utrymme för olika kreatörer i spelekosystemet och bidra till beslutsprocessen i branschen.

Unreal Engine 5: The Foundation of Death Row Games

Death Row Games förlitar sig på Epic Games Unreal Engine 5 (UE5), en community-baserad plattform som gör det möjligt för kreatörer att utveckla innehåll med öppen källkod. Den mångsidiga koden gör det möjligt att skapa spel som är funktionella på olika konsoler, inklusive Xbox, Playstation, PC och VR-enheter. Epic Games tar ut en royaltyavgift på 5 % för utvecklare som säljer sitt innehåll via plattformen.

Snoop Doggs engagemang i spel

Snoop Dogg har varit involverad i spelbranschen ganska länge. Han har varit en del av esportspelkollektivet FaZe Clan och har till och med haft ett anpassat skal i populära spel som Call of Duty och Call of Duty: Modern Warfare. 2019 lanserade han Gangsta Gaming League, sin egen e-sportturneringsserie. Dessutom har Snoop släppt en exklusiv NFT-samling med titeln "A Journey with the Dogg" 2021.

Snoops affärsverksamhet

Death Row Games ansluter sig till Snoop Doggs omfattande lista över affärsföretag, som har ett uppskattat nettovärde på 160 miljoner dollar. Några av hans anmärkningsvärda satsningar inkluderar en produktlinje för husdjur, ett riskkapitalföretag som heter Casa Verde Capital, cannabismärket Leafs by Snoop, Snoopadelic Films, Indoggo-ginlinjen och mer.

The Future of Death Row Games

Även om det är osäkert om Snoop kommer att utföra en Fortnite-konsert som Travis Scott, har han redan gjort sina avtryck i spelmetaversen. Snoop var värd för en virtuell föreställning och släppte anpassade NFT:er för fans i The Sandbox gaming metaverse 2021. Med Death Row Games siktar Snoop och hans son på att skapa en plattform som visar upp kulturen och berättelserna för olika kreatörer, särskilt de från underbetjänade samhällen.

Sammanfattningsvis markerar Snoop Doggs intåg i teknikvärlden med Death Row Games ytterligare en milstolpe i hans framgångsrika karriär. Genom att ge möjligheter för olika kreatörer och bidra till spelindustrins beslutsprocess, strävar Snoop efter att bredda narrativet kring spel och visa upp kulturen i underbetjänade samhällen.

Senaste nytt

Echo Esports segrar i Intense Race to World First
2023-11-27

Echo Esports segrar i Intense Race to World First

Nyheter