Overwatch Betting: En praktisk nybörjarguide

Overwatch League

2023-01-05

Ethan Tremblay

Online esports betting har sin beskärda del av utmaningar. Det kan vara svårt att definiera Overwatch-betting, vad med de många operatörerna och alla som behöver förstå triggerpunkterna i olika spellägen och möjligheter.

Overwatch Betting: En praktisk nybörjarguide

Även med allt detta i åtanke är Overwatch-betting fortfarande svårt. Det är ett komplicerat spel där det ofta är svårt att bestämma det bästa tillvägagångssättet på grund av det stora antalet variabler som spelar. 

Det är här vi kommer in i bilden. Det här är vår professionella guide till Overwatch onlinespel och några idéer och taktiker för att göra det effektivt. Innan du lägger din första Overwatch-satsning, fortsätt läsa för att lära dig allt du behöver veta.

Vad är Overwatch?

Overwatch är skapandet av Blizzard Entertainment, en världskänd spelutvecklare. Spelet blandar aspekter från MOBAs som Dota och League of Legends med traditionella first-person shooter-spel. Overwatch är en intressant e-sport att titta på, vilket är en av faktorerna till att titeln är framträdande inom e-sportspel.

Blizzard släppte uppföljaren till Overwatch den 4 oktober 2022. Overwatch 2 innehöll flera nya funktioner och uppdateringar och några nya hjältar. Liksom CS: GO-betting har Overwatch 2 betydande förändringar i lagsammansättningen genom matcher, vilket gör det till en utmärkt kandidat för livebetting. Overwatch 2 är en potentiell guldgruva för värdespelare som är bekanta med spelet och lagen och kan förutsäga vad som kommer att hända.

Matcher tidigare 6v6 är nu 5v5, vilket gör individuella spelarprestationer betydligt mer avgörande. Andra anmärkningsvärda uppdateringar och tillägg inkluderar sex nya kartor, inklusive New Queen Street, Colosseo, Circuit Royal Esperança, Midtown och Parasoa. Några av dessa kartor inkluderar det nya "Push-spelläget". Overwatch 2 har nu en pingmekanism som liknar Apex Legends.

Är Overwatch värt att satsa på?

Det råder fortfarande en viss tvekan om OW2 kommer att stimulera expansionen av Overwatch betting online. Icke desto mindre, med Overwatch 2:s release som ett gratis-att-spela-alternativ, verkar det logiskt att förvänta sig att spelets spelarbas kommer att expandera avsevärt. Ett spels framgång inom e-sport kan spåras tillbaka till dess stigande profil i spelgemenskapen.

Overwatch har alltid varit ett oförlåtande spel för dålig prestanda. Eftersom Overwatch 2-tävlingar spelas på 5v5 snarare än 6v6, kan de minsta förändringarna ha en enorm inverkan på resultatet av en match. Detta orsakar större svängningar än typiska i Overwatch-spelresultat, men favoriter verkar fortfarande råda i de flesta serier. Men med tanke på faktorerna ovan är störningar fortfarande troliga. Det är särskilt sant i Overwatch League, där laglistorna tenderar att vara större.

Steg-för-steg-guide om Overwatch-spel

Vi kommer att hålla den här delen kort. Här är i fem enkla steg hur man satsar på Overwatch:

  1. Välj en pålitlig och säker e-sportbok som innehåller Overwatch onlinespel.
  2. När du har bestämt dig för en Overwatch-spelsajt, gå till registreringssidan och ange den nödvändiga informationen. Kom ihåg att du måste verifiera och godkänna något senare, så använd din faktainformation.
  3. Nästa steg är att hitta den eller de matcher som du vill satsa på. Eftersom du är sugen på att satsa på Overwatch, kanske du vill gå till OWL (Overwatch League) spelmarknaden.
  4. Gå inte bara med dina instinkter efter att ha upptäckt en match som låter lovande. Lär dig så mycket som möjligt om statistiken, truppen och eventuella laguppställningsändringar eller justeringar som gruppen kan göra. Genom att hitta så mycket information som möjligt om båda lagen kan du göra ett mer välutbildat val.
  5. När du har bestämt dig, bedöm risken och sätt in några pengar. Du kan komma åt betalningsskärmen genom att välja insättningsknappen (eller något liknande). Välj ditt favoritbetalningsalternativ, ange önskat betalningsbelopp och fortsätt med den nödvändiga auktoriseringen.
  6. Det sista steget i Overwatch onlinespel är enkelt. Gå tillbaka till matchen du valde i steg två, välj din favoritinsatstyp, ställ in din insats och klicka på "place bet" eller något liknande. Nu behöver du bara se om din satsning går ut.

Vanliga Overwatch-speltyper

Du får göra flera olika satsningar på Overwatch-matcher och turneringar. De bästa Overwatch bettingsidorna tillhandahåller följande typer av insatser:

Turneringsvinnare

En satsning av det här slaget, känd som en "outright", placeras på den eventuella mästaren i en tävling. Det kräver ett sundt omdöme och förståelse för konkurrerande lags komparativa styrkor och nackdelar. Det är dock en ganska enkel satsning att placera.

Matchvinnare

Återigen, detta är en ganska grundläggande satsning. Allt du behöver göra är att välja vilken sida som vinner en individuell match. Återigen, trots den till synes lätta satsningen, är det nödvändigt att ha en solid förtrogenhet med varje lags styrkor och senaste form. Du kan placera flera av dessa satsningar på en enda insatskupong. Denna strategi, känd som en "ackumulator" eller "parlay", är idealisk för att satsa på turneringsfavoriter i tidiga omgångar och är tillgänglig på de flesta Overwatch bettingsidor.

Kartvinnare

Overwatch-matcher kan delas in i kartor. Det är här du satsar på den sida du tror kommer att vinna en viss karta. Du kan också satsa på hur många kartor du tror att en sida kommer att vinna i en matchup. Ett annat sätt att satsa på antalet vunna kartor i en match är att spela på karthandikappmarknaderna.

Totalt antal kartor

Detta är en satsning på hur många kartor ett lag vinner totalt. Det är inte olikt att satsa på det totala antalet mål i en fotbolls- eller ishockeymatch.

Live Betting

Livebetting, ibland kallat in-play betting, är ett reaktivt bettingformat populär i konkurrenskraftiga videospel som Overwatch. Att spela på den här nivån kräver inte bara omfattande förtrogenhet med Overwatch utan också snabba och smidiga resonemang. Det skulle vara bäst om du gav detta ett försök när du har fått lite mer övning med Overwatch onlinespel under bältet. Om detta är vad du vill göra bör du leta efter Overwatch bettingsidor som tillhandahåller det.

Tips för en effektiv Overwatch-satsningsstrategi

När du utvecklar en vinnande strategi för Overwatch-spel på nätet kan du följa samma idéer för traditionella sportbetting. I många avseenden är vadslagning i Overwatch jämförbar med andra lagsporter. Här är några enkla tekniker som du kan använda för att utveckla en vinnande Overwatch esport-bettingstrategi.

Vet hur hjältar fungerar

Overwatch är ett first-person shooter där lag av spelare tar på sig rollerna som olika hjältar. Varje hjälte har sin egen uppsättning styrkor och svagheter, och att förstå fördelarna och nackdelarna med var och en av dessa karaktärer är en av de mest avgörande komponenterna i Overwatch-betting. Att studera karaktärskompositionerna är den viktigaste lärdomen om du vill veta hur man satsar på Overwatch.

Dessa hjältar är gjorda för att användas mot specifika hjältar i speciella situationer. Du kommer att ha övertaget i förspelets strategi och satsningsbeslut om du vet vilka räknare du ska leta efter. Eftersom det är en av de sämsta idéerna vi någonsin hört att gå in i en livebettingström i Overwatch utan att känna till hjältarna, har det företräde i vår Overwatch-bettingguide.

Dessutom tillåts spelare att byta hjälte när som helst under spelets gång, så håll koll på vem som spelar och vem som kan vara din biljett till ett Overwatch-handicaptips. En justering kan drastiskt påverka villkoren för ditt spel, så håll utkik efter potentiella uttagsmöjligheter om din spelkupong tar en dålig vändning.

Gör din hemläxa om spelarna och lagen

Framgångsrika spelare inser att information är nyckeln till deras framgång. Om du vill kunna fatta sunda beslut angående Overwatch-betting, måste du hänga med i all aktuell utveckling i Overwatch-universumet. Även relativt triviala rykten kan vara värdefulla ibland. Du kan också undersöka med hjälp av resurser som ett Reddit-inlägg på Overwatch-betting.

Prova spelet själv

Att spela Overwatch kan ge betydande insikter i spelet, precis som fotboll kan hjälpa dig att bättre förstå hur du satsar framgångsrikt. Du kan få inblick i de spelbara karaktärernas förmågor på detta sätt. Det kan också visa dig hur elitspelare beter sig i vissa scenarier.

Slutgiltiga tankar

Att satsa på Overwatch kan vara väldigt roligt. Om du lägger ner tid och ansträngning för att göra välinformerade satsningar, finns det många potentiella vinster tillgängliga. Om du ska satsa på Overwatch bör du veta mycket om spelet och hur du spelar det, precis som du skulle göra för alla andra bettingar.

Dessutom, bekanta dig med de många möjliga satsningarna för ett Overwatch-spel eller en turnering. För att lyckas med Overwatch-betting måste du veta vad som händer i samhället och ha ett system för att övervaka dina pengar. Du kommer sannolikt att ha viss framgång i Overwatch-betting om du följer den här expertguiden.

Senaste nytt

Grunderna i Fortnite Betting
2023-03-30

Grunderna i Fortnite Betting

Nyheter