Vad är eSport-coacher och vad gör de?

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Om du är intresserad av e-sport kanske du har märkt ett inlägg för en tränare på ett universitet eller en mindre gräsrotsorganisation. Du kanske undrar, "Vad är esportcoacher eller esportcoachning, och varför är de så viktiga för spelindustrin?"

Ett framgångsrikt e-sportlag har en dedikerad tränare som hjälper dem att lägga strategier, bedöma motståndet, bygga lagenhet, öka moralen, vägleda enskilda spelare och vinna turneringar. För maximala resultat samarbetar esporttränare med esportchefer och esportanalytiker.

Vad är eSport-coacher och vad gör de?

Vad är eSportscoaching?

Coaching inom e-sport inkluderar att tillhandahålla expertis, utarbeta strategier, och främja sammanhållning mellan spelarna. Som ett team måste de arbeta med sin kommunikation, spelförmåga och förmåga att släppa personliga problem och fokusera på laget. De måste göra saker för att stärka sina kontakter med varandra regelbundet.

Här kommer vi att diskutera huruvida e-sporttränarjobb är rätt väg för dig, såväl som de exakta uppgifterna för en e-sporttränare, hur dessa uppgifter kan förändras beroende på lagets storlek, vilken typ av spel som coachas, och andra faktorer.

Ansvaret för eSportcoacher

Inom eSport är tränarens primära fokus på laget snarare än enskilda spelare, som det skulle vara för en vanlig manager. Framgång kommer att vara resultatet av idrottarnas förbättrade förmåga på planen och eliminering av icke-sportsliga påfrestningar, såsom fysiska problem och känslomässiga bördor.

En esportcoach ansvarar för följande uppgifter:

  • Bestäm tillståndet för metan och använd den informationen för att utveckla vinnande planer som använder ditt lags förmågor.
  • Öka spelare-till-spelare-kommunikationen. Det är möjligt att uppnå detta mål genom teambuildingövningar och analys av spelmaterial för att upptäcka avgörande fall av missförstånd.
  • Använd olika tekniker för att hålla humöret uppe i ditt lag och ge dem ett vinnande tankesätt på planen.
  • Gå till botten med en spelares problem och ge råd om dessa problem så att de kan fokusera på sitt spel utan distraktion.
  • Se till att teamet har allt det behöver innan de ger sig av på en resa. Syftar på spelartröjor, sponsorutrustning och andra föremål med lagets logotyp.
  • Skapa vänskapliga tävlingar mellan lagen för att ge dem ytterligare chanser att finslipa sina färdigheter.
  • Samarbeta med klubbens chefer för att avgöra vilka turneringar du ska delta i. Om tränaren är en anställd, se till att spelarna vars avgång begärs har fått tillräcklig service från laget för att motivera att de lämnar.
  • Om några är närvarande, samarbeta med teamanalytikerna för att undersöka detaljerad spelstatistik och spel-för-spel-konton för att nollställa lagets mest uppenbara svagheter. Laganalytikern skulle också samarbeta med lagledningen för att studera tävlingen och avgöra hur man bäst förbereder sig för kommande matchups.

Det är en ganska detaljerad sammanfattning av eSporttränares uppgifter, men det är viktigt att komma ihåg att tränarens arbetsbelastning kan utökas eller minska beroende på omfattningen av verksamheten som klubben ställer upp.

Här kommer vi att utveckla vad eSports tränare gör för att förtydliga dem.

Team Strategiutveckling och analys

Som tränare ska man sträva efter maximal segerprocent. På så sätt vinner alla — klubbarna och spelarna. Därför är en av de bästa metoderna för att uppnå detta mål att engagera en toppklass med fantastiska strategier.

Ta den populära MMORPG League of Legends som ett exempel. Det finns över 150 spelbara karaktärer, 180 utrustningar, fem spelarroller, fem runrutter, 55 000+ runpermutationer och uppdateringar av spelet varannan vecka, tillsammans med en ny eller uppdaterad mästare varje månad eller så. Det finns mycket att tänka på när det gäller strategi, med att behöva bestämma sig för karaktärer, runor och byggen.

Dessutom finns det en gråzon inblandad. Varje aspekt av spelet, från de utvalda mästarna till föremålen som skapats till runorna, måste vara tillräckligt flexibel för att anpassa sig till den andra sidans förmågor, spelarens färdigheter och spelets omständigheter. Om det andra laget saknar en kärnmästare som kan orsaka magisk skada, till exempel, kan vårt lag välja att köra tre stridsmästare och ändra vår konstruktion för att förbättra vår försummelse av fysisk skada (känd som rustning).

Detta är en mycket grundläggande illustration av hur spelare kan anpassa spelmekaniken. Varje spelares potentiella handlingar inom ramen för en större strategi är en annan komponent. Ett stort fokus för spel som Counter-Strike: Global Offensive och Valorant ligger på denna mekaniker.

Använd Valorant-kartan Haven som ett exempel och koncentrera dig på den angripande sidan. De främsta utmärkande faktorerna mellan lagen, förutom deras spelares kompetens, är karaktärerna de väljer att spela, de vapen de köper och den roll som dessa faktorer spelar i lagets övergripande strategi.

I ett spel som Valorant är de avsedda att misslyckas om laget inte tillämpar en smart strategi. Det faller på tränarens händer att genomföra denna plan, eftersom de är mindre känslomässigt investerade i spelet än vad spelarna är och kan se helheten.

Utveckla styrkorna hos det nuvarande teamet

Enkelt uttryckt är en spelares framgång i denna direkt proportionell mot hur bra de spelar. Det är en win-win-situation: ju mer de uppnår, desto fler ställer in sig och desto mer pengar tjänar alla.

Tränaren kommer ofta att organisera scrims eller scrimmages för att hjälpa spelarna att bli bättre. För att testa nya taktiker och planer i en spelliknande miljö utan press från verklig konkurrens, erbjuder flera sporter uppvisningsspel mot lag av liknande kvalitet. Det finns ofta ingen insats i något av resultaten av dessa tävlingar.

Den ena varningen med scrims är att den andra sidan kan förutse och förbereda för din plan om du använder den.

Det är coachens ansvar att underlätta effektiv kommunikation mellan teammedlemmarna. Lagbyggande övningar, att uppmärksamma när en annars tyst spelare måste tala, och att känna igen uppkomsten av att utveckla spänningar mellan spelare och ta itu med dem innan de eskalerar är alla effektiva medel mot detta ändamål.

Team attityd och koncentration

Detta är en avgörande faktor för konkurrenskraftiga lag och turneringsbidrag. Till skillnad från i scrimmages är insatserna mycket högre i riktiga spel, och resultaten påverkar ofta direkt avkastningen på ROI för företagen som står för notan för både spelarna och tränaren.

Om laget inte kan prestera tillräckligt i dessa matcher kan tränaren få sparken, spelarna kan förlora sina startpositioner och organisationerna kan sänka sina löner. Det åligger tränaren att förhindra att dessa misstag får spelarna att kasta bort sitt hårda arbete.

Bäst tjänar företagets intressen

Som med alla andra företag, professionella esportsajter måste se till att de kommer att tjäna pengar på sina investeringar. Det skulle vara investeringar med längre löptid och förväntade ekonomiska vinster för verksamheten.

Naturligtvis vill du som e-sporttränare att dina spelare ska ge sina bästa prestationer på tävlingar så att de kan få största möjliga exponering. Men tränaren ger då och då råd under de få tävlingar där en e-sporttrupp kommer att delta. Ett trupp på toppnivå bör inte slösa tid och pengar på att tävla i en tävling på lägre nivå när de kanske övar för en tävling på högre nivå istället.

Eller så kommer teamet att få positiv publicitet i gengäld, vilket leder till en tyst men betydande fördel i det långa loppet inom det området. Det kan vara ett välgörenhetsevenemang där spelarna kan ta med donationer till den sak de valt, och laget får lite positiv press. Även om chefen och lagledningen normalt är ansvariga för dessa beslut kan en tränare ingå i sådana samtal.

Slutligen måste eSporttränarens lön motiveras av de förmåner han ger företaget. Om vi ​​inte gör det måste vi göra justeringar i vår ände av laget.

Image

Ska du börja titta på eSport-coachingjobb?

Du bör göra flera överväganden innan du bestämmer dig för om du ska bedriva e-sportcoachning eller inte. I den här delen går vi snabbt igenom dessa överväganden så att du kan avgöra om att vara coach är rätt val för dig.

Befaller respekt

Det är avgörande i vilken utsträckning du befaller de andra spelarnas respekt. Om du är en spelare och kan uppskatta allt det hårda arbete som spelare lägger ner, kommer du att få det här. Du kanske tycker det är lättare om du har tidigare erfarenhet som tävlingsspelare, speciellt på hög nivå.

Men det finns många ytterligare komponenter till en respekterad person. Tänk på om du behandlar dina idrottare med respekt samtidigt som du behåller din kontrollposition. Du måste stå på dig och försvara din position utan att tappa lugnet eller hamna i frekventa slagsmål.

Är du beredd att skydda din trupp från omvärlden och prioritera dina spelare över allt annat? Hur väl förstår du lagets slutmål och de utmaningar de står inför för att uppnå det?

Alla ledare, men speciellt alla tränare, behöver ha dessa egenskaper. Tränare inom både traditionella sporter och e-sporter måste hitta en balans mellan att vara lättillgänglig och att utöva respekt från sin trupp.

Gedigen kunskap om spel och konkurrenskraftigt spel

Precis som en traditionell idrottstränare måste en e-sporttränare vara väl insatt i både spelet och tävlingslandskapet. Det är svårt att föreställa sig en baskettränare som inte brinner för spelet. Detsamma gäller för tränare inom e-sport (även om det, som i traditionella sporter, bara ibland är fallet för ledningen).

En sak till du behöver är bekantskap med den lokala konkurrensen. Du kunde ha spelat på en lägre nivå för att dra nytta av det, men det hjälper. Istället bör du lära dig allt som finns att veta om tävlingsscenen, inklusive spelets terräng, den ständigt föränderliga metan, utmaningarna som spelarna står inför och de steg som måste tas för att ett lag ska lyckas.

Din coachningseffektivitet och förmåga att hjälpa ditt team förbättras om du följer råden i näst sista stycket. För att hitta en lösning på detta problem måste du lägga mycket tid på att lära dig om miljön. Men med hårt arbete och självdisciplin kan vem som helst gå från en nybörjare till en kandidat för en tränarposition.

Slutgiltiga tankar

Du kanske hävdar att eSport-tränarjobb är den nya "it"-karriären för spelare som vill försörja sig på att göra det de älskar. Kom dock ihåg att du måste lägga ner lite tid och ansträngning innan du kan kalla dig själv en esportcoach och ta på dig eSportscoachningsuppgifter. Det är tidskrävande och arbetskrävande. Nyckeln till att vara en bra spelare är att specialisera sig på en aktivitet. Tittar på professionella spelare och esporttävlingar, kan du lära dig mycket om spelets meta och andra detaljer.

En e-sporttränare kan tjäna allt från $20 000 till $152 000 per år, så det är klart att detta är ett gångbart professionellt alternativ. Om du har vad som krävs för att göra det som e-sporttränare gör, kan det vara ett bra tillfälle att starta en karriär som e-sportcoach om det är något du har tänkt på.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Vad är egentligen en eSportscoach?

En eSportscoach är en professionell som vägleder och mentor spelare och lag i konkurrenskraftigt spel, med fokus på strategier, färdighetsförbättringar och teamdynamik.

Hur bidrar en eSportscoach till ett lag?

En eSportscoach bidrar till ett team genom att analysera gameplay, utveckla strategier, genomföra träningspass och ge psykologiskt stöd för att förbättra den övergripande prestandan.

Vilka färdigheter är viktiga för en eSportscoach?

Viktiga färdigheter för en eSportscoach inkluderar djup spelkunskap, strategiskt tänkande, kommunikationsförmåga, ledaregenskaper och förmågan att analysera och förbättra teamdynamiken.

Kan eSport-lag tävla utan en tränare?

Medan eSports-lag kan tävla utan en tränare, förbättrar en sådan avsevärt deras chanser att lyckas genom att ge strategisk vägledning, kompetensutveckling och moraliskt stöd.

Hur blir man en eSportscoach?

Att bli en eSportscoach innebär vanligtvis att man skaffar sig omfattande erfarenhet av det relevanta spelet, förstår teamdynamiken och utvecklar coachningsförmåga genom övning och eventuellt formell träning.

Bästa eSport-bettingtips för CS:GO

Bästa eSport-bettingtips för CS:GO

Är du redo att dyka in i den spännande världen av CS:GO-betting? Det är en resa som lovar både spänning och utmaningar, perfekt för alla som vill lägga till ett extra lager av spänning till sin eSport-upplevelse. Oavsett om du är en erfaren spelare eller nybörjare inom eSports rike, är den här artikeln din omfattande guide för att göra välinformerade spel på CS:GO-matcher. För att komma igång på rätt fot rekommenderar jag starkt att du besöker en topprankad sida från EsportsRanker. Detta kommer att ge dig en solid grund och uppdaterad information för att börja din vadslagningsresa.

En nybörjarguide till Fortnite eSports vadslagning

En nybörjarguide till Fortnite eSports vadslagning

Välkommen till den adrenalinfyllda sfären av Fortnite eSports betting! Oavsett om du är en spelentusiast eller en erfaren vadslagningsspelare, är den här nybörjarguiden ditt pass för att förstå ins och outs med vadslagning på Fortnite-tävlingar. Från att dechiffrera spelarstatistik till strategiska vadslagningstips, vi har dig täckt. Är du redo att höja din spelupplevelse? Ta steget och utforska våra rekommenderade casinoalternativ i topplistan på eSportsRanker – där spänningen med Fortnite-betting väntar!

Esport vs. Sports Betting: En omfattande jämförelse

Esport vs. Sports Betting: En omfattande jämförelse

Välkommen till den spännande bettingvärlden, där passion för sport och e-sport möter spänningen av förväntan och strategi. Om du är nybörjare och kliver in i denna livliga värld, har du en upplysande resa. Den här guiden är skräddarsydd för att hjälpa dig att förstå nyanserna mellan esportbetting och traditionellt sportbetting. När du utforskar den här guiden, kom ihåg att besöka EsportsRanker för en uppslukande upplevelse och de bästa tipsen i branschen. Deras topplistade webbplatser är en bra utgångspunkt för dig att dyka in i händelserna.

Esportspel vs onlinekasinospel: En tydlig jämförelse

Esportspel vs onlinekasinospel: En tydlig jämförelse

En verklighet av dagens internetspel är att det ger oändliga möjligheter. Spelare kan satsa på sport- och kasinospel med stor lätthet. Dessutom kommer spelentusiaster alltid att ha mer än tillräckligt på sina händer. 

För- och nackdelar med att använda kryptovalutor för esportspel

För- och nackdelar med att använda kryptovalutor för esportspel

Kryptovalutor har varit på många människors läppar ett tag nu. När fler människor lär sig om dessa digitala valutor, desto mer blir de entusiastiska över att använda dem för affärer och personliga angelägenheter. Men som med alla andra bra saker, vadslagning på kryptovalutor har sin mörka sida, särskilt när du använder dem för eSports betting. 

Omfattande guide till vadslagning på Valorant eSports-tävlingar

Omfattande guide till vadslagning på Valorant eSports-tävlingar

Den senaste titeln från Riot Games, Valorant, ser mycket action på den konkurrensutsatta spelkretsen. Bettingentusiaster kommer sannolikt att ha sett en ökning av e-sportmarknaderna hos deras föredragna bookmaker, där Valorant troligen är ett av de tillgängliga spelen.

Topp 8 esports-speltips för bättre odds

Topp 8 esports-speltips för bättre odds

Välkommen till den spännande världen av esportspel! Om du är nybörjare är den här omfattande guiden skräddarsydd för dig. Den är fullspäckad med praktiska tips och insikter som hjälper dig att fatta välgrundade beslut och förbättra dina odds inom e-sportspel. Innan vi dyker in, här är en uppmaning: Besök eSportRanker för att utforska deras topplista över rekommenderade esportcasinon. Denna plattform är en fantastisk utgångspunkt för att tillämpa den kunskap du får här.

Vad är Overwatch Betting: En praktisk nybörjarguide

Vad är Overwatch Betting: En praktisk nybörjarguide

Online esports betting har sin beskärda del av utmaningar. Det kan vara svårt att definiera Overwatch-betting, vad med de många operatörerna och alla som behöver förstå triggerpunkterna i olika spellägen och möjligheter.

Vad är de bästa esports-spelbonusarna?

Vad är de bästa esports-spelbonusarna?

E-sportbranschen fortsätter att växa från klarhet till klarhet. Med alla indikatorer som pekar mot en positiv framtid, har denna bransch väckt stor uppmärksamhet från olika håll, nyckeln bland dem är onlinespelbranschen.

Vad är e-sportsajter online och varför ska du besöka dem?

Vad är e-sportsajter online och varför ska du besöka dem?

Välkommen till den dynamiska sfären av vadslagning på e-sport, där spänningen i konkurrenskraftigt spel sammanfaller med spänningen med strategiska satsningar. Som nybörjare som navigerar i det här spännande landskapet är du på väg att låsa upp en värld av möjligheter. Esportspel, särskilt genom onlinekasinon, har tagit stor fart, och erbjuder ett unikt och engagerande sätt att fördjupa dig i de virtuella arenorna i dina favoritspel.

Vilka är de bästa eSporttitlarna du bör satsa på?

Vilka är de bästa eSporttitlarna du bör satsa på?

E-sportvärlden expanderar dagligen eftersom fler tittar på och deltar i spelen. Men på grund av expansionen av e-sportevenemang har ett annat företag anpassat sig för att hänga med i de senaste trenderna. Esportsbetting har precis varit tillgängligt inom vadslagningsbranschen, så ivrig spelare, spelare och spelarna kan möjligen tjäna pengar på sina favoritevenemang. Om du är intresserad av att prova på att betta på e-sport, är följande en lista över de bästa e-sporterna som nu är mest populära i denna sektor.

Vilka är de mest populära esporttitlarna att satsa på i Asien?

Vilka är de mest populära esporttitlarna att satsa på i Asien?

Välkommen till den spännande esportvärlden i Asien, ett dynamiskt och spännande universum där spelglädjen möter den strategiska sfären av vadslagning. Om du brinner för spel och är sugen på att utforska möjligheterna med betting, har du kommit till den perfekta platsen. Esport är inte bara en form av underhållning; det är ett föränderligt landskap som erbjuder en unik blandning av engagemang och möjligheter för både erfarna spelarna och nykomlingar. När du kliver in i denna livliga värld, överväg att besöka de topplistade kasinona på EsportsRanker för att börja din resa. Gör dig redo för att fördjupa dig i de bästa esporttitlarna som fängslar spelarna i Asien under 2024!