Allt att veta om: Esports livestreaming

Tack vare modern livestreamingteknik kan du nu titta på dina favoritsporter och satsa på dem när evenemangen utvecklas var du än är. Eftersom de flesta möjligheter för livestreaming av e-sporter är gratis och lättillgängliga, har titta på och betta på liveströmmar av matcher eller människor som spelar spel blivit en av de största trenderna i världen idag.

Toppsajter för in-play betting är kända för att erbjuda liveströmmar så att spelare kan se matcher och satsa samtidigt utan att lämna sidan. Men vad mer behöver du hålla utkik efter när du vill ge dig ut i denna massiva e-sporttrend? Lyckligtvis för dig har vi lagt ut en detaljerad guide om allt du behöver veta om världen av elektroniska sport livestreams och mer. Utöver detta, här är de bästa esports livestreaming-bettingsajterna hittills:

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Esports livestreaming förklaras

Att satsa på e-sports livestreams är i princip detsamma som vanliga sportbetting, förutom att istället för att satsa på traditionella sporter, så satsar du på konkurrenskraftiga elektroniska sporter medan det sker via livestreamen. För att komma igång behöver du välja en spelmarknad som du vill satsa live på esport, välja din sport och odds och lägga ditt spel. För att lägga ett spel behöver du en sportsbook, och eftersom vi har att göra med e-sport kommer du att använda en online-sportbok för att placera dina spel.

Hur man vet om en bettingsajt är att lita på

Med framväxten av iGaming, livestreaming och elektronisk sportvadslagning finns det nu en hel del sajter som erbjuder tjänsten onlinespel för live esport-streamingevenemang. Det är av denna anledning som det är viktigt att veta vad man ska hålla utkik efter och vad spelare kommer att behöva för att säkert och framgångsrikt delta i livespel på e-sport livestreaming. Låt oss ta en titt på några säkerhetsfunktioner att hålla utkik efter:

  • Se till att du använder en ansedd webbplats som har en eller flera giltiga licenser utfärdade av relevanta ansedda tillsynsorgan i ditt land.
  • Se till att plattformen som används har ett betalningssystem som säkerställer tillförlitliga och säkra insättnings- och uttagstransaktioner.
  • Positiva recensioner från tidigare användare.
  • Secure Sockets Layer (SSL) och Transport Layer Security (TLS) certifikat.

Typer av odds på esports livestream

Att förstå hur odds fungerar är en förutsättning för framgångsrika spel. Det skulle vara meningslöst att satsa på esports livestream-spel utan att överväga vilka som har större chanser att vinna. Men ibland kan det vara omöjligt att avgöra vilket lag som har större sannolikhet att få dessa vinnande poäng. Det är här oddsen kommer in.

Vi har listat två populära odds för livestreaming på elektroniska sporter nedan. Men om du letar efter en mer detaljerad guide om betting odds för varje esportspel, läs vår betting odds guide.

De mest populära oddsen på esports livestream

Decimalodds

Miljontals bookmakers inom livestreamingbranschen föredrar att använda decimalodds. Detta beror på att spelare tycker att de är lätta att förstå i de flesta delar av världen. Vadslagningssajter i Storbritannien och USA använder dock inte decimalodds. Om du kommer från en annan region och besöker USA eller Storbritannien, måste du bekanta dig med deras odds för att lägga vad.

Bråkodds

Dessa typer av odds har funnits i flera år och gör dem till det äldsta sättet att visa odds. När du använder bråkdelsodds för att satsa på elektroniska sportlivsströmmar, kommer de två lagen att ha olika bråkdelar som representerar sannolikheten att vinna. Du måste göra din matte väl för att känna ditt favoritlag och vinna om du satsar på det.

Hur man satsar på Esports liveströmmar online

Innan spelare kan satsa på esports livestreamsajter måste spelarna se till att du kryssar i alla rutorna för de specifika krav som ställs av bookmakern. Varje livestreamingsida har olika krav, så se till att kolla upp dem i förväg. Men här är några av standardvillkoren som spelare måste följa innan deras esports livestream-bettingresa börjar:

Skapa ett spelkonto

Först och främst måste spelare skapa ett konto för att kunna spela på livestreams från en viss bookie. När spelare har skapat och verifierat sitt konto måste spelare sätta in några pengar på kontot för att vara berättigade till livestreamingtjänsten.

Flash eller HTML5

Hos de flesta av de bästa bookmakerna online kommer spelare att behöva ett flash- eller HTML5-baserat system för att streama sportaktiviteter live. Spelare kan till och med behöva installera ett flash-plugin. De flesta av dagens enheter kommer dock med dessa förinstallerade.

Internet anslutning

För att kunna se liveströmmar måste spelarna vara anslutna till internet. Din internethastighet bör vara minst 5 Mbps för en sömlös anslutning på de flesta livestreaming-sajter där ute.

När du har alla ovanstående krav i schack kan du gå vidare med stegen i listan nedan för att satsa på esports livestreaming online:

  1. Välj en esports live streaming bettingsajt från vår lista över bästa bettingsidor.
  2. Öppna ett konto hos dem och slutför kundverifieringsprocessen. Detta inkluderar tillhandahållande av olika typer av identifieringsdokumentation.
  3. Lägg till lite pengar på ditt konto.
  4. Gå över till livebettingsektionen och klicka på matcher eller lopp.
  5. Bygg din spelkupong.
  6. Och satsa bort!

Unika egenskaper hos populär Esports Live Stream Betting-programvara

Det finns många olika populära sajter att välja mellan i världen som har unika erbjudanden när det kommer till esports livestreams. Här är två unika funktioner som kan erbjudas spelare:

Titta på matcher och betta samtidigt

Många populära esports livestream-bettingsajter ser till att du kan titta på innehållet medan du är inloggad på bettingsidan. Ett exempel på hur detta kan göras är genom en delad skärmvy av varje match som spelare kommer åt via en speciell livestreamingmeny.

Livechattfönster

Populära sajter är också kända för att ha ett livechattfönster för grupp tillgängligt längst ner eller längst ner på matchvideon så att du kan njuta av lite konversation med andra onlinespelare.

Hur man väljer de bästa sajterna för betting av livestream online

Med flera esporttjänster som nu erbjuder livebettingströmmar kan det vara överväldigande att bestämma vilken plattform som ska användas. Men att välja den bästa sajten är avgörande för att säkerställa att ens upplevelse är positiv och att spelare minimerar riskerna när de satsar. Här är våra rekommendationer om vilka faktorer du bör se upp med när du fattar detta beslut:

Ett brett utbud av live-sportströmmar och spelalternativ

Alla bettingsajter för livestreaming erbjuder inte samma e-sportspel, evenemang eller sporter. Vissa kanske bara är intresserade av en sport, medan andra kan erbjuda flera. Se till att plattformen du väljer har ett brett utbud av erbjudanden samt den e-sport som du är intresserad av.

Lagringsutrymme

De flesta bookmakers kommer att använda en applikation för att leverera sina tjänster. Vissa av apparna som du behöver ladda ner kan kräva mycket utrymme. Så tänk på detta och se till att din enhet har tillräckligt med utrymme för att köra dessa applikationer smidigt.

Användarupplevelse

Det kan bli väldigt frustrerande när du använder en plattform som inte är väl utformad för en smidig och enkel upplevelse. Eftersom spelare vill fokusera på vadslagning och inte bli distraherad av dålig UX-design, se till att plattformen du väljer är lätt att förstå och använda.

Bankalternativ

För att öppna ett konto och lägga en insats behöver spelare ett konto med pengar kopplade till ditt konto. Därför bör du se till att plattformen du använder stödjer din bank och din metod för överföring av pengar.

Olika sporter att satsa på

Livestreaming blir mer relevant i världen av underhållning, filmer och, viktigast av allt, sport. Det finns många sportevenemang du kan nu streama online och satsa på. Nedan hittar du en lista över de vanligaste sporterna du kan streama live och göra livespel på:

FIFA

Om du har spelat videospel ett tag nu eller om du är bekant med sportsimuleringsvideospel, då vet du förmodligen vad FIFA är. FIFA är utan tvekan det mest populära sportsimuleringsspelet där ute, med hundratusentals spelare som regelbundet spelar spelet.

Call of Duty

När vi pratar om first-person shooters är det första spelet som förmodligen kommer att tänka på Call of Duty. Massor av spelare anser att den här kanalen i ett e-sportspel är pionjären för förstapersonsskjutare. Call of Duty är också ett av de mest populära spelen, med miljontals spelare från hela världen som regelbundet spelar Call of Duty.

League of Legends

Under de senaste åren har det skett en massiv ökning av människor som har börjat börja betta på e-sportspel som League of Legends. En av de främsta bidragande faktorerna till det var nedläggningen av vanliga sportevenemang på grund av Covid 19.

CS:GO

CS:GO livestream-betting är ganska populärt nuförtiden. En viktig anledning till att CS:GO-betting är så populärt är att själva spelet är väldigt populärt. CS:GO har också en massiv e-sportscen med galen hype och prispotter som regelbundet överstiger en halv miljon dollar. CS:GO-tävlingar är några av de mest spännande sportevenemangen, och spelare älskar att satsa på dem.

Dota 2

Dota 2 är utan tvekan det mest populära e-sportspelet, med flera miljoner aktiva spelare. Tillsammans med de aktiva spelarna finns det massor av andra människor som var vanliga Dota 2-spelare men som nu bara tittar på e-sportevenemang för Dota. Spelare från båda dessa gemenskaper börjar börja satsa på esports på grund av hur spännande det är.

Esports Live Stream Betting Tips och tricks

För att hjälpa dig på din resa mot tillväxt och framgång med vadslagning på e-sports livestream innehåll, här är ett antal tips och tricks som du kan ansöka omedelbart:

Gör dina läxor

Innan du börjar placera livespel på en e-sports livestream-match bör du göra omfattande efterforskningar angående de spelare som kommer att tävla i evenemanget. Du bör ha kunskap om vilka lag de var en del av innan de gick med i det här laget och vad deras prestation var i de senaste matcherna. Utöver detta bör du ta en titt på andra faktorer som vilka relationer en spelare har med sitt lag, har de kommunikationsproblem eller saknar de rätt ledarskap. Trots att de är mycket skickliga, om en spelare inte har bra relationer med sitt lag, kanske de inte kan vinna matchen.

Titta noga på matchen

Även om denna punkt kan verka uppenbar för vissa, gör nybörjare många gånger misstaget att inte fokusera på livestream-matchen. Det finns tillfällen då livestream-matcher är extremt oförutsägbara och resultatet kan förändras inom några sekunder.

Satsa bara på spel som du är välinformerad om

Det kan vara frestande att satsa på olika esporttitlar som du inte har så mycket kunskap om. Det är dock bäst att hålla sig till de spel som du kan mest om, speciellt om du är nybörjare. Som nybörjare vill du inte satsa där oddsen inte är till din fördel.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vad innebär betting på esports livestream?

Att satsa på e-sport är i princip detsamma som vanliga sportbetting, förutom att spelare satsar på traditionella sporter på att livestreama konkurrenskraftiga elektroniska sporter när det sker.

Vilken sport är lättast att satsa på?

Det finns massor av esportspel som du kan placera livespel på, som CS: GO, Dota 2, League of Legends, Rainbow Six Siege, Call of Duty, Rocket League och Overwatch. Du bör dock bara satsa på det spel du vet mest om.

Är esports livestream-betting lagligt?

Ja. Om hasardspel är lagligt i det land du befinner dig i, kommer esports livestream-betting att vara lagligt. Det enda kravet är att spel- eller spelsidan du använder måste vara licensierad.

Debiterar livestreamingsidor dig?

Nej. Du kan streama ett brett utbud av sportevenemang från många platser runt om i världen gratis. De flesta av dem kräver att användarna först skapar ett konto och finansierar sitt spelkonto innan de kan komma åt livestreamingfunktionen.

Vilken är den optimala internethastigheten för livestreaming?

För att livestreama i hög hastighet och HD-kvalitet krävs minst 5 Mbps. Men hastigheten för streaming av bra kvalitet beror också på vilken bookmaker du använder.