Nyheter

November 1, 2023

Understanding the Changes in CS2 Ranks: A Guide to Climbing the Leaderboards

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

CS2 har introducerat ett nytt rankingsystem med några viktiga skillnader från CS:GO. Om du siktar på högre CS2-rankningar är det avgörande att förstå dessa förändringar innan du dyker in i tävlingsmatcher. Den här artikeln kommer att ge dig tips, tips och tricks som hjälper dig att börja din tävlingsklättring på rätt spår.

Understanding the Changes in CS2 Ranks: A Guide to Climbing the Leaderboards

Förändringar i CS2 Ranks

Det nya CS2-rankingsystemet medför betydande förändringar jämfört med CS:GO. Den mest märkbara förändringen är borttagandet av namngivna nivåer som Silver, Gold Nova eller Global Elite. Istället använder CS2 nu ett transparent ELO-system, där ett enda nummer representerar det totala antalet poäng du har tjänat för att klättra på topplistan.

En annan stor förändring är införandet av två separata topplistor: Competitive och Premier.

Konkurrenskraftiga CS2-rankningar

Konkurrenskraftiga CS2-rankningar fungerar på samma sätt som CS:GO. Efter att ha slutfört ett visst antal placeringsspel kommer du att placeras i matcher baserat på din rangordning. Men till skillnad från tidigare är din rankning i Competitive CS2 inte längre en övergripande rankning för alla kartor. Istället kommer du att ha en separat rangordning för varje karta du har spelat på.

Dessa CS2-rankningar kommer med individuella resultattavlor för varje karta. Om du har ägnat tid åt att bemästra en specifik karta, som Nuke, kan du visa upp ditt betyg på Nuke-poängtavlan i Competitive CS2.

Premier CS2 Ranks

I Premier CS2 har du möjlighet att uppnå en total ranking för ditt spelande, liknande hur det var i CS:GO. Premier introducerar dock ett utkast/förbudssystem i turneringsstil för kartor, som liknar strategierna som används av CS2 Pro-spelare i professionella matcher.

Rangen du uppnår i Premier CS2 kallas din CS Rating. Den låses upp efter att ha vunnit din tionde Premier-match och är inte längre uppdelad i led som i CS:GO. Istället använder CS2 nu ett ELO-system som sträcker sig från 0 ELO till 35000 ELO, kategoriserat i 7 färger. För mer detaljerad information, se tabellen nedan för att förstå hur dina CS2-rankningar jämförs med CS:GO.

Senaste nytt

Echo Esports segrar i Intense Race to World First
2023-11-27

Echo Esports segrar i Intense Race to World First

Nyheter