Vad är eSport-coacher och vad gör de?

Nyheter

2022-12-22

Eddy Cheung

Om du är intresserad av e-sport kanske du har märkt ett inlägg för en tränare på ett universitet eller en mindre gräsrotsorganisation. Du kanske undrar, "Vad är esportcoacher eller esportcoachning, och varför är de så viktiga för spelindustrin?"

Vad är eSport-coacher och vad gör de?

Ett framgångsrikt e-sportlag har en dedikerad tränare som hjälper dem att lägga strategier, bedöma motståndet, bygga lagenhet, öka moralen, vägleda enskilda spelare och vinna turneringar. För maximala resultat samarbetar esporttränare med esportchefer och esportanalytiker.

Vad är eSportscoaching?

Coaching inom e-sport inkluderar att tillhandahålla expertis, utarbeta strategier och främja sammanhållning mellan spelare. Som ett team måste de arbeta med sin kommunikation, spelförmåga och förmåga att släppa personliga problem och fokusera på laget. De måste göra saker för att stärka sina kontakter med varandra regelbundet.

Här kommer vi att diskutera huruvida e-sporttränarjobb är rätt väg för dig, såväl som de exakta uppgifterna för en e-sporttränare, hur dessa uppgifter kan förändras beroende på lagets storlek, vilken typ av spel som coachas, och andra faktorer.

Ansvaret för eSportcoacher

Inom eSport är tränarens primära fokus på laget snarare än enskilda spelare, som det skulle vara för en vanlig manager. Framgång kommer att vara resultatet av idrottarnas förbättrade förmåga på planen och eliminering av icke-sportsliga påfrestningar, såsom fysiska problem och känslomässiga bördor.

En esportcoach ansvarar för följande uppgifter:

  • Bestäm tillståndet för metan och använd den informationen för att utveckla vinnande planer som använder ditt lags förmågor.
  • Öka spelare-till-spelare-kommunikationen. Det är möjligt att uppnå detta mål genom teambuildingövningar och analys av spelmaterial för att upptäcka avgörande fall av missförstånd.
  • Använd olika tekniker för att hålla humöret uppe i ditt lag och ge dem ett vinnande tankesätt på planen.
  • Gå till botten med en spelares problem och ge råd om dessa problem så att de kan fokusera på sitt spel utan distraktion.
  • Se till att teamet har allt det behöver innan de ger sig av på en resa. Syftar på spelartröjor, sponsorutrustning och andra föremål med lagets logotyp.
  • Skapa vänskapliga tävlingar mellan lagen för att ge dem ytterligare chanser att finslipa sina färdigheter.
  • Samarbeta med klubbens chefer för att avgöra vilka turneringar du ska delta i. Om tränaren är en anställd, se till att spelarna vars avgång begärs har fått tillräcklig service från laget för att motivera att de lämnar.
  • Om några är närvarande, samarbeta med teamanalytikerna för att undersöka detaljerad spelstatistik och spel-för-spel-konton för att nollställa lagets mest uppenbara svagheter. Laganalytikern skulle också samarbeta med lagledningen för att studera tävlingen och avgöra hur man bäst förbereder sig för kommande matchups.

Det är en ganska detaljerad sammanfattning av eSporttränares uppgifter, men det är viktigt att komma ihåg att tränarens arbetsbelastning kan utökas eller minska beroende på omfattningen av verksamheten som klubben ställer upp.

Här kommer vi att utveckla vad eSports tränare gör för att förtydliga dem.

Team Strategiutveckling och analys

Som tränare ska man sträva efter maximal segerprocent. På så sätt vinner alla — klubbarna och spelarna. Därför är en av de bästa metoderna för att uppnå detta mål att engagera en toppklass med fantastiska strategier.

Ta den populära MMORPG League of Legends som ett exempel. Det finns över 150 spelbara karaktärer, 180 utrustningar, fem spelarroller, fem runrutter, 55 000+ runpermutationer och uppdateringar av spelet varannan vecka, tillsammans med en ny eller uppdaterad mästare varje månad eller så. Det finns mycket att tänka på när det gäller strategi, med att behöva bestämma sig för karaktärer, runor och byggen.

Dessutom finns det en gråzon inblandad. Varje aspekt av spelet, från de utvalda mästarna till föremålen som skapats till runorna, måste vara tillräckligt flexibel för att anpassa sig till den andra sidans förmågor, spelarens färdigheter och spelets omständigheter. Om det andra laget saknar en kärnmästare som kan orsaka magisk skada, till exempel, kan vårt lag välja att köra tre stridsmästare och ändra vår konstruktion för att förbättra vår försummelse av fysisk skada (känd som rustning).

Detta är en mycket grundläggande illustration av hur spelare kan anpassa spelmekaniken. Varje spelares potentiella handlingar inom ramen för en större strategi är en annan komponent. Ett stort fokus för spel som Counter-Strike: Global Offensive och Valorant ligger på denna mekaniker.

Använd Valorant-kartan Haven som ett exempel och koncentrera dig på den angripande sidan. De främsta utmärkande faktorerna mellan lagen, förutom deras spelares kompetens, är karaktärerna de väljer att spela, de vapen de köper och den roll som dessa faktorer spelar i lagets övergripande strategi.

I ett spel som Valorant är de avsedda att misslyckas om laget inte tillämpar en smart strategi. Det faller på tränarens händer att genomföra denna plan, eftersom de är mindre känslomässigt investerade i spelet än vad spelarna är och kan se helheten.

Utveckla styrkorna hos det nuvarande teamet

Enkelt uttryckt är en spelares framgång i denna direkt proportionell mot hur bra de spelar. Det är en win-win-situation: ju mer de uppnår, desto fler ställer in sig och desto mer pengar tjänar alla.

Tränaren kommer ofta att organisera scrims eller scrimmages för att hjälpa spelarna att bli bättre. För att testa nya taktiker och planer i en spelliknande miljö utan press från verklig konkurrens, erbjuder flera sporter uppvisningsspel mot lag av liknande kvalitet. Det finns ofta ingen insats i något av resultaten av dessa tävlingar.

Den ena varningen med scrims är att den andra sidan kan förutse och förbereda för din plan om du använder den.

Det är coachens ansvar att underlätta effektiv kommunikation mellan teammedlemmarna. Lagbyggande övningar, att uppmärksamma när en annars tyst spelare måste tala, och att känna igen uppkomsten av att utveckla spänningar mellan spelare och ta itu med dem innan de eskalerar är alla effektiva medel mot detta ändamål.

Team attityd och koncentration

Detta är en avgörande faktor för konkurrenskraftiga lag och turneringsbidrag. Till skillnad från i scrimmages är insatserna mycket högre i riktiga spel, och resultaten påverkar ofta direkt avkastningen på ROI för företagen som står för notan för både spelarna och tränaren.

Om laget inte kan prestera tillräckligt i dessa matcher kan tränaren få sparken, spelarna kan förlora sina startpositioner och organisationerna kan sänka sina löner. Det åligger tränaren att förhindra att dessa misstag får spelarna att kasta bort sitt hårda arbete.

Bäst tjänar företagets intressen

Som med alla andra företag måste professionella esportorganisationer se till att de kommer att tjäna pengar på sina investeringar. Det skulle vara investeringar med längre löptid och förväntade ekonomiska vinster för verksamheten.

Naturligtvis vill du som e-sporttränare att dina spelare ska ge sina bästa prestationer på tävlingar så att de kan få största möjliga exponering. Men tränaren ger då och då råd under de få tävlingar där en e-sporttrupp kommer att delta. Ett trupp på toppnivå bör inte slösa tid och pengar på att tävla i en tävling på lägre nivå när de kanske övar för en tävling på högre nivå istället.

Eller så kommer teamet att få positiv publicitet i gengäld, vilket leder till en tyst men betydande fördel i det långa loppet inom det området. Det kan vara ett välgörenhetsevenemang där spelarna kan ta med donationer till den sak de valt, och laget får lite positiv press. Även om chefen och lagledningen normalt är ansvariga för dessa beslut kan en tränare ingå i sådana samtal.

Slutligen måste eSporttränarens lön motiveras av de förmåner han ger företaget. Om vi inte gör det måste vi göra justeringar i vår ände av laget.

Ska du börja titta på eSport-coachingjobb?

Du bör göra flera överväganden innan du bestämmer dig för om du ska bedriva e-sportcoachning eller inte. I den här delen går vi snabbt igenom dessa överväganden så att du kan avgöra om att vara coach är rätt val för dig.

Befaller respekt

Det är avgörande i vilken utsträckning du befaller de andra spelarnas respekt. Om du är en spelare och kan uppskatta allt det hårda arbete som spelare lägger ner, kommer du att få det här. Du kanske tycker det är lättare om du har tidigare erfarenhet som tävlingsspelare, speciellt på hög nivå.

Men det finns många ytterligare komponenter till en respekterad person. Tänk på om du behandlar dina idrottare med respekt samtidigt som du behåller din kontrollposition. Du måste stå på dig och försvara din position utan att tappa lugnet eller hamna i frekventa slagsmål.

Är du beredd att skydda din trupp från omvärlden och prioritera dina spelare över allt annat? Hur väl förstår du lagets slutmål och de utmaningar de står inför för att uppnå det?

Alla ledare, men speciellt alla tränare, behöver ha dessa egenskaper. Tränare inom både traditionella sporter och e-sporter måste hitta en balans mellan att vara lättillgänglig och att utöva respekt från sin trupp.

Gedigen kunskap om spel och konkurrenskraftigt spel

Precis som en traditionell idrottstränare måste en e-sporttränare vara väl insatt i både spelet och tävlingslandskapet. Det är svårt att föreställa sig en baskettränare som inte brinner för spelet. Detsamma gäller för tränare inom e-sport (även om det, som i traditionella sporter, bara ibland är fallet för ledningen).

En sak till du behöver är bekantskap med den lokala konkurrensen. Du kunde ha spelat på en lägre nivå för att dra nytta av det, men det hjälper. Istället bör du lära dig allt som finns att veta om tävlingsscenen, inklusive spelets terräng, den ständigt föränderliga metan, utmaningarna som spelarna står inför och de steg som måste tas för att ett lag ska lyckas.

Din coachningseffektivitet och förmåga att hjälpa ditt team förbättras om du följer råden i näst sista stycket. För att hitta en lösning på detta problem måste du lägga mycket tid på att lära dig om miljön. Men med hårt arbete och självdisciplin kan vem som helst gå från en nybörjare till en kandidat för en tränarposition.

Slutgiltiga tankar

Du kanske hävdar att eSport-tränarjobb är den nya "it"-karriären för spelare som vill försörja sig på att göra det de älskar. Kom dock ihåg att du måste lägga ner lite tid och ansträngning innan du kan kalla dig själv en esportcoach och ta på dig eSportscoachningsuppgifter. Det är tidskrävande och arbetskrävande. Nyckeln till att vara en bra spelare är att specialisera sig på en aktivitet. Tittar på professionella spelare och esporttävlingar, kan du lära dig mycket om spelets meta och andra detaljer.

En e-sporttränare kan tjäna allt från $20 000 till $152 000 per år, så det är klart att detta är ett gångbart professionellt alternativ. Om du har vad som krävs för att göra det som e-sporttränare gör, kan det vara ett bra tillfälle att starta en karriär som e-sportcoach om det är något du har tänkt på.

Senaste nytt

Grunderna i Fortnite Betting
2023-03-30

Grunderna i Fortnite Betting

Nyheter

Casinokampanj

Leo Vegas:100 gratisspins till nya spelare
Besök casino

18+ år, Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Läs fullständiga regler och villkor här.

Missa inte dessa bonuserbjudanden

Leo Vegas
Leo Vegas
100 gratisspins
Insättningsmetoder
PayPalSkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Hämta din bonusLeo Vegas recension

18+ år, Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Läs fullständiga regler och villkor här.

Close