Spel

Denna eSports bettingguide beskriver allt spelarna behöver veta om ämnet, de bästa eSports bettingsidorna och mer.

Det råder ingen tvekan om att eSport är en av de branscher som har fortsatt att frodas även under pandemin. De senaste prognoserna från Statista visar att 2021 års eSports-marknadsstorlek värderas till drygt 1,08 miljarder dollar, nästan 50 % tillväxt från 2020.

Även eSports bettingbranschen har växt exponentiellt. Med alla traditionella livematcher stoppade på höjden av pandemin, blev eSports en favorit hos fans eftersom de har en mänsklig touch, till skillnad från virtuella sporter, det enda andra alternativet då.

Historia om eSports vadslagningTyper av eSports vadslagningeSports betting tipsAnsvarsfullt spelande
E-sport

Denna eSports bettingguide beskriver allt spelarna behöver veta om ämnet, de bästa eSports bettingsidorna och mer. Det råder ingen tvekan om att eSport är en av de branscher som har fortsatt att frodas även under pandemin. De senaste prognoserna från Statista visar att 2021 års eSports-marknadsstorlek värderas till drygt 1,08 miljarder dollar, nästan 50 % tillväxt från 2020.

Visa fler casinos...
Historia om eSports vadslagning

Historia om eSports vadslagning

Ursprunget till eSport kan dateras tillbaka till 1971 i ett evenemang då tvärvetenskapliga studenter deltog i ett vintage Spacewar-spel. Även om det inte var en eSport i sig, banade det vägen för det första konkurrenskraftiga spelevenemanget, 1980 Space Invaders Championship.

Men för betting var det inte förrän i början av det senaste decenniet som eSports betting blev verklighet. Detta var vid en tidpunkt då eSport-scenen började vara värd för flerspelarturneringar online. Så vadslagning kunde ha varit med i spelscenen tidigare. Ändå fanns det oro för att de flesta av spelarna som gillade e-sport var under 18 år, vilket betyder att de inte fick spela. Vad mer? eSport var mycket oreglerat, så matchriggningsproblem skulle uppstå.

Men med populariseringen av eSport-lag tog saker och ting en annan vändning. För det första blev eSports mer populärt och lockade till och med vuxna som lagligen fick spela. Sedan kom enorma sponsringsavtal och enorma tittarsiffror som tog eSports till nästa nivå.

ESports är ett konkurrenskraftigt tidsfördriv där professionella spelare har kontrakt och rejäla lönecheckar, precis som traditionella proffsidrottare. Det finns gott om toppturneringar som lockar miljontals dollar i prispengar.

Bookmakers, å andra sidan, har utnyttjat den ständigt växande efterfrågan på eSports bettingmarknader. Operatörer skyndar sig att erbjuda spelare de senaste eSports-marknaderna för att komplettera virtuella spel, som saknar den mänskliga touchen.

Från alla indikationer är eSports betting bland de snabbast växande kategorierna i hela onlinespelbranschen.

Enligt de senaste siffrorna förväntas storleken på eSports vadslagningsmarknaden nå hela 205 miljarder dollar år 2027. Intressant nog fanns det över 6,5 miljoner eSports satsare 2020. Naturligtvis har antalet eSports satsare ökat nu när eSport är nyaste barnet på blocket i sportspelsvärlden.

Historia om eSports vadslagning
Typer av eSports vadslagning

Typer av eSports vadslagning

För spelare som är intresserade av eSports vadslagning inkluderar grunderna att förstå de olika formerna av eSports vadslagning.

eSport växer i en första takt. Men sedan bestäms de tillgängliga spelen av genrens popularitet i den aktuella e-sportscenen. Nedan finns en lista över de populära eSports-genrarna som spelarna kan satsa på och, viktigare, de mest populära eSports-spelen och de största tävlingarna i varje genre.

MOBA eSport

Även känd som multiplayer online battle arena-spel, MOBA är ett strategispel. De mest populära MOBA-spelen att satsa på inkluderar League of Legends (LOL) och DOTA 2. De viktigaste MOBA-evenemangen inkluderar The International, DOTA 2:s största turnering och League of Legends World Championship.

FPS eSport

Förstapersonsskjutspel involverar strid från förstapersonsperspektiv. De mest populära eSports-spelen att satsa på i kategorin FPS inkluderar Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty och Rainbow Six Siege. De största FPS eSports-turneringarna inkluderar CS: GO Major Championships och Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSport

Battle royale-videospel har många spelare i en sista man-stående match. De mest kända Battle Royale-spelen inkluderar Fortnite och Apex Legends. Men när det kommer till de största turneringarna finns Fortnite World Cup och Apex Legends Global Series.

Sportsimulering eSport

Som namnet antyder efterliknar dessa riktiga sporter, som fotboll, basket, hockey, etc. De bästa eSports-spelen att satsa på i sportsimuleringsgenren inkluderar FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (tidigare PES), etc.

RTS eSport

Även kända som strategispel i realtid, RTS eSports är också populära. De bästa spelen att satsa på i denna kategori inkluderar StarCraft och WarCraft. När det gäller turneringarna är den största WCS Global Finals.

Typer av eSports vadslagning
eSports betting tips

eSports betting tips

Det finns några tips för spelare som är nya på e-sportscenen för att hjälpa dem komma igång.

Den första diskussionspunkten handlar om val av bookmaker. Till att börja med har inte alla sportspelsajter eSports bettingmarknader. Så efter att ha hittat några eSports-bettingsidor måste spelare kontrollera om de har just det eSports-spel de vill satsa på. Andra överväganden inkluderar licensiering och bestämmelser, bankalternativ, webbplatsanvändbarhet och kampanjer.

Ett annat tips; spelarna bör bekanta sig med reglerna och spelet för de e-sportspel de vill satsa på. Många spelarna gör misstaget att satsa på spel som de knappt förstår. Reglerna och förordningarna, vadslagningsmarknaderna och vadslagningsoddsen bör finnas till hands för alla spelarna.

För det tredje bör spelare följa den senaste utvecklingen inom eSport-spelet de satsar på. Ta reda på vilka som är de bästa lagen för tillfället i League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO eller någon annan e-sport. Lagens senaste körning spelar så klart också roll.

Slutligen, när det kommer till sportsimuleringsspel, satsa inte blint baserat på laget en professionell spelare spelar med. Inom eSport handlar det inte om storheten hos laget spelaren använder i den verkliga världen. Istället bestäms resultatet av ett FIFA- eller PES-spel i eSports av proffsspelarens skicklighetsnivå.

eSports betting tips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

eSports betting har allt det roliga, oavsett om en spelare är en eSports entusiast eller bara en casual sportbetting entusiast. Men då bör ansvarsfullt spelande förbli grundläggande hela tiden. Precis som videospel kan betting på eSport vara mycket beroendeframkallande. Spelare bör alltid följa reglerna för ansvarsfullt spelande.

Först i listan över regler för ansvarsfullt spelande bör eSports vadslagning inte ersätta skola eller arbete. Nästa viktiga sak som spelare bör komma ihåg är att sätta en budget för eSports vadslagning och strikt hålla sig till den. Viktigt är att de borde veta när de ska sluta; försök aldrig jaga förluster.

Ansvarsfullt spelande