En nybörjarguide till Fortnite eSports vadslagning

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Välkommen till den adrenalinfyllda sfären av Fortnite eSports betting! Oavsett om du är en spelentusiast eller en erfaren vadslagningsspelare, är den här nybörjarguiden ditt pass för att förstå ins och outs med vadslagning på Fortnite-tävlingar. Från att dechiffrera spelarstatistik till strategiska vadslagningstips, vi har dig täckt. Är du redo att höja din spelupplevelse? Ta steget och utforska våra rekommenderade casinoalternativ i topplistan på eSportsRanker – där spänningen med Fortnite-betting väntar!

En nybörjarguide till Fortnite eSports vadslagning

Som Beatles och Beyonce, Fortnite har blivit en internationell besatthet. Spelet utspelar sig på jorden, där nästan hela mänskligheten har utplånats av ett bisarrt väderfenomen, och 100 spelare tävlar mot varandra (antingen individuellt eller i lag) på en enda karta. Målet är att eliminera alla andra spelare från spelet.

Sportsbooks för Fortnite är för närvarande inte lika vanliga som för stora hiters som CS: GO, Dota 2 och League of Legends. Många spelare är försiktiga med att hoppa in i ett Battle Royale-spel på grund av den vanliga uppfattningen att spelplanen inte är jämn. Till exempel, att vapen leker och släpps, är det mycket slumpmässigt. Som ett resultat kommer vissa spelare att ha en inneboende fördel gentemot andra om de landar på en plats rik på användbara vapen och utrustning.

En sak till är att i en Battle Royale kan även de bästa spelarna bli prickade från hela slagfältet utan chans att överleva. Detta kan göra vissa analyser av professionella spelare värdelösa, eftersom även de bästa av dem kan överraskas av otur.

Fortnite Mechanics och Gameplay

Fortnites mekanik skiljer sig särskilt från andra Battle Royale-spel som PUBG.

 • Hundra personer går ombord på en buss och beger sig till en ö — spelets "karta"
 • Spelets mål är att skaffa förnödenheter, vapen och ammunition genom att hoppa ut ur bussen och landa på en vald plats.
 • Spelare tävlar mot varandra över en karta för att komma överst. Spelare har möjlighet att göra det ensamma eller bilda lag.
 • En av Fortnites mest utmärkande egenskaper är möjligheten för spelare att bygga sina unika konstruktioner med hjälp av material i spelet. Användningen av strukturer kan vara aggressiv eller defensiv. En skicklig byggare kan svänga balansen i alla slagsmål.
 • Du kan plocka upp 25 sköldar från de små blå flaskorna som är strödda på kartan och 50 från de större.
 • Det spelbara området reduceras intermittent (med några minuter) av en händelse som kallas Storm's Eye. Detta tvingar spelare att röra sig och delta i handlingen snarare än att gömma sig hela tiden.
 • I slutändan är det den som fortfarande står som segrare.

Epic Games veckouppdateringsschema säkerställer att Fortnite-metan alltid förändras. Närhelst ett nytt vapen läggs till i spelet ändras de optimala bygg- och vinstteknikerna för att motverka det. Nya innehållsuppdateringar ger djup åt spelets framsteg genom att ge spelare och fans tillgång till olika strategier för att uppnå seger.

Spelare kan välja från en mängd olika spellägen i Fortnite, inklusive:

 • I Solos-läget tävlar användaren mot upp till 99 andra individer. Segraren är den sista som står.
 • Två spelare kan arbeta tillsammans i en "duo"-match. Femtio lag med två spelare vardera är möjliga i ett duospel men inte obligatoriskt. Men individer inom par har också möjlighet att fungera ensamma.
 • I speltypen Squads kan spelare bilda lag med upp till fyra medlemmar. Det kan inte vara fler än tjugofem grupper om fyra personer. Till skillnad från solon, om tre av dina lagkamrater slås ut, kan den fjärde fortfarande återuppliva dem.
 • Med Team Rumble-läget står två lag med 20 spelare mot varandra. Ett lag vinner om de är först med att nå 125 kills i en match.
Fortnite

Fortnite speltyper

Ett viktigt steg för att förstå hur man satsar på Fortnite är att lära sig vilka satsningar som finns tillgängliga. Fortnites betting odds är jämförbar med NFL och andra sporter. En grov uppdelning av oddsen för ett Battle Royale-evenemang kan se ut så här:

Moneyline

Genom att använda denna satsning kan du lägga en satsning på vem du tror kommer att hamna i toppen av Battle Royale-tävlingen. Detta är en chansning med höga insatser, eftersom störningar ofta är i Battle Royale-spel, och individuella talanger ofta inte räcker för att vinna i en grupp på 100. Även den mest begåvade spelaren kan ha oturen att bli skjuten utan att ens veta vem som sköt honom. Nedan listas ett exempel på Fortnite moneyline odds.

Alla deltagare kommer att ha sitt egna unika odds. Ta en titt på exemplet nedan:

 • Tfue +1350
 • Ninja +1600
 • MrSavage +1600
 • Dubbar +1700
 • Mongraal +1800

Eftersom Tfues odds är lägst är han klar favorit i denna matchup. Alla andra under det är en underdog. Oddsen kan förändras när tävlingen närmar sig om bookmakers avgör att en annan spelare är på gång.

På grund av duos unika karaktär som vadslagningsalternativ, kommer oddsen för sådana satsningar att vara lägre än för solon. Du behöver inte vinna vad mot 99 andra lag om din insats bara spelar mot 49.

Även om Stompys odds är +1600 när de används solo, förbättras de till +800 när de paras ihop med Tschinken.

Futures/Outright Bet

Denna satsning syftar till att avgöra vem som kommer att gå segrande från tävlingen som helhet. Direkta satsningar är lika hög risk som Moneyline satsningar, om inte mer så. De tre bästa som slutar i mästerskapet kan också spelas på.

Prop satsningar

Dessa satsningar fokuserar på att förutsäga resultatet av några mindre, icke-spelvinnare händelser som kommer att äga rum under hela matchen. Vanliga rekvisitasatsningar inkluderar vem som kommer att få den första killen, flest kills, matchens varaktighet eller vem som kommer att sluta i topp 3. Satsning på prop-satsningar kräver en solid Fortnite bettingstrategi.

Det finns inte så många möjligheter att tävla i Fortnite-tävlingar som det var tidigare. Det första Fortnite-VM någonsin hölls 2019 och skapade rubriker genom att erbjuda en rekordstor prissumma på 30 miljoner dollar. Det har inte funnits en liknande prestation sedan dess, och supportrar tappar tron ​​på att den kommer tillbaka med varje nytt år. Det betyder dock inte att Epic Games inte stödjer tillväxten av e-sport på andra områden.

Just nu är Fortnite Championship Series den viktigaste esportligan i Fortnite-universumet. Detta är den största och viktigaste tävlingen i världen av konkurrenskraftiga Fortnite-spel, som visar upp kunskaperna hos tusentals spelare över hela världen. En årlig mästerskapsturnering på $1 miljon hålls i en öppen liga, och vem som helst kan försöka kvalificera sig genom att tävla i en serie evenemang som leder fram till den.

Du kan dock lägga insatser på Fortnite på flera andra sätt.

Turneringsplanerare förbättras kl piska upp engångstävlingar med stora kontantpriser och utbredd exponering varje år. Betting på e-sport är en naturlig del av denna bevakning. Sommaren 2022, till exempel, var Riyadh värd för Gamers8-tävlingen med en prisfond på 2 miljoner dollar. Den här engångsturneringen var diskussionen i e-sportgemenskapen, och det är bara ett exempel på de många improviserade Fortnite-tävlingar som kan inträffa.

Det är en bra idé att följa esportkanaler på sociala medier eller hålla ett öga på den officiella Fortnite-webbplatsen för att se när nästa stora turnering är. Alternativt kan du besöka EsportsBets.com ofta, där vi erbjuder omfattande rekommendationer om de finaste och största Fortnite-tävlingarna, som förklarar hur du maximerar dina insatser.

Fortnite Betting Tips

Om du vill satsa på Fortnite och inte vet hur du kommer igång, kommer det här avsnittet att vara till hjälp för dig.

1. Har en aning om Fortnite

Innan du lägger några spel på Fortnite bettingsidor måste du bekanta dig med spelet. Även om du är skicklig på själva spelet, kommer att känna till spelets egenheter ge dig ett försprång i vadslagning.

Du måste vara väl insatt i spelets grunder, nuvarande meta, mångfalden av spelstilar och de detaljerade detaljerna i spelets kvantitativa, mätbara element. Du måste bara lita på slumpen om du inte har den här informationen. Detta är ett massivt no-no när du deltar i online esports betting.

2. Se vad proffsen gör

När du har bemästrat spelets regler måste du spendera oändliga timmar på att observera hur proffsen presterar. Och vi föreslår inte bara att du tittar på en och annan match.

För att vinna på Fortnite bettingsidor, du måste hänga med i de stora lagen. Studera deras senaste matcher, deras turneringsförberedelser, de olika spelstilarna de har visat och allt annat du kan tänka dig. Om du kan förutsäga hur en viss spelare kommer att gå in i en match, kan du lägga en satsning med en stor utbetalning på en av Fortnites bästa spelsajter för riktiga pengar.

3. Skapa en Fortnite-satsningsstrategi

Slutligen måste du bestämma dig för en sund strategi för dina onlinesatsningar. Dina prestationer kommer att katapulteras till nya höjder som ett resultat av detta. Även om belöningarna kan vara stora, är det mödosamt och tidskrävande att utveckla en bettingstrategi från början. Lyckligtvis har grunderna lagts upp för dig i den här expertguiden, så att du kan utveckla din plan för att uppnå dina mål.

Att välja den bästa bookmakern

Du kan ta den här för given. Standarden för deras valda bookmaker begränsar ens prestationer. Om du precis har börjat, titta runt mycket för att upptäcka en bookmaker som uppfyller alla dina krav.

När du har övervägt alla dina val, välj den som uppfyller dina behov – fantastiska bonusar, hjälpsam kundservice, alternativet att använda din favoritbetalningsmetod, och viktigast av allt, ett brett utbud av e-sportmarknader att satsa på. Begränsa inte dina spelalternativ till bara Fortnite. Det borde du också prova andra spel och spelalternativ, eftersom du aldrig vet vad som kan bli din nya favorit.

Slutgiltiga tankar

Att satsa på Fortnite kommer sannolikt inte att försvinna snart, eftersom spelet förblir den mest populära Battle Royale-titeln trots stark konkurrens från både AL och PUBG. Det är faktiskt till det bästa som detta har hänt. Denna framväxande genre kan dra stor nytta av en injektion av sund konkurrens. Detta inkluderar både den professionella scenen och bettingbranschen.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson
Bästa eSport-bettingtips för CS:GO

Bästa eSport-bettingtips för CS:GO

Är du redo att dyka in i den spännande världen av CS:GO-betting? Det är en resa som lovar både spänning och utmaningar, perfekt för alla som vill lägga till ett extra lager av spänning till sin eSport-upplevelse. Oavsett om du är en erfaren spelare eller nybörjare inom eSports rike, är den här artikeln din omfattande guide för att göra välinformerade spel på CS:GO-matcher. För att komma igång på rätt fot rekommenderar jag starkt att du besöker en topprankad sida från EsportsRanker. Detta kommer att ge dig en solid grund och uppdaterad information för att börja din vadslagningsresa.

Esport vs. Sports Betting: En omfattande jämförelse

Esport vs. Sports Betting: En omfattande jämförelse

Välkommen till den spännande bettingvärlden, där passion för sport och e-sport möter spänningen av förväntan och strategi. Om du är nybörjare och kliver in i denna livliga värld, har du en upplysande resa. Den här guiden är skräddarsydd för att hjälpa dig att förstå nyanserna mellan esportbetting och traditionellt sportbetting. När du utforskar den här guiden, kom ihåg att besöka EsportsRanker för en uppslukande upplevelse och de bästa tipsen i branschen. Deras topplistade webbplatser är en bra utgångspunkt för dig att dyka in i händelserna.

Esportspel vs onlinekasinospel: En tydlig jämförelse

Esportspel vs onlinekasinospel: En tydlig jämförelse

En verklighet av dagens internetspel är att det ger oändliga möjligheter. Spelare kan satsa på sport- och kasinospel med stor lätthet. Dessutom kommer spelentusiaster alltid att ha mer än tillräckligt på sina händer. 

För- och nackdelar med att använda kryptovalutor för esportspel

För- och nackdelar med att använda kryptovalutor för esportspel

Kryptovalutor har varit på många människors läppar ett tag nu. När fler människor lär sig om dessa digitala valutor, desto mer blir de entusiastiska över att använda dem för affärer och personliga angelägenheter. Men som med alla andra bra saker, vadslagning på kryptovalutor har sin mörka sida, särskilt när du använder dem för eSports betting. 

Omfattande guide till vadslagning på Valorant eSports-tävlingar

Omfattande guide till vadslagning på Valorant eSports-tävlingar

Den senaste titeln från Riot Games, Valorant, ser mycket action på den konkurrensutsatta spelkretsen. Bettingentusiaster kommer sannolikt att ha sett en ökning av e-sportmarknaderna hos deras föredragna bookmaker, där Valorant troligen är ett av de tillgängliga spelen.

Topp 8 esports-speltips för bättre odds

Topp 8 esports-speltips för bättre odds

Välkommen till den spännande världen av esportspel! Om du är nybörjare är den här omfattande guiden skräddarsydd för dig. Den är fullspäckad med praktiska tips och insikter som hjälper dig att fatta välgrundade beslut och förbättra dina odds inom e-sportspel. Innan vi dyker in, här är en uppmaning: Besök eSportRanker för att utforska deras topplista över rekommenderade esportcasinon. Denna plattform är en fantastisk utgångspunkt för att tillämpa den kunskap du får här.

Vad är Overwatch Betting: En praktisk nybörjarguide

Vad är Overwatch Betting: En praktisk nybörjarguide

Online esports betting har sin beskärda del av utmaningar. Det kan vara svårt att definiera Overwatch-betting, vad med de många operatörerna och alla som behöver förstå triggerpunkterna i olika spellägen och möjligheter.

Vad är de bästa esports-spelbonusarna?

Vad är de bästa esports-spelbonusarna?

E-sportbranschen fortsätter att växa från klarhet till klarhet. Med alla indikatorer som pekar mot en positiv framtid, har denna bransch väckt stor uppmärksamhet från olika håll, nyckeln bland dem är onlinespelbranschen.

Vad är e-sportsajter online och varför ska du besöka dem?

Vad är e-sportsajter online och varför ska du besöka dem?

Välkommen till den dynamiska sfären av vadslagning på e-sport, där spänningen i konkurrenskraftigt spel sammanfaller med spänningen med strategiska satsningar. Som nybörjare som navigerar i det här spännande landskapet är du på väg att låsa upp en värld av möjligheter. Esportspel, särskilt genom onlinekasinon, har tagit stor fart, och erbjuder ett unikt och engagerande sätt att fördjupa dig i de virtuella arenorna i dina favoritspel.

Vad är eSport-coacher och vad gör de?

Vad är eSport-coacher och vad gör de?

Om du är intresserad av e-sport kanske du har märkt ett inlägg för en tränare på ett universitet eller en mindre gräsrotsorganisation. Du kanske undrar, "Vad är esportcoacher eller esportcoachning, och varför är de så viktiga för spelindustrin?"

Vilka är de bästa eSporttitlarna du bör satsa på?

Vilka är de bästa eSporttitlarna du bör satsa på?

E-sportvärlden expanderar dagligen eftersom fler tittar på och deltar i spelen. Men på grund av expansionen av e-sportevenemang har ett annat företag anpassat sig för att hänga med i de senaste trenderna. Esportsbetting har precis varit tillgängligt inom vadslagningsbranschen, så ivrig spelare, spelare och spelarna kan möjligen tjäna pengar på sina favoritevenemang. Om du är intresserad av att prova på att betta på e-sport, är följande en lista över de bästa e-sporterna som nu är mest populära i denna sektor.

Vilka är de mest populära esporttitlarna att satsa på i Asien?

Vilka är de mest populära esporttitlarna att satsa på i Asien?

Välkommen till den spännande esportvärlden i Asien, ett dynamiskt och spännande universum där spelglädjen möter den strategiska sfären av vadslagning. Om du brinner för spel och är sugen på att utforska möjligheterna med betting, har du kommit till den perfekta platsen. Esport är inte bara en form av underhållning; det är ett föränderligt landskap som erbjuder en unik blandning av engagemang och möjligheter för både erfarna spelarna och nykomlingar. När du kliver in i denna livliga värld, överväg att besöka de topplistade kasinona på EsportsRanker för att börja din resa. Gör dig redo för att fördjupa dig i de bästa esporttitlarna som fängslar spelarna i Asien under 2024!