Grunderna i Fortnite Betting

Guider

2023-03-30

Eddy Cheung

Under 2018 exploderade Fortnite i popularitet över hela världen. Detta visuellt slående och levande multiplayer Battle Royale-spel höjde sig över konkurrenterna och vann snabbt hundratals miljoner spelares hjärtan över hela världen. Verksamheten skakas fortfarande av professionell e-sport och vadslagning på spelet även om det har passerat sin topp.

Grunderna i Fortnite Betting

Det har uppskattats att Epic Games tjänade över 3 miljarder dollar i intäkter under 2018. Med tanke på de siffrorna är det knappast chockerande att de investerar 100 miljoner dollar för att göra Fortnite till ett fenomen inom e-sport. Med tillkomsten av Fortnite som en populär e-sport växte bettingsajter upp, med några som gick ut ur deras sätt att ta emot spelarna som inte var bekanta med spelet.

Vad är Fortnite?

Som Beatles och Beyonce, Fortnite har blivit en internationell besatthet. Spelet utspelar sig på jorden, där nästan hela mänskligheten har utplånats av ett bisarrt väderfenomen, och 100 spelare tävlar mot varandra (antingen individuellt eller i lag) på en enda karta. Målet är att eliminera alla andra spelare från spelet.

Sportsbooks för Fortnite är för närvarande inte lika vanliga som för stora hiters som CS: GO, Dota 2 och League of Legends. Många spelare är försiktiga med att hoppa in i ett Battle Royale-spel på grund av den vanliga uppfattningen att spelplanen inte är jämn. Till exempel, att vapen leker och släpps, är det mycket slumpmässigt. Som ett resultat kommer vissa spelare att ha en inneboende fördel gentemot andra om de landar på en plats rik på användbara vapen och utrustning.

En sak till är att i en Battle Royale kan även de bästa spelarna bli prickade från hela slagfältet utan chans att överleva. Detta kan göra vissa analyser av professionella spelare värdelösa, eftersom även de bästa av dem kan överraskas av otur.

Fortnite Mechanics och Gameplay

Fortnites mekanik skiljer sig särskilt från andra Battle Royale-spel som PUBG.

 • Hundra personer går ombord på en buss och beger sig till en ö — spelets "karta"
 • Spelets mål är att skaffa förnödenheter, vapen och ammunition genom att hoppa ut ur bussen och landa på en vald plats.
 • Spelare tävlar mot varandra över en karta för att komma överst. Spelare har möjlighet att göra det ensamma eller bilda lag.
 • En av Fortnites mest utmärkande egenskaper är möjligheten för spelare att bygga sina unika konstruktioner med hjälp av material i spelet. Användningen av strukturer kan vara aggressiv eller defensiv. En skicklig byggare kan svänga balansen i alla slagsmål.
 • Du kan plocka upp 25 sköldar från de små blå flaskorna som är strödda på kartan och 50 från de större.
 • Det spelbara området reduceras intermittent (med några minuter) av en händelse som kallas Storm's Eye. Detta tvingar spelare att röra sig och delta i handlingen snarare än att gömma sig hela tiden.
 • I slutändan är det den som fortfarande står som segrare.

Epic Games veckouppdateringsschema säkerställer att Fortnite-metan alltid förändras. Närhelst ett nytt vapen läggs till i spelet ändras de optimala bygg- och vinstteknikerna för att motverka det. Nya innehållsuppdateringar ger djup åt spelets framsteg genom att ge spelare och fans tillgång till olika strategier för att uppnå seger.

Spelare kan välja från en mängd olika spellägen i Fortnite, inklusive:

 • I Solos-läget tävlar användaren mot upp till 99 andra individer. Segraren är den sista som står.
 • Två spelare kan arbeta tillsammans i en "duo"-match. Femtio lag med två spelare vardera är möjliga i ett duospel men inte obligatoriskt. Men individer inom par har också möjlighet att fungera ensamma.
 • I speltypen Squads kan spelare bilda lag med upp till fyra medlemmar. Det kan inte vara fler än tjugofem grupper om fyra personer. Till skillnad från solon, om tre av dina lagkamrater slås ut, kan den fjärde fortfarande återuppliva dem.
 • Med Team Rumble-läget står två lag med 20 spelare mot varandra. Ett lag vinner om de är först med att nå 125 kills i en match.

Fortnite speltyper

Ett viktigt steg för att förstå hur man satsar på Fortnite är att lära sig vilka satsningar som finns tillgängliga. Fortnites betting odds är jämförbar med NFL och andra sporter. En grov uppdelning av oddsen för ett Battle Royale-evenemang kan se ut så här:

Moneyline

Genom att använda denna satsning kan du lägga en satsning på vem du tror kommer att hamna i toppen av Battle Royale-tävlingen. Detta är en chansning med höga insatser, eftersom störningar ofta är i Battle Royale-spel, och individuella talanger ofta inte räcker för att vinna i en grupp på 100. Även den mest begåvade spelaren kan ha oturen att bli skjuten utan att ens veta vem som sköt honom. Nedan listas ett exempel på Fortnite moneyline odds.

Alla deltagare kommer att ha sitt egna unika odds. Ta en titt på exemplet nedan:

 • Tfue +1350
 • Ninja +1600
 • MrSavage +1600
 • Dubbar +1700
 • Mongraal +1800

Eftersom Tfues odds är lägst är han klar favorit i denna matchup. Alla andra under det är en underdog. Oddsen kan förändras när tävlingen närmar sig om bookmakers avgör att en annan spelare är på gång.

På grund av duos unika karaktär som vadslagningsalternativ, kommer oddsen för sådana satsningar att vara lägre än för solon. Du behöver inte vinna vad mot 99 andra lag om din insats bara spelar mot 49.

Även om Stompys odds är +1600 när de används solo, förbättras de till +800 när de paras ihop med Tschinken.

Futures/Outright Bet

Denna satsning syftar till att avgöra vem som kommer att gå segrande från tävlingen som helhet. Direkta satsningar är lika hög risk som Moneyline satsningar, om inte mer så. De tre bästa som slutar i mästerskapet kan också spelas på.

Prop satsningar

Dessa satsningar fokuserar på att förutsäga resultatet av några mindre, icke-spelvinnare händelser som kommer att äga rum under hela matchen. Vanliga rekvisitasatsningar inkluderar vem som kommer att få den första killen, flest kills, matchens varaktighet eller vem som kommer att sluta i topp 3. Satsning på prop-satsningar kräver en solid Fortnite bettingstrategi.

De stora Fortnite-evenemangen att satsa på

Det finns inte så många möjligheter att tävla i Fortnite-tävlingar som det var tidigare. Det första Fortnite-VM någonsin hölls 2019 och skapade rubriker genom att erbjuda en rekordstor prissumma på 30 miljoner dollar. Det har inte funnits en liknande prestation sedan dess, och supportrar tappar tron på att den kommer tillbaka med varje nytt år. Det betyder dock inte att Epic Games inte stödjer tillväxten av e-sport på andra områden.

Just nu är Fortnite Championship Series den viktigaste esportligan i Fortnite-universumet. Detta är den största och viktigaste tävlingen i världen av konkurrenskraftiga Fortnite-spel, som visar upp kompetensen hos tusentals spelare över hela världen. En årlig mästerskapsturnering på $1 miljon hålls i en öppen liga, och vem som helst kan försöka kvalificera sig genom att tävla i en serie evenemang som leder fram till den.

Du kan dock lägga insatser på Fortnite på flera andra sätt.

Turneringsplanerare förbättras kl piska upp engångstävlingar med stora kontantpriser och utbredd exponering varje år. Betting på e-sport är en naturlig del av denna bevakning. Sommaren 2022, till exempel, var Riyadh värd för Gamers8-tävlingen med en prisfond på 2 miljoner dollar. Den här engångsturneringen var diskussionen i e-sportgemenskapen, och det är bara ett exempel på de många improviserade Fortnite-tävlingar som kan inträffa.

Det är en bra idé att följa esportkanaler på sociala medier eller hålla ett öga på den officiella Fortnite-webbplatsen för att se när nästa stora turnering är. Alternativt kan du besöka EsportsBets.com ofta, där vi erbjuder omfattande rekommendationer om de finaste och största Fortnite-tävlingarna, som förklarar hur du maximerar dina insatser.

Fortnite Betting Tips

Om du vill satsa på Fortnite och inte vet hur du kommer igång, kommer det här avsnittet att vara till hjälp för dig.

1. Har en aning om Fortnite

Innan du lägger några spel på Fortnite bettingsidor måste du bekanta dig med spelet. Även om du är skicklig på själva spelet, kommer att känna till spelets egenheter ge dig ett försprång i vadslagning.

Du måste vara väl insatt i spelets grunder, nuvarande meta, mångfalden av spelstilar och de detaljerade detaljerna i spelets kvantitativa, mätbara element. Du måste bara lita på slumpen om du inte har den här informationen. Detta är ett massivt no-no när du deltar i online esports betting.

2. Se vad proffsen gör

När du har bemästrat spelets regler måste du spendera oändliga timmar på att observera hur proffsen presterar. Och vi föreslår inte bara att du tittar på en och annan match. 

För att vinna på Fortnite bettingsidor, du måste hålla jämna steg med de stora lagen. Studera deras senaste matcher, deras turneringsförberedelser, de olika spelstilarna de har visat och allt annat du kan tänka dig. Om du kan förutsäga hur en viss spelare kommer att gå in i en match, kan du lägga en satsning med en stor utbetalning på en av Fortnites bästa spelsajter för riktiga pengar.

3. Skapa en Fortnite-satsningsstrategi

Slutligen måste du bestämma dig för en sund strategi för dina onlinesatsningar. Dina prestationer kommer att katapulteras till nya höjder som ett resultat av detta. Även om belöningarna kan vara stora, är det mödosamt och tidskrävande att utveckla en bettingstrategi från början. Lyckligtvis har grunderna lagts upp för dig i den här expertguiden, så att du kan utveckla din plan för att uppnå dina mål.

Att välja den bästa bookmakern

Du kan ta den här för given. Standarden för deras valda bookmaker begränsar ens prestationer. Om du precis har börjat, titta runt mycket för att upptäcka en bookmaker som uppfyller alla dina krav. 

När du har övervägt alla dina val, välj den som uppfyller dina behov – fantastiska bonusar, hjälpsam kundservice, alternativet att använda din favoritbetalningsmetod, och viktigast av allt, ett brett utbud av e-sportmarknader att satsa på. Begränsa inte dina spelalternativ till bara Fortnite. Det borde du också prova andra spel och spelalternativ, eftersom du aldrig vet vad som kan bli din nya favorit.

Slutgiltiga tankar

Att satsa på Fortnite kommer sannolikt inte att försvinna snart, eftersom spelet förblir den mest populära Battle Royale-titeln trots stark konkurrens från både AL och PUBG. Det är faktiskt till det bästa som detta har hänt. Denna framväxande genre kan dra stor nytta av en injektion av sund konkurrens. Detta inkluderar både den professionella scenen och bettingbranschen.

Senaste nytt

Grunderna i Fortnite Betting
2023-03-30

Grunderna i Fortnite Betting

Nyheter

Casinokampanj

Leo Vegas:100 gratisspins till nya spelare
Besök casino

18+ år, Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Läs fullständiga regler och villkor här.

Missa inte dessa bonuserbjudanden

Leo Vegas
Leo Vegas
100 gratisspins
Insättningsmetoder
PayPalSkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Hämta din bonusLeo Vegas recension

18+ år, Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Läs fullständiga regler och villkor här.

Close