Allt om vadslagning på Alliance

När användaren använder e-sportspelsajter måste användaren välja rätt lag att satsa på. Det är bäst att välja en som har en lång historia av att vinna turneringar. Detta är verkligen fallet med Alliance. De är baserade i Sverige och har varit en del av proffsspelscenen sedan 2013. En ledningsgrupp på fem personer övervakar organisationen. Tidigare fokuserade de på StarCraft II och League of Legends.

Men de senaste åren har de gått vidare till andra populära titlar. Spelare som letar efter vinnande lag i dessa två matcher måste därför leta någon annanstans. Det betyder dock inte att Alliansen har blivit irrelevant. De har helt enkelt bytt turneringar som har blivit mindre mättade med rivaliserande lag.

Allt om vadslagning på Alliance
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Alliansspelare

Alliance ägdes ursprungligen av GoodGame-byrån. Detta var ett dotterbolag till Twitch, en spelströmningstjänst under kontroll av Amazon. 2016 meddelade Alliance sitt beslut att lämna GoodGame och bli helt spelarägd. Det innebär att lagmedlemmarna har ett extra ekonomiskt incitament för att vinna matcher. Detta lag har fått uppmärksamhet från esports bettingsajter på grund av deras höga profilvinster. Till exempel, 2013 vann de International, och uppnådde den största prisutbetalningen i e-sportens historia.

De bästa e-sportlagen måste ha mycket skickliga medlemmar som kan överträffa konkurrenterna. Sedan deras uppkomst har Alliance rekryterat flera stora namn. Till exempel, 2013 anslöt sig StarCraft-spelaren Naniwa till deras led. Ett år senare rapporterade journalistiska sajter att Armada hade anslutit sig till laget. Detta var betydelsefullt eftersom de ansågs vara en av de bästa Super Smash Bros.-spelarna på kretsen.

I slutet av 2013 beslutade laget att sluta tävla i European League of Legends Championship Series. De släppte också SortOf, deras sista Starcraft II-spelare. Detta berodde främst på nya regler som hindrade byråer från att äga flera lag. Det var en viktig faktor till att Alliance lämnade GoodGame och ökade deras spelarautonomi. Esportsbettingfans måste ta hänsyn till detta problem när de satsar på Alliance. De har en meritlista av att briljera med vissa titlar innan de lämnar dem helt.

De kan ibland släppa spelare på grund av yttre påverkan. Samtidigt är många nya spelare intresserade av att gå med i Alliance på grund av att de inte kommer att kontrolleras av en stor byrå. Dessa variabler kan ha en direkt inverkan på oddsen för alliansens matcher.

Alliances starkaste spel

Detta esport spellag utmärker sig i en rad olika speltävlingar. De har spelare från Nederländerna som har anslutit sig till Trackmanias proffskrets. Det är ett racingspel där spelare får skapa sina egna banor. De flesta Trackmania-turneringar har ett tidstestformat. Därför måste alliansens medlemmar ha snabba reflexer.

Körning är inte den enda spelgenren som Alliance briljerar med. De har lagt mycket av sitt fokus på battle royale-genren. Detta inkluderar den populära titeln Apex Legends. Under professionella matcher måste två till tre spelare slå sig ihop och välja karaktärer med specifika förmågor. Alliansmedlemmar måste komma på en bra karaktärskonfiguration och även arbeta bra tillsammans för att vinna matchen. Detsamma kan också sägas om Fortnite, en annan battle royale-titel som har dominerat e-sport de senaste åren.

Alliance har också expanderat till fightinggenren genom att få spelare från Super Smash Bros. Melee. Det här spelet har ett ganska oortodoxt stridssystem. Spelare måste studera det om de vill göra korrekta förutsägelser om turneringsresultat. Istället för en utarmande hälsospärr beräknas skadeprocenten med en räknare som ökar över tiden.

Varför är Alliance Esports populärt?

En kunnig spelare kommer att hålla utkik efter flera faktorer när han väljer ett berömt esportlag. En av de viktigaste är konsekvens. Även om Alliance har lidit en del förluster under åren har de också lyckats prestera bra när det räknas. När alla deras matchresultat är sammanställda blir det tydligt att Alliance har lyckats mycket sedan 2013.

Många esport-lag gillar att gå med i ett brett utbud av olika esportturneringar. Problemet är att de kan sluta sprida sig för tunt. Däremot väljer Alliance att fokusera på en handfull titlar. Det betyder att de kan lägga sin energi på att förbättra sina prestationer. Detta har slutat med att bli en vinnande strategi.

Alliance har också en ganska utvald grupp spelare på sin lista. På ytan kan detta få dem att framstå som ett mindre högprofilerat lag. Men genom att bara använda de allra bästa människorna har Alliance etablerat sig som en elitorganisation. Detta innebär också att spelarna har färre individer att välja mellan när de placerar ett alliansbaserat spel. Om det fanns fler tillgängliga spelare skulle chanserna att göra en vinstförutsägelse minska.

Alliansens utmärkelser och resultat

De mest populära e-sportlagen måste ha en meritlista över vinster. Bookies lade märke till när Alliance Dota 2-teamet vann det stora priset 2013 Internationell. Det slutade med att de besegrade tidigare mästarna Natus Vincere under finalen. Ställningen var 3 - 2. Under gruppspelet slutade Alliance på 14 - 0, ett perfekt rekord för denna tävling. Men de förlorade också två gånger mot Na'Vi och en gång mot Team DK.

Deras prestation var svagare nästa år. Alliansen misslyckades med att försvara sin krona. De hamnade på 11:e plats med ett mindre än fantastiskt rekord på 6 - 9. Som ett resultat föll deras spellista och Alliance gick vidare till andra spelturneringar.

När Alliance gick med i European League of Legends Championship Series 2013 slutade de 3:a med 16 - 12. De låg bakom rivalerna SK Gaming och Fnatic. Spelaren Froggen röstades fram till MVP för Spring Split. Under slutspelet föll de till 4:e plats och förlorade mot Fnatic i semifinalerna. Efter Summer Split slutade laget med ett rekord på 21 -7. Deras höjdpunkt under året var att vinna League of Legends världsmästerskap efter en vinst med 3 - 1 mot Fnatic.

Pengar vann

Framgången för esport-lag baseras ofta på hur mycket pengar de kommer att uppnå över tid. Bookies tar vanligtvis hänsyn till detta när de avgör oddsen för att de ska vinna. Sedan starten har Alliance tävlat i över 360 turneringar. Den totala intjänade prissumman överstiger $6 846 000. Detta gör dem till ett mycket högprofilerat team att se upp för.

Huvuddelen av dessa pengar vann på matcher för spelet Dota 2. Faktum är att 84 % av det samlades in. Detta beror på två saker: det stora antalet Dota-turneringar och den exceptionella prestation som Alliance-spelare har i denna titel. Däremot är mängden pengar som tjänas från andra individuella spel marginell. Även om det låter imponerande att tjäna $115 647 från Apex Legends, står det bara för 1,70 % av alliansens priser. Nyligen har laget breddat sin räckvidd till fightinggenren. Hittills har detta lett till att de vunnit $301 124. Detta är 4,40 % av den totala summan.

När spelare tar hänsyn till all denna statistik blir det tydligt att majoriteten av Alliances framgångar beror på ett spel: Dota 2. Därför kan spelaren vilja fokusera på denna titel när han gör en satsning. Problemet är att Alliance inte längre tävlar i Dota-evenemang. Men när teamet utökar sin räckvidd kan detta förändras inom en snar framtid.

Bästa Alliance-spelare

Ett topplag för esport är bara lika bra som sina individuella spelare. Eftersom Alliance är baserat i Sverige vettigt att deras bästa medlemmar också kommer från detta land. Om folk baserar kriterierna för framgång inom e-sport på hur mycket pengar som tjänats in kan följande Alliance-spelare anses vara de tio bästa:

  • Gustav Magnusson (s4)
  • Jonathan Berg (Loda)
  • Jerry Lundqvist (EGM)
  • Joakim Akterhall (Akke)
  • Henrik Ahnberg (AdmiralBulldog)
  • Simon Haag (Handsken)
  • Linus Blomdin (Limmp)
  • Nikolay Nikolov (Nikobaby)
  • Adam Lindgren (Armada)
  • Artsiom Barshak (fng)

Esportspelare som backar dessa spelare kommer att märka att de har vissa saker gemensamt. De har en omfattande kunskap om spelet och kommer med taktik för att ta förstaplatsen. Ibland kommer en spelare att väljas av Alliance på grund av en specifik kompetens. Till exempel är de bästa Trackmania-spelarna snabba och exakta på att kontrollera fordon.

Bästa Battle Royale-spelare har färdigheter som överlappar med förstapersonsskjutare. Snabbhet är avgörande för dem som vill tävla i kampspelstävlingar. Det bör noteras att det finns en ledningsgrupp på Alliance som bestämmer vilka spelare som ska skickas till vissa turneringar. Därför påverkas framgången för laget som helhet i hög grad av deras beslut.

Var och hur man satsar på Alliance

De bästa bettingsidorna för e-sport kommer att ge användarna tillgång till så många spelmarknader som möjligt. Om inte så blir det svårare att hitta specialister. Den goda nyheten är att Alliance är en välkänd och mainstream esportorganisation. Om en bookmaker har sektioner som är dedikerade till videospelsevenemang kommer detta team troligen att finnas med.

Det är dock osannolikt att Alliance kommer att synas på dessa marknader året runt. Istället måste spelaren vänta tills rätt turnering börjar. Specifikt bör de hålla utkik efter evenemang baserade på Fortnite, Super Smash Bros., Apex Legends och Trackmania.

Rätt satsningsstrategi kommer att bero på det specifika spelet. Alliansen är vördad för att ha tagit sig till slutskedet av turneringar. Därför kanske spelaren vill vänta till semifinalen. Genom att göra det kan de se Alliance prestera och analysera sina styrkor. Battle Royal-spel är alltid en riskabel satsning eftersom det finns så många spelare på kartan. Det är bättre att välja racingtitlar eftersom det finns färre variabler att ta hänsyn till. Under teambaserade evenemang kommer Alliances framgång att baseras på hur väl varje medlem kompletterar varandra.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson