Allt om vadslagning på Fnatic

Team Fnatic, även känt som FNC, är en professionell e-sportsoutfit. Det är rankat som ett av de bästa e-sportlagen i konkurrenskraftig elektronisk sportspelshistoria. Organisationen har växt exponentiellt under de senaste åren, och tjänat en plats bland de mest populära esport-laglistan. Förutom sin popularitet i evenemang är Fnatic en favorit bland e-sportbettingentusiaster. Varumärket har också en rad professionell spelutrustning, inklusive tangentbord, möss, hörlurar, kuddar och mer.

Team Fnatic startades redan 2004 av en australisk e-sportentreprenör, Sam Mathews, med sin mammas stöd, Ann Mathews. Teamet har sitt huvudkontor i London och har även baser i Berlin, Taiwan, Kuala Lumpur, Belgrad och Tokyo.

Allt om vadslagning på Fnatic
Om Fnatic Esports

Om Fnatic Esports

Bolaget leds av Sam Mathews som styrelseordförande, medan Wouter Sleijffers är VD. Å andra sidan blev den tidigare Fnatic CS: GO-stjärnan Patrik "cArn" Sättermon spelchef 2012.

Under åren har Team Fnatic utnyttjat sina strategiska partnerskap för att driva sitt varumärke genom att skapa eSportlegender, eSports proffsutrustning och cementera en eSportskultur globalt. Företaget har samarbetat med andra toppmärken, inklusive AMD, Hisense, OnePlus, Twitch, BMW, LeTou, PCSpecialist, Monster Energy och Jack Link's. Tidigare har FNC även sponsrats av SteelSeries och även MSI.

Medan det började som ett litet varumärke för över två decennier sedan, är Team Fnatic ett av de mest värdefulla e-sportlagen. En rapport från 2020 om Forbes uppskattade dess värde till cirka 120 miljoner dollar, vilket genererar cirka 16 miljoner dollar årligen.

Fnatic eSport

Idag är Team Fnatic ett eSport-lag i flera divisioner som deltar i över sju divisioner. Hittills har organisationen tjänat över 17 miljoner dollar och har rekordet för det tredje mest sedda västerländska esportlaget 2020. Med över 33 miljoner följare på sociala medier är Team Fnatic ett känt esportlag och definitivt en kraft att räkna med.

FNC började med aktiv e-sport 2006 efter att ha förvärvat ett World of Warcraft-team (WoW). Listan inkluderade Vo0, TooGood och Ztrider, tre av de bästa spelarna vid den tiden. Trion utmärkte sig i alla topptävlingar och tog tre titlar. Året därpå sammanställde Fnatic ett DotA-team och steg snabbt till ett av de snabbast växande eSports-varumärkena genom att lägga till flera andra topprankade esportdivisioner.

Om Fnatic Esports
Team Fnatic bästa esportdivisioner

Team Fnatic bästa esportdivisioner

Som nämnts ovan deltar Team Fnatic i flera eSports-divisioner som går över genrer som multiplayer online battle arena (MOBA), strategispel och skjutspel. Nedan är en lista över de aktuella divisionerna detta lag deltar i och de aktuella listorna.

  • League of Legends - Martin "Wunder" Nordahl Hansen, Iván "Razork" Martín Díaz, Marek "Humanoid" Brázda, Elias "Upset" Lipp, Zdravets "Hylissang" Iliev Galabov och Yasin "Nisqy" Dinçer.
  • CS: GÅ - Freddy "KRIMZ" Johansson, Ludvig "Brollan" Brolin, Owen "Smooya" Butterfield, Alexander "ALEX" McMeekin, och William "Mezii" Merriman.
  • Valorant - James "Mistic" Orfila, Jake "Boaster" Howlett, Nikita "Derke" Sirmitev, Martin "Magnum" Peňkov och Andrew "BraveAF" Gorchakov.
  • Dota 2 - Ng "ChYuan" Kee Chyuan, Marc Polo Luis "Raven" Fausto, Djardel Jicko B. "DJ" Mampusti, Anucha "Jabz" Jirawong och Kam "Moon" Boon Seng.
  • Rainbow Six: Siege - Etienne "Mag" Rousseau, Jason "Lusty" Chen och Patrick "MentalistC" Fan.
  • Halo - Torez "Envore" Broyles, Juliano "Sceptify" Sadiku, Chase "SuperCC" Cavuto och Joey "Juziro" Bartholomay.
  • FIFA - Diogo "Diogo" Mendes, och Donovan "Tekkz" Hunt.

Ovan är de aktiva listorna för tillfället. Tidigare hade esportorganisationen listor för Clash Royale, Smite, ShootMania Storm, PUBG och Heroes of the Storm.

Team Fnatic bästa esportdivisioner
Varför är team Fnatic populärt inom esportspel?

Varför är team Fnatic populärt inom esportspel?

Esportspel är en av de snabbast växande marknaderna i onlinespellandskapet. På samma sätt som topprankade fotbollslag som Bayern München och Manchester City är favoriter inom fotbollsbetting är på samma sätt som Teal Fnatic är populärt inom e-sportspel.

Dominans inom e-sport

Den främsta anledningen till att de flesta spelarna gillar att satsa på Team Fnatic är att det knappast gör någon besviken. Detta är en av de mest framgångsrika esportorganisationerna i historien. Intressant nog utsågs Fat Company till det mest innovativa spelföretaget 2021. Spelarna letar efter de bästa lagen som kan håva in vinsten; Team Fnatic är ett sådant företag.

E-sportlag i flera divisioner

Team Fnatic är ett eSport-lag i flera divisioner, så det vänder sig till alla e-sportbettingentusiaster, oavsett om de gillar strategispel, skjutspel eller sportsimulering. Laget deltar också i alla konkurrenskraftiga turneringar, inklusive evenemang på högsta nivån, så spelare har gott om vadslagningsmarknader.

Dafabet partnerskap

Förutom dominansen inom eSport och det faktum att det är ett multidivisionslag, har de enorma sponsringarna också spelat en roll i den exponentiella tillväxten i Team Fnatics popularitet på de bästa esportbettingsidorna. Under 2015 samarbetade Team FNC med den välkända bookmakern Dafabet i ett flerårigt avtal. Detta partnerskap drev Fnatic till den enorma Dafabet-spelarebasen.

Fnatic har också massor av data för att hjälpa spelare att mäta lagets styrka. Alla resultat från de senaste turneringarna visas på lagets officiella hemsida.

Varför är team Fnatic populärt inom esportspel?
Bästa Fnatic-spelare

Bästa Fnatic-spelare

Som ett av de bästa esport-lagen, Team Fnatic lockar bara de bästa spelarna. Laget är ständigt upptagna med överföringarna och plundrar andra lag för att hämta nya talanger. Idag har Team Fnatic flera spelare som har satt spår i e-sportbranschen.

Nedan är några av de bästa Fnatic-spelarna att titta på.

  • 20-årige Donovan "Tekkz" Hunt är utan tvekan en av Team Fnatics bästa spelare. FIFA-proffsspelaren är den bästa i spelet och ståtar med 11 titlar redan under sin treåriga karriär. Bland de mest eftertraktade titlarna är 4 mästerskap, inklusive eChampions League.
  • En annan känd spelare från Fnatic är Krimz, en svensk proffsidrottare som spelar som gevärsskytt för Team Fnatics CS: GO-lag. Han är rankad som en av de mest konsekventa spelarna sedan han började dominera scenen med Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafssonr (nu på FaZe Clan) från 2014 till 2016. Idag är han fortsatt central i FNC.
  • Andra värda omnämnanden inkluderar Jason "Lusty" Chen (Rainbow Six Siege), James "Mistic" Orfila (Valorant), Torez "Envore" Broyles (Halo), Marc Polo Luis "Raven" Fausto (Dota 2), Martin "Wunder" Nordahl Hansen (League of Legends).
Bästa Fnatic-spelare
Team Fnatic-prestationer och utmärkelser

Team Fnatic-prestationer och utmärkelser

FNC grundades redan 2004 och är bland de äldsta eSport-lagen. Det har deltagit i över 990 turneringar och tjänat över 17 miljoner dollar i februari 2022. Under Team Fnatics resa har laget tagit flera topptitlar och satt nya rekord.

7☓ LEC-titlar

En av FNC:s största landvinningar kom med League of Legends team, som ståtar med 7 LEC-titlar i troféskåpet. Laget vann säsong 1-mästerskapet och slog lag som Against All Authority, Team SoloMid och Epik Gamer för att gå därifrån med prispengarna på $50 000.

Andra titlar under Fnatics inkluderar EU LCS sommaren 2018, EU LCS våren 2018, EU LCS sommaren 2015, EU LCS våren 2015, EU LCS våren 2014, EU LCS sommaren 2013 och EU LCS våren 2013

3☓ Globala offensiva majors

Fnatic har också varit dominerande inom CS: GÅ, packar 3 globala offensiva majors. Den första kom in under Dreamhack Winter 2013. FNC slog ut Ninjas in Pyjamas för att åka hem med $100 000 prispengar i denna final. Den andra majoren kom in under ESL One Katowice 2015, den femte majors, som hölls i Katowice, Polen. Fnatic avfärdade återigen Ninjas in Pyjamas i finalen för att ta hem $100 000 kattungen i denna turnering. Team Fnatic gick vidare för att vinna ESL One Cologne 2015 i Köln, Tyskland, genom att slå Team EnVyUs.

Fnatic har även vunnit flera andra titlar, inklusive DreamHack Masters Malmö 2019, World Electronic Sports Games 2017, Intel Extreme Masters XII - World Championship, och Intel Extreme Masters X - World Championship, för att nämna några.

2☓ Sex Masters-titlar

Fnatic är också ett känt namn i Tom Clancy's Rainbow Six Siege med två prestigefyllda titlar. Den första är Six Masters 2018 som hålls i Australien. Team Fnatic slog NORA-Rengo med 2-1 på de tre kartorna och vann $10 636,34 medan tvåan gick hem med $4 254,56. En annan anmärkningsvärd seger kom under Six Masters 2019 när laget golvade 0RGL3SS för att göra anspråk på prispengarna på $13 473,39.

Förutom de två Masters-titlarna har Team Fnatic flera andra Rainbow Six Siege-titlar, inklusive Pro League säsong 10 - Asia Pacific: Australien & Nya Zeeland, Six Invitational 2020 - Asia Pacific: Australien & Nya Zeeland, och Pro League säsong 11 - Australien och Nya Zeeland.

1☓ eChampions League

Team Fnatic är också en storspelare FIFA. Lagets målskytt "Tekkz" vann eChampions League 2020 Invitational. Han har flera andra titlar, inklusive FIFA Global Series Rankings 2020 - Xbox One och FUT 20 Champions Cup Steg I - Finals.

Team Fnatic-prestationer och utmärkelser
Hur satsar man på Fnatic?

Hur satsar man på Fnatic?

Faktum är att Fnatic är ett av de mest framgångsrika eSport-lagen och det bästa att satsa på. Men sedan finns det några saker att vara medveten om innan du börjar.

Komma igång

Det första du ska göra är att leta efter en bettingsajt med esports bettingmarknader på alla Team Fnatics divisioner. När spelare har hittat en eSports bettingsajt är nästa sak att kontrollera om den har en giltig licens eller inte. De flesta bookmakers kommer att visa sin licensinformation på webbplatsen eller appens sidfot. En annan faktor är vadslagningsmarknaderna och oddsen. Spelare bör se till att just den e-sport de vill satsa på är tillgänglig i bookmakerns spelutbud. Oddsen bör också vara fördelaktiga på oddsjämförare. Sist, utvärdera de tillgängliga insättnings- och uttagsmetoderna.

Det sista proffstipset är att noggrant följa Team Fnatic för att veta vilka lag det är bäst i just det ögonblicket. Spelare kan bli bättre positionerade för att fatta välgrundade vadslagningsbeslut med denna kunskap. Fnatic-webbplatsen är en fantastisk resurs för att lära dig om de senaste Team Fnatic-resultaten i varje division.

Hur satsar man på Fnatic?

Senaste nytt

Ninjor i pyjamas Fortsätt dominans i eSport
2022-07-21

Ninjor i pyjamas Fortsätt dominans i eSport

ZETA Division säkrade finalen Valorant Champions Tour Bemästrar Reykjavik playoff slot med en avgörande två-mot-en-seger över Ninjas in Pyjamas. Båda lagen gick in i elimineringsmatchen med ett rekord i gruppspelet, vann mot Fnatic och förlorade mot DRX.