Allt om vadslagning på Nova Esports

Anses som ett av de mest populära e-sportlagen, Nova Esports grundades i maj 2016 av en Anthony Yeung. Yeung hade ett ledningsteam bestående av Trevor, Richard och Francis under lagets första lansering, med Mathew, Oktay och Steven som senare gick med i organisationen. Nova eSports lanserades officiellt i september 2016 som en eSportsorganisation under företagsnamnet Nova eSports International Limited. I oktober 2020 förvärvades företaget av Imperium Group Global Holdings, ett Hong Kong-noterat företag. Detta drag resulterade i flera förändringar, inklusive laglistor för de olika eSports-spel som Nova eSports spelar.

Nova eSports har spelare från olika bakgrunder, där varje lagmedlem tar in unika element för att hjälpa laget att växa och frodas. Förutom att tävla i eSports-turneringar, engagerar Nova eSports också communityn den har skapat på olika nivåer. Till exempel har företaget ett professionellt team av influencers och innehållsskapare som ser till att lagets följare och fans håller sig uppdaterade.

Allt om vadslagning på Nova Esports
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nova Esports spelare

Nova Esports har flera spelare som är specialiserade på olika eSports-spel. League of Legends-laget inkluderar JDerener, Halil Berke och Lopez Miguel, som spelar Baron. Spelarna är från USA, Tyskland respektive Spanien. Game of Peace-listan omfattar Zhu Bojun, Zeng Ronghua, Xu Yinjun och Zahai Cheng, alla från Kina. Teamet bildades i juli 2020.

Nova Esports avslöjade också sin PUGB Mobile-lista tillsammans med Game of Peace-listan, som bestod av fyra spelare, en från Kanada och resten från Kina. Bland spelarna finns Wu Zifan från Kanada och Zhang Yujie, Li King Liang och Lui Jinhao från Kina. Deras Call of Duty-lag består av europeiska spelare, inklusive Jonathan Koyenyi, Samuel Navarro, Marcos Santana, Ricard Vila och Marcos Rojas. Jonathan Koyenyi är från Storbritannien, och resten av spelarna är från Spanien. Nova eSports, representant för Clash Royale-tävlingar är Chenghui Huang, även känd som Lciop.

Tidigare divisioner

Nova Esports samarbetade med indiska eSports Godlikes PUBG Mobile-team i juni 2020. Laget var känt som Nova x Godlike och deltog i PUBG Mobile World League Eastern Division. Listan hade spelare från Indien, inklusive Sarda Gajanand, Chisin Raingaim, Shekhar Patil, Eleen Raj, Syed Shan och Chetan Sanjay. Partnerskapet avslutades i september 2020 när Indiens regering förbjöd PUBG Mobile.

Nova Esports starkaste spel

Call of Duty

Nova eSports har haft enastående prestationer i Call of Duty tävlingar de senaste åren. Call of Duty är ganska populärt i eSports spelkretsar. Det är ett first-person shooter-videospel som började med ett tema från andra världskriget och som senare introducerade futuristiska världar och yttre rymdteman. Nova Esports team har haft imponerande prestationer i de turneringar som de har deltagit i genom åren. Laget har mer än $43 000 i prisvinster för spelet, vilket utan tvekan är imponerande.

FIFA

FIFA videospel är ett annat eSports-spel där Nova Esports levererar fantastiska prestationer. Det är ett fotbollssimuleringsspel utvecklat av Electronic Arts. Nova Esports övergripande prestationer i FIFA kanske inte är imponerande, men laget har haft enastående prestationer under de senaste evenemangen det har varit med i.

Spelare Okänd Battle Grounds Mobile

Spelare Okända Battle Grounds Mobile är utan tvekan det mest kända eSport-teamet av Novas lag. Det står för en stor del av lagets alla intäkter i prispengar, över 4,8 miljoner dollar. Det vann nyligen 1 530 000 i en enda turnering, det högsta beloppet som laget någonsin vunnit i en enda turnering. 2021 tjänade laget $2 318 831 i prispengar från 10 turneringar. 78,6 % av alla Nova eSports intäkter kommer från PUBG Mobile.

Varför är Nova Esports populärt?

Av många anledningar är Nova Esports bland de bästa eSport-lagen. Den främsta anledningen är att den fungerar ganska bra i de flesta turneringar, speciellt i PUBG Mobile. De flesta spelarna förlitar sig vanligtvis på historiska prestationer för att fatta vadslagningsbeslut eftersom de ofta kastar lite ljus över det troliga resultatet av nästa match. Spelare kan alltså satsa på Nova Esports med tillförsikt, i vetskap om att det med största sannolikhet kommer att prestera bra.

En annan anledning till att Nova Esports är populärt bland spelarna är att de flesta eSports bettingsidor vanligtvis erbjuder bettingmarknader för de flesta av lagets matcher. Det betyder att spelarna har lätt för att komma åt vadhållningsmarknaderna eftersom de inte behöver söka efter olika spelsidor varje gång de behöver satsa på det bästa e-sportlaget. Nova eSports deltar också i många turneringar. Det betyder att spelarna kan hitta lagets matcher att satsa på för det mesta.

De flesta spelarna satsar också på Nova Esports eftersom de associerar med laget. Laget har miljontals fans från hela världen som följer laget på nära håll. Från att ha förstått vad laget har att erbjuda, tycker eSports-spelarna att det är mycket lättare att satsa på olika resultat.

Nova Esports utmärkelser och resultat

PUBG Mobile Global Championship 2020

En av Nova eSports-teamets största prestationer var PUBG Mobile Global Championship 2020. Mästerskapet är ett av de största och mest konkurrenskraftiga PUBG-evenemangen, med 40 lag över hela världen. Det var det sista evenemanget under PUBG Mobiles tävlingssäsong. Nova eSports tog hem 1,59 miljoner dollar från poolpriset, vilket var 6 miljoner dollar, ett av de högsta poolpriserna någonsin i en PUBG-tävling. Laget försvarade sin titel 2021 och lyckades ta sig till final.

Peacekeeper Elite League 2021 säsong 3

Nova eSports vann Peacekeeper Elite League 2021 säsong 3 Championship. Evenemanget varade i sex veckor och innehöll intensiva matcher mellan 20 kinesiska lag. Nova vann med totalt 210 poäng. Prispotten för evenemanget var 15 miljoner CNY, som fördelades mellan alla lag, där Nova eSports tjänade det högsta beloppet, $642 000.

Peacekeeper Elite Championship 2020

Nova eSports vann Peacekeeper Elite Championship 2020, andra gången mästerskapet hölls. Evenemanget ägde rum den 14:e och 15:e november 2020 och innehöll 15 av några kinesiska topplag. Prispotten var cirka 1,7 miljoner dollar. Nova eSports tjänade $756 841 för att ha vunnit mästerskapet. Paraboy, en Nova eSports-spelare, belönades med MVP-titeln för evenemanget och fick $75 684 som pris för att få utmärkelsen.

Peacekeeper Elite League 2020 Säsong 2

Peacekeeper Elite League är den högsta nivån i den kinesiska PUBG Mobile-versionen av den professionella ligan som kallas Peacekeeper Elite. Nova eSports vann ligans andra säsong från 24 juli till 16 augusti 2020. Ligan bestod av 20 lag, inklusive 15 finalistlag från föregående säsong. Nova eSports vann $144 519 från prispotten, och Paraboy utsågs till ligans MVP och poängledare.

Brawl Stars World Finals 2019

Brawl Stars World Finals var det sista evenemanget under tävlingssäsongen 2019, arrangerat av Supercell. Den innehöll några av de bästa eSport-lagen från 11 länder, och Nova eSports vann finalen och fick $90 000 från poolpriset.

Night of Elites Awards

Nova eSports tilldelades titeln Årets klubb 2021 vid Night of Elites-prisceremonin för PEL. Det var efter att ha visat fantastiska prestationer under hela året. Laget tilldelades även titeln Årets kommersiella klubb under samma ceremoni den 14 januari 2021.

Bästa och mest populära Nova Esports-spelare

Zehai Ceng

Zehai Ceng är bland de mest populära och framgångsrika Nova eSports-spelarna, specialiserad på Player Unknown Battle Grounds Mobile. Han är rankad som nummer 32 bland de bästa spelarna i Kina. Spelaren har tjänat mer än $1 miljon i prispengar under de fyra åren han har spelat. $960 000 av intäkterna kommer från hans tid på Nova eSports.

Xu Yinjun

Xu Yinjun, populärt känd under sitt användarnamn Jimmy, har tjänat mer än 1 miljon dollar på Player Unknown Battle GroundsMobile. Han är rankad som den bästa eSports-spelaren i Kina och 118 globalt. 41 % av hans inkomster är från 2021 och 30 % från 2022.

Lin Yien

Lin Yien är landets tredje bästa PUBG-spelare. Den taiwanesiska spelaren är populärt känd av sitt alternativa ID, King. Han har tjänat mer än $815 000 från endast 11 huvudturneringar, en tydlig indikation på hur framgångsrik hans spelkarriär är. Ännu bättre, 37 % av hans inkomster kommer från de senaste fem månaderna.

Zeng Ronghua

Zeng, populärt Coolboy, är en PUBG Mobile-spelare för Nova eSports-teamet och har tjänat mer än $809 000 i prispengar. 89 % av hans vinster kommer från hans tid med Nova eSports-teamet. Han var en oberoende spelare innan han kom till laget.

Var och hur satsar man på Nova Esports?

Var ska man satsa

Spelare kan satsa på Nova eSports genom en online eSports bettingsajt. Det finns hundratals spelsajter tillgängliga för dem att välja mellan, var och en har sina för- och nackdelar. Det första som spelarna måste tänka på när de väljer en bettingsajt är om den erbjuder eSports bettingmarknader. Det bör inkludera vadslagningsmarknader på turneringar där Nova eSports deltar.

Spelare bör också överväga vadhållningssidans rykte. De bör undvika bettingsidor med tveksamt rykte. En ansedd tillsynsmyndighet bör också licensiera bookmakern. Andra överväganden är tillgängliga betalningsmetoder, bonuserbjudanden och kundsupporttjänster.

Hur man satsar på Nova Esports

Spelare måste börja med att sätta in pengar på sina spelkonton. Olika spelarna har olika preferenser när det gäller metoderna som används för att göra insättningar. Bettingsidor har också olika lägsta och högsta insättningsgränser, vilket spelarna måste överväga. Betalningsmetoderna bestämmer också insättningsgränserna.

Nästa är att välja match eller turnering att satsa på, vilket Nova eSports har. Spelare kan sedan välja en lämplig typ av insats att placera. De bästa eSports bettingsidorna erbjuder stora vadslagningsmarknader för samma match eller evenemang. Förutom mångfalden av vadslagningsmarknader, rekommenderas eSports-spelare också att vara uppmärksamma på kvaliteten på odds som erbjuds av bookmakers.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson