Guider

March 23, 2023

Rainbow 6 Betting: The Ultimate Guide

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Rainbow Six Sieges slutliga esportframgång verkade oundviklig. Som förstapersonsskjutare var det säkert att locka de skickligaste spelarna från hela världen. R6S, som folk kallar det, tog ett mer taktiskt förhållningssätt till FPS-genren än andra förstapersonsskjutare.

Rainbow 6 Betting: The Ultimate Guide

Även om spel som Call of Duty fokuserar mycket på våldsamt kör-och-pistol-spel, var R6S en unik best. Taktik, strategiska drag och välkoordinerat lagarbete var avgörande för segern. I de flesta fall skulle du förlora varje runda direkt om du kastade dig tanklöst in i miljön.

På grund av den oöverträffade aspekten av detta spelfält är konkurrensen hög, och med det följer utsikterna att vinna avsevärda monetära vinster.

Vad är Rainbow Six?

Tom Clancy's Rainbow Six är en TV-spelsserie publicerad av Ubisoft, med Rainbow Six som den första delen. Sedan debuten 2015 har Rainbow Six Siege varit det bästa spelet för e-sporttävlingar, och vad på Rainbow Six: Siege har exploderat i popularitet. Lag om fem tävlar mot varandra i Attacker vs. Defender-matcher, med strategiskt lagarbete som spelar en avgörande roll för resultatet. Spelare korsar flera områden medan de engagerar sig i strid, och på varje nivå kan de riva vissa strukturer för att öka sina taktiska alternativ. Det är ett förstapersonsskjutspel med fokus på strategi.

Rainbow Six Siege har ett brett utbud av spellägen, alla med sin egen distinkta spelstil:

  • I den Gisslan konkurrensläge, målet för angriparna är att befria gisslan, medan målet för försvararna är att stoppa dem. För att vinna omgången som försvar måste du antingen döda alla angripare eller hålla gisslan säkert under spelets varaktighet. Angripare måste vara noga med att rädda fången utan att äventyra dem, annars riskerar de att förlora scenariot.
  • I den Bomba spelläge måste spelare söka efter och desarmera en av två gömda sprängämnen. Om försvararna kan utplåna angriparna och förstöra defusern, kommer de att vinna rundor. Om försvararna lyckas eliminera angriparna efteråt när defusern har installerats men inte kan desarmera den i tid, kommer försvararna att lida ett nederlag.
  • I den Säkert område läge, försvararna vaktar en kammare som innehåller en behållare för biologiska risker medan angriparna försöker skydda den. Båda spelarna måste elimineras för att spelet ska avslutas, eller så måste det anfallande laget säkra behållaren för biologiska risker medan inga försvarare kan upptäckas.

Rainbow Six eSports vadslagningsalternativ

Dessa Rainbow Six Siege vadslagningsmarknader samlar ofta de största poolerna på de bästa Rainbow Six bettingsidorna, eftersom det är där de flesta spelarna fokuserar sina pengar.

Finalist/turneringsvinnare

Matchvinnarspel, där du väljer vinnaren av ett enskilt spel eller serievinnaren utan några ytterligare begränsningar, är den mest grundläggande typen av e-sportspel. Spelare bör förvänta sig ett brett utbud av oförutsägbarhet och odds på dessa marknader. Även om prestandan för etablerade leads vanligtvis är förutsägbar, har vissa underdogs alltid en chans att vinna.

Kartvinnare

En av de "direkt vinnare" marknaderna, denna satsning är baserad på vem som kommer att komma överst på en given karta i en turnering. Spelare bör undvika att välja den nuvarande ledaren i turneringsbordet som en möjlig kartvinnare. Det är inte ovanligt att en match på en karta beror på prestandan hos en eller två spelare i en viss trupp.

Rätt poäng

Detta är ungefär detsamma som föregående avsnitt, förutom att poängförutsägelsen för Rainbow Six-satsningar måste vara så exakt som möjligt. Det är ett höginsatsspel som involverar omfattande studier av alla lag och spel, men den potentiella utbetalningen är betydande om du vinner. Denna insatstyp kräver den bästa Rainbow Six-satsningsstrategin att förutsäga ordentligt.

Över under

En spelare förutspår att de ackumulerade poängen i en R6 esports-turnering eller serielängd kommer att falla inom ett visst intervall. En spelare kommer att förlora sin insats om de går över de angivna siffrorna. Högsta möjliga poäng medför högsta möjliga risk och, i sällsynta fall, de mest riktiga pengarna som Rainbow Six-spel kan ge.

Flest dödar

Spelarens uppgift är att förutsäga vem som kommer att få flest dödsfall i en match eller turnering. Det är den vanligaste typen av Rainbow Six-betting eftersom det är så enkelt: många lag utser sina bästa spelare som "speciella devastators" på e-sportscenen och utrustar dem med spelets mest dödliga attacker.

Specialsatsningar

Olika bookmakers kan också tillhandahålla en mängd andra specialsatsningar. En sådan satsning involverar att förutsäga huruvida laget kommer att framgångsrikt distribuera defusern, om en gisslan kommer att skadas eller inte, och så vidare.

De bästa Rainbow Six-turneringarna att satsa på

Om du letar efter professionella Rainbow Six Siege-turneringar, Ubisoft, spelets utgivare, är värd för tre av dem, och de är alla sammanlänkade - Six Invitational, Six Major och Pro League. 

E-sportscenen för spelkonventioner som Gamers8 har ofta R6 Siege. Sist men inte minst kan communitymedlemmar se fram emot en handfull årliga esporttävlingar som arrangeras av spelutvecklare och finansieras av branschsponsorer. Vissa av dem blir robusta fasta ettåriga, medan de flesta av dem är engångsvis.

Sex Invitational

The Six Invitational är Ubisofts primära Rainbow Six Siege e-sportturnering. Varje år tävlar de 20 bästa lagen i internationella e-sportevenemang. Dessa lag är mästare i regionala matcher och de obestridda ledarna inom e-sport. Det stora priset i Rainbow Six Siege Invitational är $1 000 000, och den totala prispotten är $3 000 000. Dussintals presentatörer och streamers, med stöd av en formidabel analytisk personal, överförde genomspelen till en internationell publik.

Kampen är brutal, underhållningen är spännande och resultatet av vaden är oväntat. Lucky bettors kan vinna livsförändrande summor trots låga odds när yngre lag överträffar oväntat en ren mästare, och obskyra spelare blir stjärnor på en dag.

Sex major

Rainbow Six: Sieges Six Major-turneringar är lite mindre men ett välkänt evenemang som äger rum två gånger om året, i maj och november, och tituleras av värdstaden, som Six Major Paris. Ubisoft är också värd för det, och dess 16 lag är indelade i fyra grupper: åtta regionala mästare i Pro League, sex lag som gick vidare via stora och mindre kval, mästaren från föregående års turnering och värdens favorit. Spelare på de högsta nivåerna fortsätter att dras till turneringens prisfond på $500 000.

Den världsomspännande ligan och rigorösa kvalificeringsomgången öppnar upp ett stort satsningsutrymme. Det är inte lätt att förutse varje resultat i en Rainbow Six Siege-match, till exempel om de regionala mästarna är värda varandra eller inte eller om förlagets val kommer att gå vidare till semifinal. För att dra fördel av detta erbjuder bookmakers ett brett utbud av relativt exakta alternativ, var och en med mycket högre odds och risker.

Pro League

Om du letar efter nästa stora namn inom e-sport, gå inte längre än till Pro League. Två gånger om året, före varje uppsättning av Sex Majors, är en Pro League-säsong. Det finns fyra olika regionala mästerskap inom Pro League: Europa, Latinamerika, Nordamerika och Asien och Stillahavsområdet. Vinnarna går vidare till sista omgången och väljs ut att tävla i Major Championship. Med matchserier i Pro League som vanligtvis varar i några månader, har en tippare tillräckligt med tid att vinna och analysera favoritlag.

Pro League vadslagning är både det mest utmanande och enklaste i branschen. Det är en mötesplats för de få rutinerade lagen med en omfattande lista av segrar och de många kommande trupperna med få, om några, sådana prestationer till sina namn. Den slutliga segern är vanligtvis säker, men mirakel inträffar. Men underdog-klubbar kan vinna stort för spelarna i olika spel och säsonger.

Rainbow Six vadslagningstips

Du är nästan redo att börja betta på Rainbow Six Siege nu när du förstår de olika marknaderna och oddsformaten som är tillgängliga. Öka dina chanser att vinna spel i Rainbow Six Siege genom att följa råden vi har gett nedan.

1. Identifiera möjligheter att backa favoriten eller underdogen

Att veta vilken sida som är favoriten och underdogen i varje R6 esportmöte kommer att hjälpa dig att göra dina satsningar. I R6-betting kan det skada dina vinstchanser att backa upp uppenbara favoriter för ofta.

2. Känna till spelets regler

Att känna till alla detaljer i Rainbow Six Siege, från operatörerna (användbara karaktärer) och deras färdigheter till standardmetoder och spelupplägg, är avgörande för att vinna satsningar. Spelare måste bemästra sin föredragna operatörs unika offensiva, defensiva och supportförmågor. Att känna till nyckelspelarna och hur de interagerar med dina favoritlag kommer att ge dig en fördel och låta dig utforska mer nyanserade spelmarknader.

3. Engagera dig i den större R6-gemenskapen och gör dina läxor

Många människor spelar Rainbow Six Siege, och alla gillar att prata med varandra och dela sina tankar. De flesta professionella R6-spelare, särskilt på Twitter och Twitch, kan hittas på sociala medier. Du kan göra det roligare att lära sig om R6 genom att utveckla en stark kontakt med de team du vill stödja genom att titta på deras livesändningar och följa med i deras sociala medier. Operatörerna och den övergripande spelstilen för spelarna du tittar på live kan säga dig mycket om spelet och laget du hejar på.

Slutgiltiga tankar

Turneringar och andra evenemang för Rainbow Six Siege händer ofta under hela året. Ett stort spellandskap väntar dig i Rainbow Six. Kolla in några av eSportsbooks vi har utvärderat på eSportRanker och börja satsa om du längtar efter att komma in i händelsernas centrum.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson
undefined is not available in your country. Please try:

Senaste nytt

Att komma ihåg Chris "Zuna" Buechter: A Trailblazer in Esports
2024-05-23

Att komma ihåg Chris "Zuna" Buechter: A Trailblazer in Esports

Nyheter