Allt om vadslagning på Cloud9 Esports

Cloud9 är en av de mest populära, stora och mest framgångsrika esportorganisationerna i världen. Sedan 2013 har den Santa Monica, Kalifornien, USA-baserade organisationen gjort vågor inom olika discipliner över hela e-sportvärlden. Den har varit vinnande både i tävlingar och på affärsfronten och blivit 2020:s näst mest värdefulla e-sportdräkt.

Födelsen av det nuvarande bästa esportlaget började 2013. När Quantic Gaming skar banden med alla sina fem League of Legends (LoL)-spelare, bildade de tillsammans ett lag som heter NomNom. Kort därefter döpte de om det till Cloud9. Quantic Gaming återköpte laget strax efter. I en annan snabb vändning köpte Jack Etienne och Pauline Etienne ut dessa spelares kontrakt för cirka $20 000. Detta markerade födelsen av den professionella organisationen. Jack och Pauline anses därför vara grundarna av Cloud9.

Allt om vadslagning på Cloud9 Esports
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Cloud9 divisioner och spelare

Organisationen har haft många divisioner inom e-sportbranschen under sina nio år av existens. De brukar komma in och ut ur vissa titlar efter behov. Deras närvaro har märkts i Overwatch och League of Legends, där de har franchisesatt lag. Andra icke-franchiselag verkade under varumärket Cloud9 inkluderar Call of Duty, Battle Royale, Apex Legends, Fortnite, Halo, Dota 2, Hearthstone, Counter-Strike, Valorant, Smite, World of Warcraft och Teamfight Tactics.

Den professionellt drivna organisationen har ett gäng spelare som kommer in och går ut hela tiden. De har en akademi för att ta fram nya talanger kontinuerligt. Några av de mest populära namnen på deras professionella lista inkluderar Skadoodle (Tyler Latham), N0thing (Jordan Gilbert), Stewie2k (Jakey Yip), EternaLEnVy (Jacky Mao), autimatic (Timothy Ta) och b0ne7 (Pittner Armand). Dessa är toppspelare och nyckelinkomsttagare i en lista som består av över 100 spelare och de mest populära e-sportlagen. Företaget betalar över $1 600 000 till spelare per år.

Tillväxt och expansion

Den omedelbara framgången för den första LoL-divisionen uppmuntrade Cloud9 att expandera till andra divisioner. 2014 gick de med i Smite esports. De skapade nio nya divisioner 2014. Interna frågor ledde till upplösningen av 2014 men den återupprättades 2015. Vainglory, organisationens främsta e-sport med pekskärm, etablerades 2015. Organisationen bildades i september 2016 och blev nuvarande Cloud9 Esports, Inc.

Denna tillväxt gjorde att Cloud9 blev ett berömt esport-lag med över en miljon fans som tillbringade sammanlagt 15 miljoner timmar efter outfitens spelare. Nettoeffekten var en tillströmning av sponsorer. Under 2017 fick företaget 28 miljoner dollar i finansiering från sådana som Alex Ohanian, Hunter Pence och Craft Ventures.

De Raket ligan division skapades 2017. Riot Games rapporterade att Cloud9 säkrade en slot i LoL Championship Series för cirka 10 miljoner dollar samma år. Ett stort partnerskap med Red Bull under 2018 såg att Cloud9-spelare bland annat hade Red Bull-tröjor. De fick också 50 miljoner dollar i en annan finansieringsrunda. De etablerade ett 30 000 kvadratfot högkvarter och träningsbas i Los Angeles, ett drag som gjorde att de fick en e-sportföretags MVP-ranking från Forbes. Bolagets värde uppgick till 350 miljoner dollar 2020.

Cloud9s starkaste spel

League of Legends

Detta är föga förvånande, med tanke på att hela organisationens födelse är centrerad på detta spel. Det är framgången för denna division som uppmuntrade expansion och tillväxt till denna punkt. Efter att divisionen skapades 2013, gick laget bestående av Balls, Hai, LemonNation, Meteos och Sneaky på en rasande fart. De vann 13 matcher i rad för att sätta ett 2013 NA LCS Summer Split-rekord och göra ett tillkännagivande. De hade också ett oöverträffat 750-dagarslopp med samma laguppställning.

Divisionen körde semifinal 2018 LoL världsmästerskap och en liknande körning i 2019 LCS Spring Split. Deras form har sjunkit något under 2021 men deras glansdagar är fortfarande enorma.

Raket ligan

En av Cloud9s mest anmärkningsvärda vinster var Rocket League Championship Series Season 6 World Championship. Det var en höjdpunkt under ett fantastiskt år där de tog hem tre globala mästerskap.

Övervakning

Återigen, 2018 vann de Overwatch League Stora finaler. Det sticker ut i ett hav av ära där de har högsta utmärkelser i One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee och Overkill. Cloud9 EU har varit till semifinal i Contenders Europe, medan Cloud9 KongDoo kom trea i säsong 4 av Overwatch APEX.

Varför är Cloud9 populärt?

Laget är mycket populärt bland både fans och spelarna, och det finns goda skäl till varför.

  • Utbredd drift: Medan det föddes och fostrades i USA, har Cloud9 spridit sig brett, mestadels till Europa och Asien. De flesta fans kan komma åt ett Cloud9-lag som de kan identifiera sig med. Många spelare gör att det finns många tävlingar där Cloud9-divisioner deltar. Detta innebär att bookmakers har många marknader där de kan inkludera Cloud9-marknader.
  • Utmärkt ledning: Organisationens förmögenheter har växt stadigt både i konkurrens och intäkter. Förmågan att attrahera finansiering hjälper den att bygga den bästa infrastrukturen och attrahera de bästa spelarna. De bästa spelarna översätter definitivt till framgång i tävlingar och i sin tur attraktion av vadslagningsentusiaster.
  • Många divisioner: Cloud9 stannade inte bara vid League of Legends. De blev ett topplag inom esport genom att skapa nio divisioner på bara deras andra verksamhetsår. De har justerat och förbättrat alla dessa indelningar, samt skapat nya ord. Att etablera en akademi innebär att det finns en stadig tillgång på nya talanger till dessa divisioner. Detta engagemang innebär att det alltid finns någon esport-action där fans kan njuta av Cloud9-lag i aktion.

Cloud9s utmärkelser och resultat

Som organisation har Cloud9 fått flera utmärkelser. Det har rankats som första och andra Esport MVP av Forbes vid två tillfällen. Den kom först 2018 och föll till andra plats 2020. Den fick också det gemensamma finalistpriset för bästa molnbaserade handelsmiljö i TradingTech Insight 2020 USA Awards. De har erkänts som en topp 1% arbetsplats och mycket mer, vilket gör det till en av de bästa esportlag.

I konkurrens har de olika divisionerna också presterat anmärkningsvärt bra. 2018 var ett fantastiskt år för dem då Overwatch, Rocket League och Counter-Strike: Global Offensive vann Overwatch League Finals, Championship Series Season 6 respektive Boston ELEAGUE Major.

Hearthstone

Kolento har varit enorm för Hearthstone-divisionen. Efter att det skapades i Jube 2014 tog han ViaGame House Cup #1 i oktober samma år. I september korades han till vinnare av DreamHack Hearthstone Championship. 2015 var han mästare i CN vs EU Sn 2. 2019 vann han StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter.

Super Smash Bros

Cloud9s Mango slog Mew2King i den stora finalen och vann divisionen i oktober 2014. Efter en lång period av underpresterande vann Mango utmärkelsen Get on My Level i maj 2019.

Övervakning

Förutom den internationella äran som nämnts ovan, vann laget som skapades i mars 2016 flera inbjudningsturneringar i sina formella skeden. Efter Overkill och Melee slog de Team Liquid för att ta Agents Rising-turneringen, deras första stora turneringen vinna.

Efter många framgångar under sina år, har Cloud9-lag misslyckats med att landa stor ära efter 2018 trots kvarvarande krafter att räkna med i varje tävling de deltar i. De har haft flera nära misstag där de slutade tvåa eller trea. Cloud EU var semifinalister i Contenders Europe Season One, där de slogs av Misfits Europe. London Spitfire var semifinalister tre gånger i tävlingar som deltog i 2018.

De bästa och mest populära spelarna i Cloud9

De bästa och de flesta spelarna i det här avsnittet kan skilja sig från vad som visas i andra avsnitt. Detta beror på de olika måtten som används. Det är till exempel svårt att mäta populariteten för en LoL-spelare mot den för en Dota 2-spelare. Intäkter kan inte heller vara ett mått med tanke på skillnaden i turneringspriser och spelarkontrakt.

  • Mango (Joseph Marquez): Mango har mest ära för Cloud9, med huvudrollen i närstridstävlingar och tar in tre titlar. Han har varit i divisionen i nästan sju år nu, och alltid lyser upp fans och spelarna när han går ner i action. Han har varit på 11 toppmöten och hade sitt bästa hittills när han kom först i juli 2021.
  • Robert "Blaber (Robert Huang): League of Legends pro-spelare Blaber är definitivt en legend bland Cloud9s fans. Han gick med i C9-akademin 2017. Han var inte en nybörjare då, men imponerande akademishower fick honom att landa en huvudlista för Split sommaren 2018. Han fick ett fast jobb 2020 och har imponerat mycket sedan dess, vunnit MVP-rankningar och blivit utnämnd till All-Pro A-Team.

Andra fanfavoriter i Cloud9-broderskapet inkluderar Jazzyk1ns (JasmieManankil – VALORANT), Hai, Balls, SneakyMeteos och LemonNation.

Var och hur man satsar på Cloud9

Det enorma antalet divisioner och spelare på Cloud9 betyder att det finns många tävlingar att satsa på dem. De bästa esportspelsajterna där du kan hitta Cloud9-spel att satsa på inkluderar bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet och Pinnacle. Det här är välrenommerade sajter med bra hemsidor och härliga odds.

Liksom alla andra typer av vadslagning kräver esports vadslagning en del grundläggande kunskaper om spelen.

Men för nybörjare utan sådan kunskap är det bästa spelet att placera den direkta vinnaren av en match eller serie. För att få statistiken att vägleda dig är det lämpligt att följa Cloud9 och dess spelare på sociala medier. Håll dig även uppdaterad med nyhetswebbplatser för esport.

Andra spel varierar beroende på typ av e-sport. Till exempel kommer en satsning på League of Legends, ett MOBA-spel, att skilja sig från det på Rocket League, ett racingspel. Välj ett eller några spel och bekanta dig med dem.

För att lägga vad måste du hitta och registrera dig på esportbettingsidor. Ovan nämnda webbplatser är fantastiska. Välj esport i menyn. Välj eller sök efter Cloud9-laget/spelaren du vill satsa på och kontrollera oddsen. Om de tillfredsställer dig, klicka på placera insats och bekräfta. Vänta sedan på satsningsresultatet. Du kan följa lagets aktivitet medan du inväntar dina insatsresultat.

Esportspel kräver samma självkontroll och strategiåtgärder som andra sportbetting. Ta en risk du har råd att förlora, ha en fast spelbudget och se alltid upp för tecken på missbruk.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson