Din Red Bull Wololo-turneringsguide 2024

Om du är ett fan av Age of Empires-spel så är Red Bull Wololo en e-sportturnering du vill följa. Red Bull Wololo lockar spelare från hela världen i ett 1v1-format för en enorm prispott, och samlar både amatör- och professionella spelare i en strävan efter ära.

Red Bull Wololo har ett unikt format som går direkt till handlingen och handlar om premiumspel, spänning och kvalitetsunderhållning – och om du är ett fan av esport handlar det också om vadslagning. Med tävlingar som hyllar en rad Age of Empires-spel är Red Bull Wololo en strategiturnering i realtid som är lika spännande att se som att tävla i. Läs mer om vad som gör den här turneringen så populär och hur du får ut det mesta av dina Red Bull Wololo esportspel.

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Vad är Red Bull Wololo?

För att förstå Red Bull Wololo är det viktigt att först förstå Age of Empires-spelen.

Vad är Age of Empires-spelserien?

Detta RTS-spel (realtidsstrategi) släpptes först 1997. Hittills har 9 spel och många expansionspaket släppts, den senaste versionen är Age of Empires IV, som släpptes i oktober 2021.

Age of Empires, skapat av Ensemble Studios och publicerat av Xbox Game Studios, är ett historiskt RTS-spel som tar spelare genom händelser i Afrika, Europa och Asien, genom tidsperioder från stenåldern till järnåldern till det romerska imperiet. Med varje ny utgåva som förbättras på dess grafik och spel, har spelet utvecklat en stark efterföljare och är känt för sitt fair play och fokus på historiska händelser.

Red Bull Wololo-serien

Som fans av Age of Empires-serien kommer att veta är "Wololo" stridsropet som uttalas av Priest-enheten i den ursprungliga versionen av spelet – och sedan 2020 har det varit uppmaningen för spelare att förenas och slåss mot varandra i Red Bull Wololo-serien , värd av Red Bull Gaming.

Serien lanserades först 2020 och fokuserade initialt på Age of Empires II, med olika onlineturneringar hålls och en total prispott på €20 000 ges bort. Efter framgången med den första turneringen fortsatte Red Bull Wololo med fler tävlingar, var och en med olika handlingslinjer för spelare att följa, från att slåss om kontrollen över ett slott i den andra serien, till den asiatiska civilisationen i den tredje, och vikingakrigare i fjärde.

År 2021 blev Red Bull Wololo V det första anmärkningsvärda LAN-evenemanget i serien och lockade 70 000 tittare till finalen i en hett omtvistad strid om prispotten på $100 000.

År 2022 återvände evenemanget för sin sjätte turnering som Red Bull Wololo Legacy – ett Red Bull Gaming-firande av 25 år av Age of Empires-serien med inte en utan tre titlar spelade samtidigt. Med proffs och amatörer som tävlade i turneringarna Age of Empires I: The Rise of Rome, Age of Empires II och Age of Empires IV samtidigt, avslutades serien med finalen i Heidelberg Castle i Tyskland.

Med en samlad prispott på $550 000 för alla tre evenemangen var 2022 Red Bull Wololos största evenemang hittills, och serien ser ut att fortsätta lika starkt framåt.

Red Bull Wololo-turneringsstruktur

Även om berättelsebågen för Red Bull Wololo kan ändras från händelse till händelse, beroende på vilken version av Age of Empires som spelas, har varje turnering alltid följt en liknande grundstruktur:

 • Tävlingen börjar med en gruppomgång med allt från 8 till 16 spelare.
 • Grupprundan består av antingen proffs som har bjudits in, eller amatörer som tävlar om sin plats genom ett öppet kval, som Road To Wololo preliminära kval för Legacy 2022.
 • Händelsen följer ett 1v1-format, med en enda elimineringsparentes.
 • Gruppspelet äger rum över ett antal 'Bäst av'-omgångar, såsom 'Bäst av 3' eller 'Bäst av 5'.
 • Efter gruppspelet går vinnarna vidare till slutspelet.
 • Slutspelet hålls över en serie "Bäst av 5" kvartsfinaler och sedan semifinaler.
 • De två sista spelarna som står efter semifinalerna tävlar i finalen i turneringen, denna gång med formatet "Bäst av 7".

För att hoppa över de inledande stadierna av spelet och gå direkt till handlingen följer turneringarna en något förändrad version av Age of Empires. Till exempel, i Red Bull Wololo V, tävlade spelare i Age of Empires II: Definitive Edition och började med en ekonomi för 27 byar som redan fanns på plats, såväl som ett antal andra element, såsom en smed och redan tillhandahållna baracker. Detta gör att spel kan vinnas eller förloras under de inledande minuterna, och garanterar omedelbar handling.

Hur man satsar på Red Bull Wololo

Att satsa på Red Bull Wololo och esportspel i allmänhet kan ta många former och täcker alla aspekter av branschen från livespel till turneringar och Twitch-streaming också. Även om det finns många satsningar att göra på element som fantasy betting, vadslagning på streamers och vadslagning i en pool, en av de mest populära e-sportbettingmetoderna är spel om riktiga pengar.

Vad är betting med riktiga pengar?

Betting med riktiga pengar på e-sport och traditionell sportvadslagning följer samma format. Välj helt enkelt turneringen eller evenemanget du vill satsa på, som Red Bull Wololo, välj din spelmarknad, placera din satsning och vänta på att resultatet ska utvecklas.

Det du bör tänka på när du placerar din insats är formen för varje enskild spelare, vad deras strategi kan vara och hur framgångsrika de kommer att bli med att genomföra den. Kommer vissa spelare att försöka vinna tidigt i spelet, eller kommer andra att hålla tillbaka och spela ett längre spel?

En annan punkt att tänka på i Red Bull Wololo är att, till skillnad från i vissa andra turneringar, inbjudna spelare deltar i gruppspelet snarare än att hoppa rakt fram, vilket kan förändra spelets gång.

Ha alla dessa punkter i åtanke, gör din forskning i förväg, och sedan kommer du att kunna fatta välgrundade beslut om vilka typer av satsningar på riktiga pengar som är bäst att placera.

Bästa vadslagningstips

Om livespel är tillåtet kan det vara värt att titta på spelarnas prestation först innan du lägger ett spel, för att få en bättre förståelse för deras form och kondition.

Vet hur man spelar spelet först. Om du aldrig har spelat Age of Empires IV innan du till exempel inte vet vad du satsar på. Ju mer du vet om varje typ av spel innan du lägger en insats, desto bättre.

Undersök spelarna i förväg, lär dig deras styrkor och svagheter, och i vissa fall till och med överväga underdogen också, eftersom detta kan bli en mer värdefull satsning. Allt kan förändras på turneringsdagen, så håll koll på dig och satsa klokt.

Bästa esports bettingsidor

När du har gjort din research och känner dig säker på vad du vill placera, måste du hitta en esportsajt för en kvalitetsleverantör. Det finns ett antal utmärkta esportsajter runt om i världen som tillåter spel på Age of Empires, inklusive:

 • 1xBet
 • 10 Satsa
 • 22 Satsa
 • Bet365
 • Betsson
 • Betwinner
 • Casumo
 • Thunderpick
 • TonyBet

Red Bull Wololo insatstyper

Det är enkelt att satsa på en Red Bull Wololo-turnering – oavsett om du lägger en satsning på resultatet av en individuell match, eller satsar på flera resultat för att försöka multiplicera dina vinster, så kommer du att hitta massor av spelmarknader att välja mellan.

Även om varje turnering kommer att ha sina egna olika konkurrenter och evenemang, inkluderar vanligtvis de vanligaste typerna av esportspel:

Matchvinnare satsningar

Lägg ett matchvinnarspel och du kommer att satsa på vinnaren av en viss match. Det är en enkel satsning och en som du kan göra i de flesta typer av e-sportsmatcher.

Direkta satsningar

Här kommer du att satsa på vilken spelare som vinner turneringen direkt. Du kommer vanligtvis att behöva placera den här typen av vad i förväg, så om du har en bra känsla för ett direkt vad, försök att lägga det tidigt.

Systemspel

Med en systemsatsning kommer du att placera mer än en satsning med ett specifikt system. Du kommer bara att kunna vinna om alla dina val är korrekta, men vinster från systemspel kan vara imponerande.

Esport-specifika vad

Här kommer du att placera en satsning som är specifik för en viss e-sport, i det här fallet Red Bull Wololo. Kolla din valda spelsida närmare nästa turnering och se vilka specifika spel som blir tillgängliga för dig att välja mellan.

Betting på Red Bull Wololo Online

Varför har Red Bull Wololo blivit en så populär e-sportturnering? Detta går tillbaka till själva Age of Empires – ett spel som har utvecklat en lojal följare ända sedan det släpptes. Med varje version som sedan förbättras jämfört med den tidigare, kombinerar Age of Empires fängslande historiska berättelser med realtidsstrategi i ett spel som är oändligt underhållande och omedelbart övertygande. Det är exakt denna utveckling som Red Bull Wololo har speglat, och anpassat sig med vart och ett av sina evenemang från 2020 och framåt.

Red Bull Wololo-turneringens historia

Red Bull Wololo I: 16 spelare deltog i den allra första Red Bull Wololo 2020 och spelade Age of Empires II: Definitive Edition i Empire Wars-läget för en prispott på €20 000.

Red Bull Wololo II: Den andra i serien, Red Bull Wololo II ägde rum i slutet av 2020, och såg ytterligare 16 spelare slåss i Age of Empires II, denna gång om en prispott på $30 000.

Red Bull Wololo III: Ytterligare 16 spelare möter varandra i Age of Empires II: Definitive Edition i början av 2021, med en prispott på $30 000 på spel.

Red Bull Wololo IV: I mitten av 2021 bytte action till Age of Empires II: Lords of the West, med 16 spelare som ställdes mot en prispott på $30 000.

Red Bull Wololo V: Som avslutning på sagan för 2021 gick 14 spelare head-to-head i ett spel Age of Empires II för en enorm prispott på $100 000.

Red Bull Wololo Legacy: I sin sjätte turnering såg Red Bull Wololo Legacy proffs och amatörer tävla över tre titlar samtidigt:

 • 8 spelare som tävlar om $50 000 i Age of Empires I: The Rise of Rome
 • 16 som tävlar om $200 000 i Age of Empires II
 • 16 spelare som tävlar om $300 000 i Age of Empires IV

Hur man lägger ett vad

 1. Välj en e-sportoperatör
 2. Öppna ett konto online
 3. Ställ in en betalningsmetod och finansiera ditt konto
 4. Undersök Age of Empires och se till att du känner till spelen och spelarna
 5. Välj och placera dina insatser

Ju mer forskning du gör, desto mer välgrundade beslut kommer du att kunna fatta, och desto större chans ger du dig själv att få ett framgångsrikt resultat.

Framgångsrik Red Bull Wololo Betting

Att ha ett framgångsrikt resultat i alla e-sportsturneringar handlar om vilka typer av vad du lägger, och när det kommer till Red Bull Wololo och Age of Empires i synnerhet, inkluderar populära speltyper:

Matchvinnare – Satsa på att en individ vinner en viss match.

Rent ut - Satsa på att en individ vinner hela turneringen direkt.

Spelets längd – Satsa på hur länge ett visst spel kommer att pågå, t.ex. 25 till 30 minuter, 35 till 45 minuter och så vidare.

Specialsatsningar – Att satsa på ett visst element inom ett Age of Empires-spel, som vilken typ av seger (1 av 3) som vinner spelet för sin spelare.

Andra esportturneringar

Bortsett från Red Bull Wololo och Age of Empires, finns det ett antal andra populära tävlingar att välja mellan när det kommer till esportbetting:

Den internationella: En global e-sportturnering för Dota 2, som hålls varje år sedan 2011 (med undantag för en avbokning 2020 på grund av Covid-19-utbrottet).

League of Legends världsmästerskap: En årlig turnering där de bästa LoL-lagen från hela världen tävlar om säsongstiteln.

PUBG Global Championship: En av de största e-sportturneringarna online i världen, med spelets topprankade spelare.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vad är Red Bull Wololo?

Red Bull Wololo är en Age of Empires e-sportturnering som lanserades 2020.

Vad är turneringsformatet?

Red Bull Wololo är en 1v1-turnering som äger rum över en serie gruppmatcher, följt av kvartsfinaler, semifinaler och finaler.

Hur kommer jag in på Red Bull Wololo?

Spelare kan delta antingen via inbjudan eller genom att delta i och vinna en serie öppna kvalevenemang.

Hur kan jag satsa på Red Bull Wololo?

Välj helt enkelt en e-sportoperatör, öppna ett konto, finansiera ditt konto, undersök de olika spelarna och spelen som finns tillgängliga och placera din insats.

Hur gammal måste jag vara för att satsa på e-sport?

Observera att även om många fans av e-sport är under 18 år, kan du bara lägga vad lagligt på e-sport om du är 18 år eller äldre, eller är myndig i ditt land.